Hayallerini Gerçeğe Dönüştürmek İsteyen Kadınlar KTSO'da Buluşuyor

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi 2. toplantısını yaptı.

GÜNCEL 04.04.2019, 14:29 Fikriye Koka
Hayallerini Gerçeğe Dönüştürmek İsteyen Kadınlar KTSO'da Buluşuyor

Toplantı İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ahsen TOKTAY'ın Başkanlığında İcra Kurulu Üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıda konuşan Ahsen TOKTAY; “Ülke Nüfusunun yüzde 50’sini kadınlar oluşturmasına rağmen, ülkemizde kadınlarımızın iş gücüne katılımı yüzde 25 olduğundan, kurulumuzun çalışmasınında bu yönde olması gerektiği görüşündeyim. Ne kadar çok kadın girişimci iş hayatına girerse kent ve ülke olarak kalkınmamız ve büyümemiz o kadar hızlı olacak. Kadınlarımızın iş hayatında daha fazla yer alması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz göstermeye de devam edeceğiz” dedi.

Bu kapsamda girişimcilikle ilgili çeşitli alanlarda kadınların oynadıkları rollerin önemini vurgulayan Ahsen TOKTAY, “Her ayın ilk çarşambası saat 10:00 – 11:00 arasında yapılacak olan İl Kadın Girişimciler Kurulu toplantısına fikirlerini bizimle paylaşmak isteyen kadınlarımızı da davet ederek, gerekli eğitimlerin ve toplantıların organize edilmesine yönelik çalışmaların hız kazanmasını düşünüyoruz. Bu toplantılarda kadınlarımızı bir araya getirip, yapacağımız eğitim projelerinde genç kızlarımıza ve kadınlarımıza yönelik olarak ne tür kurslar, kişisel gelişim ve mesleki eğitimler verebiliriz, kadınlarımızı nasıl girişimciliğe yönlendirebiliriz gibi konularında fikir alışverişinde bulunacağız.” diye konuştu.

Kadın Girişimciler Kurulunun aldığı karara göre, her ayın ilk çarşambası saat 10:00 – 11:00 arası KTSO'da taşradaki bayanların üretime nasıl katkı yapacağı ve girişimci olmak isteyen kadınların fikrini danışabileceği Kadın Girişimciler İcra Kurulu, yol gösterici olarak çalışmalara hız verecek. Tüm Karamanlı Kadınlarımızı toplantılarımıza bekliyoruz.

Yapılan konuşmalar ve bilgilendirmeden sonra kadın girişimciler kurulu üyeleri yapmış oldukları işler ve kendileri hakkında bilgilendirme de bulundular.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü