Kadına Yönelik Şiddet Semineri Düzenlendi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Odamız ev sahipliğinde “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak, bilinç kazandırmak ve zihniyet dönüşümü sağlamak amacıyla seminer düzenlendi.

GÜNCEL 02.10.2019, 14:18 M. Ali
Kadına Yönelik Şiddet Semineri Düzenlendi

Odamız Karadağ Toplantı Salonunda düzenlenen seminere Odamız Personeli ve Ticaret Borsası Personelinin yanısıra Kadın Girişimciler İcra Kurulu Üyeleri ve oda üyelerimiz katıldı.

Seminerde Sosyal Hizmetler Uzmanı Semra Yeşilırmak; kadın erkek eşitsizliği, kalıp yargılar, ayrımcılık, kadına yönelik şiddetin türleri, kadına yönelik şiddetin kadınlar ve çocuklar üzerindeki etkileri, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda uluslararası ve ulusal mevzuat, kadına yönelik şiddet konusunda hizmet veren kurum ve kuruluşlar ile Karaman'da bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı kadın konuk evi hakkında bilgiler verdi.

Kadına şiddeti önlemenin herkesin zorunluluğu olduğunu belirten Yeşilırmak; “ALO 183 Sosyal Destek Hattı şiddete uğrayan ya da uğrama riski taşıyan, destek ve yardıma ihtiyacı olan kadın ve çocuklar için psikolojik, hukuki ve ekonomik danışma hattı olarak çalışmakta; bu kişilere hakları konusunda ve başvuracakları yerler hakkında bilgi vermektedir. Şiddetle ilgili olarak ulusal mevzuatımızda bir eksiklik bulunmamaktadır. Ancak, şiddetle mücadelede kapsamında mevzuatın uygulanmasında ortaya çıkan sorunlara köklü ve gerçekçi bir çözüm için toplumun tüm kesiminin katılımı gereklidir ve yasalara göre de zorunludur. Bu konuda her birimizin sorumluluğu bulunmaktadır” dedi.

Sunum ve görsellerin ardından soru- cevap şekline geçilerek katılımcıların soruları Sosyal Hizmetler Uzmanı Semra Yeşilırmak tarafından cevaplandırıldı.

Semineri gerçekleştiren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet İl Müdürlüğü’nün uzman personellerine değerli katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü