Belediyenin Bayram Hazırlıkları..

Karaman Belediyesi, vatandaşlarımızın huzur içinde bir Ramazan Bayramı geçirmesi için gereken tüm tedbirleri aldı. Belediye ekipleri 24 saat görevinin başında bulunacak.

GÜNCEL 13.06.2018, 12:13 13.06.2018, 15:08 M. Ali
Belediyenin Bayram Hazırlıkları..

Ramazan Bayramı nedeniyle günler öncesinden hazırlıklarını tamamlayan Karaman Belediyesi, hizmetlerinin aksamaması için Zabıta, İtfaiye, Park-Bahçe, Temizlik İşleri, Mezarlık ve Ulaşım Hizmetleri müdürlükleri bayram süresince hizmet verecek.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: “Vatandaşlarımızın bayramı huzur içerisinde yaşayabilmeleri için belediye olarak ulaşım ve güvenlik başta olmak üzere bütün önlemleri aldık” dedi. Tüm Karaman halkının bayramını kutlayan Başkan Çalışkan: “Bayram süresince belediye otobüslerimiz ücretsiz hizmet verecek. Mezarlık ziyareti için gelen yaşlı ve yürüyemeyecek durumda olan vatandaşlarımız mezarlık içerisinde araçlarla taşınacak. Zabıta, İtfaiye, Park-Bahçe ve Temizlik İşlerine bağlı ekipler bayram boyunca olası her duruma karşı, 24 saat hazır bekleyecekler. Şimdiden bütün hemşehrilerimin Ramazan Bayramlarını tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Bayram Boyunca Belediye Otobüsleri Ücretsiz

Bayram süresince şehir içerisinde ulaşım hizmeti veren belediye otobüsleri ücretsiz yolcu taşıyacak. Bayramın birinci günü olan 15 Haziran Cuma gününden 18 Haziran Pazartesi gününe kadar üç gün boyunca tüm otobüs hatları 08.00 ile 23.00 saatleri arası, her saat başı sefer yapacak.

Mezarlıklarda Hazırlıklar Tamamlandı

Mezarlıklar Müdürlüğü, Temizlik İşleri ve Park-Bahçe Müdürlüğü ekipleri, şehir mezarlığı ile Kazalpa mezarlığında gerekli bakım ve onarım çalışmalarını tamamlayarak mezar aralarındaki yabancı otları temizledi. Arife günü hoparlör sistemi ile mezarlık içerisinde Kur’an-ı Kerim okutulacak. Ayrıca Kent mezarlığını ziyarete gelen yaşlı, hasta ve yürüyemeyecek durumda olan vatandaşlarımız Arife günü görevlilerce mezarlık içerisinde araçla taşınacak.

Zabıta ve Çağrı merkezi 24 saat Hizmet Verecek

Karaman Belediyesi Zabıta ekipleri, bayramda 24 saat hizmet verecek ve denetimlerine bayram boyunca devam edecek. Vatandaşlar, belediyemizle ilgili her türlü sorun ve ihtiyaçları için 153 Alo Zabıta ve 444 25 70 nolu Çağrı Merkezi’ni arayabilecekler.

Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada: Bayramın 1. Günü; Trabzon Ekmek, 2. Günü; Ergin Ekmek, Meltem Ekmek ve Birlik Ekmek 3. Günü de; Tünelsan Ekmek, Birlik Ekmek, Meltem Ekmek ve Ergin Ekmek Fabrikası nöbetçi fırınlar olarak bayramda açık kalacak.

Bu arada Valilik tarafından düzenlenecek olan bayramlaşma programı, bayramın birinci günü olan 15 Haziran Cuma günü saat 10.00’da Polis evinde gerçekleştirilecek.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü