Ekmek Satılacak Yerler..

Koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan tedbirler kapsamında, artık ekmeklere müşteri teması engellemek için yeni düzenleme yapıldı.

GÜNCEL 26.03.2020, 18:19 26.03.2020, 19:01 Ferhat KOÇ
Ekmek Satılacak Yerler..

Toplum sağlığı açısından alınan tedbirlere Koronavirüs önlemleri kapsamında bir yenisi eklendi. Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ekmek satışında 3 yöntem uygulanacak ve bunun dışına çıkılmayacak. Bu kapsamda, ekmek hazır ambalajlı ve gıdaya teması uygun kağıt esaslı malzemeyle paketlenecek. Ekmeğin dolap içinde satılmasına da devam edilecek ancak ekmekler görevli kişiler tarafından temizlik kurallarına uyularak verilecek. Müşterinin hiçbir şekilde ürünlere temas etmesine izin verilmeyecek.

Diğer Unlu Mamülleri de Kapsıyor

Sadece ekmek değil, ekmek çeşitlerinden olan pastalar, kekler, kurabiyeler de paketlenerek satışa sunulacak.Bu kapsamda Pastahanelerde ambalajsız ürün satışı yapamayacak. Yeni uygulama bugün hayata geçti. 

Bakanlık Genelgesi ile birlikte Ekmek ve Unlu Mamüllerin paket içerisinde satılmasına vatandaştan olumlu tepki gelirken sıcak ekmeğin nasıl plastik poşete gireceği konusu kafaları karıştırıyor. Genelgeden sonra Karaman Fırıncılar Odası ve Hıfsızsıhha Kurulu Karamanlı Fırıncılarla bir araya gelerek yeni kuralların nasıl uygulanacağını planladı. Yapılan görüşmeler sonrasında Fırıncılar Market ve Bakkallara ekmek sevkiyatı yaparken, Ekmek kasalarını poşetlerle paketleyerek dağıtacaklar. Bakkal ve Marketler ise ekmekleri tek tek poşet veya ambalaja koyarak satışa sunacaklar. 

Diğer taraftan Ekmek satışının Fırınlar dışında başka bir yerde satılmayacağı yönünde yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Karaman Tarım ve Orman Müdürlüğünden bir yetkili ile yapılan görüşmede, Pazar, manav gibi yerler ile seyyar araçlarda da ambalajlı veya ambalajsız ekmek ve ekmek çeşitlerinin satışı yasaklandı. Bunun dışında Bakkal ve Marketlerde ekmek satışı devam edeceği yönünde bilgi verildi. 

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü