CHP'li belediyeden flaş gelişme

İstanbul Valiliği, CHP'li Küçükçekmece Belediyesi'nin PKK paçavrasını andıran park düzenlemesi ile ilgili açıklamada bulundu.

GÜNCEL 13.11.2020, 10:06 Fikriye Koka
CHP'li belediyeden flaş gelişme

İstanbul Valiliği, Küçükçekmece'deki PKK paçavralı park düzenlemesi için harekete geçti. Valilik yaptığı açıklamada, Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı S.G. ile Park ve Bahçeler Müdürü Ş.M.'nin görevden alındığını duyurdu.

Valilik'ten konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Küçükçekmece Belediyesinin İstasyon Mahallesinde bulunan Atatürk Parkı'nda tamamlanan yenileme çalışmaları neticesinde bazı yer döşemelerinde 'PKK terör örgütü sembol ve renklerinin kullanıldığı yönündeki ihbar, şikayet ve mahallinde yapılan tespitler üzerine', söz konusu materyallerin Kaymakamlıkça kaldırılması sağlanmıştır.

Küçükçekmece Kaymakamlığı'nın konuya ilişkin 12.11.2020 tarihli yazıları ile Valiliğimize gönderilen bilgi ve belgelerin incelenmesi sonucunda; Parkın yenilenmesiyle ilgili işlemlerden sorumlu olduğu tespit edilen Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı S.G. ile Park ve Bahçeler Müdürü Ş.M., 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 137. vd. maddeleri gereğince, görevi başında kalmalarında sakınca görüldüğünden, Valiliğimizce görevinden uzaklaştırılmıştır.

NE OLMUŞTU?

CHP'li Küçükçekmece Belediyesi İstasyon mahallesinde bulunan Atatürk Parkı'nda bakım, onarım ve yenilme çalışması yaptı. Parkta yapılan düzenleme PKK paçavrasını andıran sembollerin yer alması nedeniyle büyük tepki gördü. Olayın ortaya çıkması ile önce Küçükçekmece Kaymakamlığı harekete geçti. Kaymakamlık hızla soruşturma başlatırken, peşinden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı şikayetler üzerine soruşturma başlattı.

Bugün ise Valilik, görevde bulunmasının sakıncalı olduğunu öngördüğü Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı ile Park ve Bahçeler Müdürü Ş.M.'yi görevden uzaklaştırıldı.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:35
Güneş 06:01
Öğle 12:51
İkindi 16:33
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü