Dr. Recep Şeker; “İstiklal Marşı, Milli Mücadelenin Mısralara Dökülmüş İfadesidir"

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER, İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

GÜNCEL 12.03.2019, 10:02 Fikriye Koka
Dr. Recep Şeker; “İstiklal Marşı, Milli Mücadelenin Mısralara Dökülmüş İfadesidir"

ŞEKER mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü vesilesiyle istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum.

İstiklal Marşı, milletimizin tarih boyunca vatanını canından aziz bilerek istiklal ve istikbali uğruna tüm imkânsızlıklara rağmen göstermiş olduğu büyük kahramanlığın, azim ve fedakârlıkla verilen Milli Mücadele’nin mısralara dökülmüş ifadesidir.

Kurtuluş savaşımızın manevi mimarı Mehmet Akif Ersoy, istiklal ve istikbal mücadelesine tüm benliği ile katılmış, Anadolu’yu karış karış gezerek; sözleri, vaazları, şiirleri ile milli mücadelenin manevi cephesini inşa etmiştir.

Ankara... Ya Rabbi ne heyecanlı, helecanlı günler geçirmiştik... Hele Bursa'nın düştüğü gün.. Ya Sakarya günleri.. Fakat birgün bile ümidimizi kaybetmedik, asla yeise düşmedik. Zaten başka türlü çalışılabilir miydi? Ne topumuz vardı, ne tüfeğimiz.. Fakat İmanımız büyüktü” sözleri ile ülkemizin ve milletimizin içinde bulunduğu çok zor şartlara rağmen zafere olan inancını ve büyük iman gücünü en güzel şekilde ifade etmiştir.

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şuheda fışkıracak toprağı sıksan, şuheda! Canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.

Dizeleri ile vatan aşkını ve vatanın önemini en güzel şekilde ifade ederek, vatan olmayınca ne canın ne de cananın kısaca hiçbir şeyin olamayacağını o “heyecanlı ve helecanlı” günleri bizzat yaşayarak gelecek nesillere adeta haykırmıştır. Aziz milletimizde onun emaneti başımızın tacı İstiklal marşımızdan aldığı ilhamla vatanı uğrunda gözünü kırpmadan canını feda etmiş, bundan sonrada feda etmekten asla çekinmeyecektir.

Bu duygu ve düşünceler ile İstiklal Marşımızın kabulünün yıl dönümünde, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını minnet, rahmet ve dualar ile yad ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Ruhları şad olsun.” dedi.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü