CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

GÜNCEL 29.10.2018, 10:49 M. Ali
CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

ŞEKER mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bağımsızlığımızın sembolü Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 95. yıldönümünü ülkemizde ve ilimizde Milletçe kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşıyoruz.

Şanlı tarihimiz, dünyada eşi ve benzeri görülmemiş zaferler ve kahramanlıklarla doludur. Aziz Milletimiz bunun en güzel örneğini yaklaşık bir asır önce istiklal ve istikbaline göz diken ve kendisine esaret zinciri vurmak isteyenlere karşı göstermiş, tüm imkânsızlıklara rağmen büyük fedakârlıklarla kazandığı eşsiz Kurtuluş savaşı ile öz vatanı üzerinde hür ve bağımsız yaşama iradesini göstererek Cumhuriyetimizi kurmuş ve muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için en büyük adımı atmıştır.

Cumhuriyetimizin ilanı şanlı tarihimizin çok önemli bir dönüm noktasını oluşturmaktadır. 29 Ekim 1923 tarihi asırlar boyunca hürriyetinden, bağımsızlığından taviz vermektense ölmeyi tercih eden asil bir Milletin şahlanışının ve küllerinden yeniden doğuşunun nişanesidir.

Asil Milletimiz, 29 Ekim 1923 tarihinde hürriyetinden ve bağımsızlığından hiçbir zaman ve asla vazgeçmeyeceğini, hiçbir zaman ve asla milli iradesine pranga vurulamayacağını, Dünya durdukça hür ve bağımız yaşayacağını, rengini şehitlerimizin kanından alan al bayrağının asla indirilemeyeceğini, ezanlarımızın asla susturulamayacağını kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla tüm dünyaya ilan etmiştir.

Milli Mücadele’ye, Kurtuluş Savaşı’mızın zafere ulaşmasına ve Cumhuriyetimize hayat veren bu ruh ve irade, 95 yıl önce olduğu gibi bugün yine dimdik ayaktadır. Bu ruh ve iradeyi Milletimiz 15 Temmuz ihaneti karşısında, kadını erkeği, genci yaşlısı tüm fertleri ile topyekûn canı ve kanı pahasına gösterdiği şanlı direnişi ile tüm dünyaya bir kez tekrar göstermiştir.

Bu anlamlı günde, İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla Milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun. Allah (C.C) hepsinde razı olsun.

Aziz Milletimizin ve Karamanlı hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.” Dedi.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü