Genç Sada Yarışması Düzenlendi

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce imam hatip liseleri arasında düzenlenen “Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nın İç Anadolu bölge finali Karaman’da gerçekleştirildi.

GÜNCEL 15.04.2018, 11:43 Ferhat KOÇ
Genç Sada Yarışması Düzenlendi
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması'nın İç Anadolu Bölge Finali Karaman’da gerçekleştirildi.
Karaman Belediyesi Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen yarışmaya, Isparta, Konya, Karaman, Antalya, Kırşehir, Burdur ve Afyonkarahisar’dan 10 yarışmacı katıldı.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Karaman’ın tarihi, ekonomisi, eğitim durumu ve kültürünü tanıttı.
Kuntoğlu, birçok güzelliklerinin yanında fonetik ve musiki bakımından da üstün bir kitabı dillendiren öğrencilerin, Kur’an-ı Kerim’in etkisini daha da artırmış olacağını ifade etti.
Daha sonra imam hatip lisesi öğrencileri sırayla Kur’an-ı Kerim okudu. 
Yarışmada, Isparta Hacı Ahmet Ersöz AİHL öğrencisi Mehmet Ali Uysal birinci, Karatay Konya AİHL öğrencisi Ömer Selman Durgut ikinci, Karaman Ömer Dinçer AİHL öğrencisi Ömer Faruk Kundilli üçüncü oldu. 
Program, yarışmaya katılan öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesiyle sona erdi.
Etkinliğe, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet Er, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, imam hatip liseleri idarecileri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü