İnsanlığı bekleyen büyük tehlike!

İngiltere Meteoroloji Ofisince yürütülen araştırma korkutan gerçeği ortaya çıkardı.

GÜNCEL 17.07.2020, 16:36 Fikriye Koka
İnsanlığı bekleyen büyük tehlike!

Küresel ısınma nedeniyle dünya genelinde milyonlarca kişinin, organlarının durmasına sebep olabilecek seviyede tehlikeli "ısı stresine" maruz kalabileceği iddia edildi.

BAZI ORGANLARIN DURMASINA NEDEN OLABİLİR

BBC'de yer alan haberde, İngiltere Meteoroloji Ofisince yürütülen bir araştırmada gelecek yıllarda hissedilen sıcaklığın 32 derecenin üzerinde olduğu gün sayısının artacağına dair verilere ulaştıldığı belirtildi.

Haberde, ısı stresinin bayılma, mide bulantısı ve kramp gibi belirtilerinin olduğu vurgulanırken, bunların görmezden gelinmesinin vücuttaki bazı organların durmasına yol açabileceği kaydedildi.

"Isı stresi"nin aşırı sıcak bir ortamda vücudun ısısını sabit tutmak için gösterdiği çaba olarak tanımlandığı haberde, vücut ısısının olması gereken seviyenin üstünde seyretmesi durumunda kalp damar sisteminin yorularak kişilerde sıcak çarpması, sıcak bitkinliği, sıcak döküntüleri ve ısı kramplarına neden olabildiği ve bazı hayati organların durmasına yol açabildiği ifade edildi.

NEM ISI STRESİ ETKİSİNİ ARTIRABİLİR

Haberde, küresel ısınmanın artmasıyla daha yoğun bir nem olacağına işaret edilirken, nemin ise vücut ısısının düşmesini sağlayan terin buharlaşmasına engel olarak "ısı stresi" etkisini arttırabildiği vurgulandı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ KULLANDIĞI KİŞİSEL KORUYUCU EKİPMANLAR "ISI STRESİ" ETKİSİNİ ARTIRABİLİR

Haberde, sağlık çalışanlarının kullandığı Kişisel Koruyucu Ekipmanın da (KKE) vücut ısısını artırarak sağlıkçıların çalışma koşullarını ve performanslarını olumsuz etkileyebileceği kaydedildi.

KKE'nin geçirimsiz katmanları nedeniyle terin buharlaşmasını önleme etkisine sahip olduğuna dikkat çekildi.

BBC'ye konuşan Singapur Ulusal Üniversitesinden Prof. Jason Lee, kişilerin kendilerini formda tutmalarının "ısı stresi"ne karşı dirençlerini artırabileceğini söyledi.

Lee, sağlık çalışanlarına işe başlamadan önce bol miktarda sıvı içmeleri, düzenli molalar vermeleri tavsiyesinde bulundu.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü