Erzurum'da Deprem

Erzurum'da 5.1 şiddetinde deprem meydana geldiği belirtildi. Deprem çevre illerden de hissedildi. Depremin ardından Ahaber'e bağlanan Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ilk gelen bilgilere göre tek katlı bazı evlerin duvarlarının yıkıldığı söylendi

GÜNCEL 19.11.2021, 17:07 Ferhat KOÇ
Erzurum'da Deprem

Erzurum'da 5.1 şiddetinde deprem meydana geldiği belirtildi. Deprem çevre illerden de hissedildi AFAD, saat 15.40'ta merkez üssü Erzurum'un Köprüköy ilçesi olan 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Depremin 6,94 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Deprem Ağrı, Diyarbakır ve Muş'tan da hissedildi.

Depremin büyüklüğünü Kandilli ise 5.2 olarak duyurdu.

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, yaptığı açıklamada, "Bölge Afet Koordinasyon Merkezimiz etkilerini araştırıyor. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

AFAD: Köprüköy ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrası, şu an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Merkez üssü Erzurum'un Köprüköy ilçesi olan 5,1 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimizi gerekli incelemeleri başlatmaları için bölgeye sevk ettik. Erzurum'umuza ve ülkemize geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen: Depremin merkez üssü olan köylerde yıkım olduğu duyumu geldi. Tek katlı bazı evlerin duvarlarının yıkıldığı söylendi.

Erzurum Valisi Okay Memiş Birkaç köyden yıkım olduğuna dair bilgi aldık. Bu bölgelere AFAD ekiplerini yönlendirdik. Şu ana kadar can kaybı bilgisi gelmedi.

Depremin Ardından Heyelan

Erzurum'da meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem sonrası Hınıs ilçesinde heyelan meydana geldi. Heyelan sonrası bölgede ulaşım kapandı.

Erzurum'un Köprüköy ilçesinde meydana gelen, 5.1 büyüklüğündeki deprem sonrası AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye hareket etti. AFAD İl Müdürlüğü'ne, Köprüköy'e bağlı Alaca ve Doğatepe mahallelerinde hasar olduğu ihbarı ulaştı. Ekipler, 2 mahalleye de ulaşmaya çalışıyor.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü