"Bu işler heykel yapmaya benzemez."

AK Parti Karaman Milletvekilleri Av. Selman Oğuzhan Eser ve Dr. Recep Şeker Mavi Tünel ve Hotamış Depolama Projesi hakkında yazılı basın açıklaması yapmıştır. Basın açıklaması;

GÜNCEL 11.06.2021, 15:35 11.06.2021, 15:45 Fikriye Koka
"Bu işler heykel yapmaya benzemez."

BU İŞLER HEYKEL YAPMAYA BENZEMEZ

Bu yıl ülkemizde yaşanan kuraklık nedeniyle çorak topraklara su arayışı içinde olan çiftçimiz tarafından yeniden dile getirilen ve akıbeti merak konusu olan mavi tünel ve regülatörü, hadimi tünel yapımı hakkında gelişmeleri kamuoyunun bilgisine sunarız.

Bundan iki yıl evvel ve sonrasında yaptığımız açıklamalarda 125 metre uzunluğundaki kanalın yapımının tamamlandığını, 25 milyon bedelle kanal sanat yapıları tamamlama ve iyileştirilmesi ihalesi yapıldığını ve 19 kilometre uzunluğunda Afşar, Bağbaşı arası Hadimi tüneli yapımında 3,6 km açılan tünelin sonrasında 5.6 km ye ulaştığını paylaşmıştık.

Bugüne geldiğimizde sanat yapıları ve iyileştirilme ile kanal işleri tamamlanmıştır.

Peki neden su verilmiyor?

Özel ve genel iki nedeni var.

Birinci neden genel kuraklık sebebiyle aktarılacak yeterli suyun bulunmayışı (Barajlar bölgesinde ve 1. 2. ve 3. hat sulama alanında kullanılan suyun 4. hatta yetecek kadar fazla olmayışıdır)

İkinci asıl nedeni, tünel yapımının halen devam ediyor olması. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi havzaya taşınacak suyu toplayan mavi regülatörünü besleyen Afşar barajından Bağbaşı barajına su taşıyan hadimi tünelinin yapımının devam ediyor olması.

Afşar ve Bağbaşı Barajları arasındaki kanal ve tünellerle Afşar Barajı suyu yanında Taşkent, Kongul ve Hadim derelerinin suyunu da Bağbaşı Barajına aktarılacaktır. Hadimi Tüneli yapımı tamamlandıktan sonra Afşar Barajından yıllık 170 milyon m3 su Konya, Karaman havzasına aktarabilecektir.

Şuana kadar Hadim Regülatörü yaklaşım tünelinden girilerek, Bağbaşı Barajı tarafında 1300 m, Afşar Hadimi Barajı tarafında 2268 m, ayrıca Sazak girişinden 1258 m olmak üzere, klasik olarak toplam 4826 m tünel açılmış. TDM ile 3636 m tünel açılmış olup; toplam uzunluğu 18136 m olan tünelin 8462 m si (% 47'si) açılmıştır. Açılan tünelde 5566 m (% 31’i) beton kaplama ile yapılmıştır. Tamamında %

60 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Çalışmalar hızla devam etmektedir. Hat üzerinde bulunan Karaman ovasını sınırsız suyla buluşturacak olan Karadağ sulama planlama projesinde eş zamanlı olarak çalışmalar da devam etmektedir.

Bu işler heykel yapmaya benzemez.

Bunlar basit işler, küçük yatırımlar değil milletin helal parasının millete harcandığı dev yatırımlardır.

Olur ya kazara birileri gelip memleketin hayrına yapılan tüm yatırımlarda olduğu gibi "ne gereği var “diyerek yatırımları durdurmadan, "temel atmama töreni" yapmadan bir an evvel bitirmeyi hedefliyoruz. Her işte olduğu gibi birçok nedenle gecikmeler yaşansa da sonuna kadar takip edip Allah'ın izniyle er yada geç tamamlayacağız.

Hedefin ve işin büyüklüğünün anlaşılması açısından belirtmek isteriz: Tamamlanmasını beklediğimiz 2017 yılı ortasında başlanılan sadece hadimi tünelin ikmal inşaatının bedeli 205 milyon TL dir. Barajları, taşıyıcı kanalları, mavi tüneli, regülatörleri, sulama sistemleri ve sanat yapılarının değeri, maliyeti ve emeğini ancak ufku olanlar görür ve anlayabilir. Milletimiz de bu çalışmaları görmüş Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'a ve onun hizmet anlayışı benimseyerek çalışan yol arkadaşlarına güvenmiştir. Bu güveni boşa çıkarmamak, bu topraklara olan borcumuzu bir nebze olsun ödeyebilmek için AK Parti olarak tüm varlığımızla çalışacağız.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü