Emanete Hiyanet Etmeyelim

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Karaman 1. Çevre Çalıştayı’nın kapanış toplantısında; “Sıfır Atık Projesi’nde pilot il Karaman olacak” dedi.

GÜNCEL 10.03.2018, 10:52 M. Ali
Emanete Hiyanet Etmeyelim

Programa Bakan Özhaseki’nin yanısıra; Karaman Valisi Fahri Meral, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk ve Recep Şeker, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, KMÜ Rektörü Mehmet Akgül, Karaman AK Parti İl Başkanı Mehmet Er, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakan Mehmet Özhaseki, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi’nde düzenlenen Karaman 1. Çevre Çalıştayı kapanış konuşmasını yaptı. 3 gün süren çalıştayın kapanış konuşmasını yapan Bakan Özhaseki, Kent Madenciliğinin Karaman’da başlatılacağını vurguladı.

Toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki şu ifadelere yer verdi:

“Sıfır Atık Projesinde pilot il Karaman olacak. Şu anda atıktan elde ettiğimiz ekonomi, 3 buçuk milyar TL civarında. Bunu 3 yıl içerisinde 10 milyar TL ye çıkaracağız. Ayrıştırma evlerde yapılacak. Belediyeler gerekli çalışmaları yapacak. Bütün belediyelerde 3 yıl içerisinde sıfır atık projesini uygulayacağız. Karaman Belediye Başkanımızla bu konuyu masaya yatırdık. Sıfır Atık Projesi'nde pilot il Karaman olacak. Buna da Karaman Belediyesi ile başlayacağız.

“Emanete Hıyanet Etmeyelim”

Yeni bir arıtma tesisini Karaman’a kazandıracağız. Kültürümüzün en iyi yaşatıldığı, tarihine milli ve manevi değerlerine sahip çıkabilen en güzel şehirlerden birisidir Karaman. Eskiden tüm dünyada ve Türkiye’de üretim azdı, dolayısı ile tüketim de azdı. Şimdi üretimde tüketim de çok, bundan ötürü atıklar arttı. Bu atıkları hızlı bir şekilde ekonomimize olumlu yönde kazandırmamız lazım. Tüm fabrikalara atık tesislerinin kurulması şartını getirdik. Bu tesisleri anlık, online şekilde takip ediyoruz. Uygulama haricinde faaliyet sürdüren işletmelere ve fabrikalara gerekli cezai müeyyideler uyguluyoruz. Sahip olduğumuz her şey bize verilen bir emanettir. Vücudumuz, çocuğumuz, birer emanet olduğu gibi bu çevre de bize bir emanettir. Emanete hıyanet etmeyelim” dedi.

“Allah Aslanlarımızı Korusun, Ordumuzu Muzaffer Eylesin”

“Emperyalist güçlerin farkındasınız. Coğrafyamızda oluk oluk kan akıtıyor. Işid (Deaş)’ı bahane ediyorlar. Işid batılıların uydurduğu proje, bir örgüttür. Türk devleti tarih boyunca mazlumların sığındığı bir devlettir. Pkk, Pyd’yi kurdular, amaç belli. Ne işiniz var

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü