Engelli Kardeşlerimizin Engelli Haftalarını Kutlarım

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER, Dünya Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

GÜNCEL 09.05.2018, 16:36 09.05.2018, 16:37 M. Ali
Engelli Kardeşlerimizin Engelli Haftalarını Kutlarım

ŞEKER mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Engelliler Haftası, 10 Mayıs ile 16 Mayıs tarihleri arasında, Birleşmiş Milletlere üye ülkelerde aynı tarihlerde kutlanan özel bir haftadır. Bu hafta boyunca engellilerin sorunları, çözüm yolları, engelliliğin önlenmesi ve engellilerin eğitimi konusunda önemli çalışmalar yürütülmektedir.

Engelli olma hali asla bir kusur olmayıp doğuştan veya daha sonra çeşitli sebeplerle her insanın hayatında karşılaşabileceği durumlardan biridir. Engelli olmak kesinlikle yaşama ve toplumsal hayata katılmaya da engel değildir. Engelli ya da engelsiz tüm vatandaşlarımız insan onuruna yaraşır bir biçimde yaşama hakkına sahiptir.

Engelli kardeşlerimizin sorunlarının çözümü konusunda yardımcı olmak, toplumsal yaşamda eşit vatandaşlar olarak yer almalarını sağlayarak hayatlarını kolaylaştırıcı önlemler almak ve hiç kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını sürdürmeleri konusunda katkıda bulunmak hepimizin insanlık görevi ve toplumsal sorumluluğumuzdur.

AK Parti iktidarı ile engelli vatandaşlarımızın hiçbir ayrımcılığa maruz kalmadan toplumsal yaşama eşit vatandaşlar olarak katılmaları, kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını sürdürmeleri, fırsat eşitliğinden yararlanarak eşit bireyler olarak haklarını tam olarak kullanabilmeleri amacıyla; eğitimden, istihdama, sağlık hizmetlerinden sosyal yardımlara ve evde bakım hizmetlerine varıncaya kadar her alanda reform niteliğindeki yasal düzenlemeler ile engelli vatandaşlarımızın önündeki engeller bir bir kaldırılmış ve hak ettikleri hayat standartlarına kavuşmaları sağlanmıştır.

Engelli kardeşlerimizin Dünya Engelliler Haftası’nı en kalbi duygularımla kutlar, aileleri ve sevdikleriyle beraber sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmeleri dileğiyle selam ve sevgilerimi sunarım.” dedi.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü