Ertuğrul Başkanın Projesi Hayata geçiyor

Karaman'da geçtiğimiz dönem Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve geçmiş dönem Park ve Bahçeler Müdürü Mehmet Bahar'ın projelendirdiği ve bütçesini MEVKA desteği ile belediyenin kasasına koydukları projede nihayet adımlar atıldı. Çalışkan ve Bahar'ın projesinin ne kadarının yapılacağı ise merak konusu oldu.

GÜNCEL 14.10.2020, 15:03 Fikriye Koka
Ertuğrul Başkanın Projesi Hayata geçiyor

Karaman'da geçtiğimiz dönemlerde yapılan ve kentin en güzide mekanlarından olan Türk Dünyası Kültür Parkında Ertuğrul Çalışkan'ın projelendirdiği, bütçesini MEVKA aracılığı ile belediyeye kasasına koyduğu ve fizibilite çalışmalarını tamamladığı “Mecera Parkı” yapımına başlandı.

Karaman'ı sosyal olarak geliştirmek için bir çok projeye imza atan ve güzel işler başaran dönemin belediye başkanı Ertuğrul Çalışkan ve Park ve Bahçeler Müdürü Mehmet Bahar Türk Dünyası Kültür Parkına yapılacak olan Macera Parkı projesini 5000 metre kare olarak planladı.

20 Şubat 2019 günü konu ile alakalı basın açıklaması yapan dönemin Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan “Macera Parkı” projesinde fizibilite çalışmasının tamamlandığını ve bu park projesi için MEVKA'dan ödeneğin alındığını belirterek; “Bu kadim şehir her zaman her şeyin en güzeline layıktır. Göreve geldiğimiz günden bu yana birçok esere imza attık ve atmaya da devam ediyoruz. Türk Dünyası Parkı alanı içerisinde kısa süre içerisinde yapımına başlanacak olan Oyun Alanı ve Macera Parkı ile yeni bir sosyal alan projesini daha halkımızın hizmetine sunmuş olacağız. Adrenalin tutkunu gençlerin, çocukların ve farklı bir deneyim yaşamak isteyenlerin uğrak mekânı olacak bu yeni projemiz içerisinde; Paintball alanından kaykay pistine, tırmanma etaplarından çocuk oyun gruplarına kadar birçok aktivite parkuru yer alacak. Karamanımıza şimdiden hayırlı olsun” ifadelerini kullanmıştı.

Projesinden ödeneğine bütün detayları dönemin belediye başkanı Ertuğrul Çalışkan tarafından hazırlanan ve parası kasada olan projenin 2 yıl aradan sonra hayata geçirilme aşaması kamuoyundada olumlu karşılanırken, Ertuğrul Çalışkan'ın projesindeki tüm alanların yapılıp yapılamayacağı ise merak konusu oldu.

İşte Ertuğrul Çalışkan döneminde projelendirilen 5000 metre kare alana yapılacak olan macera parkındaki etkinlik alanaları:

Tarantula
Halkalı Mödüler Tırmanma
Tırmanma Oyun Grubu
Modüler Tırmanma
Terazi Salıncak
Gölgelikli Fırdöndü Dönmedolap
Halat Salıncak Oyun Grubu
Üçlü Radyal Dönmedolap
Döner Tambur
Bisiklet Dönmedolap
Bambu Step Tırmanma
Halat Teleferik Oyun Elemanları
Hayvan Figürlü Dönmedolap
Araba Zıpzıp
Halat Teleferik Oyun Elemanı
Döner Tahterevalli
Salıncak Tahterevalli
3’lü Pota
Halat Tırmanma
Kare Zemin Trambolini
Daire Zemin Trambolini
Kol Çekme Yürüme Parkuru
Halat Ağ Tırmanma
Halat Sallanır Merdiven
Halat Komando Tırmanma
Krom Kaydırak
Tırmanma Duvar Tutamağı
Kapalı Tünel Geçiş
Patika Kaydırak
Tepe Köprü
Basamak Tırmanma
3D Animasyon Kauçuk Figür
Tavşan Salıncak
Seksek (Kauçuk)
Kaykay Pisti
Paintboll Alanı

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü