İdlib'te Şehit Olanlar İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Suriye’nin İdlib kentinde kimyasal saldırı sonucu ölenler için Aktekke Meydanında gıyabi cenaze namazı kılındı.

GÜNCEL 05.04.2017, 15:09 05.04.2017, 15:21 Ferhat KOÇ
İdlib'te Şehit Olanlar İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
Karaman Sivil Toplum Platformu tarafından Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda öğle namazının ardından kılınan gıyabi cenaze namazına sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Kılınacak olan gıyabi cenaze namazı öncesi Sivil Toplum Platformu Sözcüsü Yunus Özdemir bir konuşma yaptı.  Özdemir; “Şırnak’ta hain terör örgütü PKK tarafından üç askerimiz şehit edilmiştir. Buradan onlara Allahtan rahmet diliyorum. Ve yine katil Esad rejimi tarafından İdlib’te kimyasal silah kullanımıyla kadın, çocuk ve ihtiyar demeden katledilen Müslüman kardeşlerimiz var. Bizler bu kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için, bu katliama ve vahşete duyarsız kalmadığımızı Karaman Sivil Toplum Platformu olarak ortaya koymak için burada toplanmış bulunuyoruz “dedi. 
Yapılan duanın ardından Kur'an-ı Kerim okundu. Daha sonra kalabalık hep birlikte Şırnak’ta PKK tarafından şehit edilen üç askerler ile Suriye’nin İdlib kentinde kimyasal saldırı sonucu ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.



Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü