ÇALIŞ KÖYLERİ GEZİYOR

MHP Karaman Milletvekili Op. Dr. Hasan Çalış, yerleşim birimi ve sulu tarım arazilerinin bulunduğu Dere Köy’e kurulacak olan yeni taş ocağına köy halkının büyük tepki gösterdiğini söyledi.

GÜNCEL 11.05.2011, 10:11
ÇALIŞ KÖYLERİ GEZİYOR

Seçim çalışmalarını sürdüren Karaman Milletvekili Op. Dr. Hasan Çalış, köy gezilerini devam ediyor. Dün MHP Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, İl Genel Meclisi Üyeleri Mustafa Karaman ve Başaran Saray ile birlikte Ayrancı esnafını ve köylerini ziyaret eden Çalış, önceki gün de Dere Köy’e gitti.  

Çalış, Türkiye’nin iyi yönetilemediği için dokuz yıldır her alanda sıkıntı yaşandığını söyledi. Her gün sokaklarda yaşanan olaylara işaret eden Çalış, şımartılan ve cesaretlendirilen terör karşısında, ülkede ciddi bir otorite boşluğu yaşandığına değindi.  

Karaman Milletvekili ve Milletvekili Adayı Hasan Çalış, “tarım, hayvancılık ve esnaflığın bitirildiğini, işçi, memur, emekli ve dar gelirlinin yoksulluğa muhtaç edildiğini hatırlatarak, “Belli kesimler dışında hiç kimsenin durumu bir önceki günden iyi değil. Her geçen gün kötüye gidiyor. Eskisi gibi tasarruf yapmayı bırak, millet geliriyle, maaşıyla geçinemez hale geldi. Elde yok avuçta yok. Kimse kimseden borç bulamıyor, borç veremiyor. Çünkü herkes bir şekilde borçlandırılmış” dedi. 

Karaman Milletvekili Çalış, vatandaşların bu seçimde oylarına iyi sahip çıkmaları gerektiğini de kaydederek, İktidar partisi yöneticilerinin seçimden seçime ortaya çıktığını, ondan sonra neredeyse hiç ülkede görünmediklerini bildirdi. Yapılacak olan seçimlerin ülkemiz için, milletimiz için ve geleceğimiz için çok önem taşıdığını vurgulayan Çalış, “Evet-Hayır oylamasından sonra nasıl ortadan kaybolup, sizleri sıkıntılarınızla baş başa bırakıp gittilerse, şimdi de gidecekler. 12 Haziran seçimlerinden sonra da kaybolacaklar. Ama bu sefer tamamen kaybolacaklar. iktidardan kaybolacaklar” şeklinde konuştu. 

Dere Köylüler ise TOKİ ile köyleri arasındaki mesafeye kurulacak olan taş ocağından yakınarak, “Bu bölgede birinci sınıf sulu tarım arazilerimiz var. Ayrıca yerleşim yerlerine de çok yakın bir alan. Biz köy halkı olarak bu taş ocağının kurulmasını istemiyoruz. Bu taş ocağı köyümüze ve arazilerimize zarar verir. Böyle bir yere nasıl taş ocağı ruhsatı verilir? Bu işin arkasında kimler var? Niçin bizim köy olarak kurumlara yazmış olduğumuz dilekçelerimiz dikkate alınmıyor?” diye konuştu.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü