Kadir Geceniz mübarek olsun

Allah'ım bizleri rahmetinin o engin lütfuyla bağışla, bize merhamet et. Bize hidayet ver ve sıratı müstakimden ayırma. Hayırlı kandiller. Kadir Geceniz mübarek olsun. Bize ulaşan mesajlar...

GÜNCEL 08.05.2021, 12:06 08.05.2021, 14:59 Fikriye Koka
Kadir Geceniz mübarek olsun

DR. RECEP ŞEKER

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER Kadir Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

ŞEKER mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kur’an ayı mübarek Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken bin aydan daha hayırlı mübarek Kadir Gecesi’ni ihya etmenin huzur ve coşkusunu yaşıyoruz. Kadrimizi yücelten en faziletli geceye, Kadir Gecesi’ne bizi tekrar ulaştıran Yüce Rabbimize sonsuz hamdü senalar olsun. Kadir gecemiz mübarek olsun.

Yüce Allah (C.C) Kadir gecesi ile ilgili olarak Kur’an-ı Kerimde; “Şüphesiz, biz Kur’an’ı Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Cebrail o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.” buyurarak Kadir gecesinin mü’minler için ne kadar önemli ve ne kadar feyizli bir gece olduğu ifade etmiştir.

Yine Peygamberimizin Hz. Muhammed (S.A.V) Kadir gecesi ile ilgili olarak; “Kim inanarak ve sevabını Allah’tan umarak Kadir gecesini ihyâ ederse geçmiş günahları affolunur.” Buyurmuştur.

Kadir gecesi, içinde Kadir Gecesi bulunmayan bin aydan daha hayırlıdır. Kadir Gecesi’ne bu değer ve kıymeti veren bu gecede Yüce Kitabımız hayat ve hidayet rehberimiz Kur’an’ı Kerîm’in bu gecede yeryüzüne inmeye başlamış olmasıdır. Bu mübarek gece, kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyalarımızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması için eşsiz bir imkân ve fırsat sunmaktadır. Bu eşsiz fırsatın şuurunda olarak, bu gecenin feyiz ve bereketinden manen en iyi şekilde faydalanılmasını temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşünceler ile Aziz Milletimizin, tüm İslam Âleminin ve değerli Karamanlı hemşerilerimin Kadir gecesini en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Bu mübarek gecenin bütün insanlığa hayırlar getirmesini Cenâb-ı Hak’tan diler, bu mübarek gecenin ülkemizin ve tüm insanlığın salgın hastalık nedeni ile içinde bulunduğu bu zor ve sıkıntılı durumdan en kısa zaman da kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Allah (C.C)’tan niyaz ediyorum.” dedi.

SAVAŞ KALAYCI

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak Karaman halkının ve İslam âleminin mübarek gecesini tebrik etti.

Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, mesajında: “Rahmet ve bereket ayı Ramazan’ın sonuna yaklaşırken, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de bin aydan hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi’ni de idrak etmenin huzurunu yaşıyoruz. Diliyorum ki, manevi duyguların üst seviyelere yükseldiği bu gecede yapılan tüm dualar kabul olur. Bu mübarek gecenin ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan temenni ediyor, başta Karamanlı hemşerilerim olmak üzere milletimizin ve tüm İslam âleminin Kadir Gecesini tebrik ediyorum” dedi.

Abidin ÇAĞLAYAN

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Abidin ÇAĞLAYAN Kadir Gecesi Münasebeti İle Bir Mesaj Yayınladı

Karaman AK Parti İl Başkanı Abidin ÇAĞLAYAN yayınladığı Kadir Gecesi mesajında"Rahmet, mağfiret, feyz ve bereket iklimi olan bir Ramazan Ayı’nın sonuna yaklaştığımız şu günlerde, Yüce Allah’ın ‘Bin aydan daha hayırlı’ diye vasıflandırdığı kutlu bir gece olan Kadir Gecesi’ne erişmenin manevi huzurunu yaşamaktayız.Kadir Gecesi, alemlere rahmet olarak gönderilen Kur'an-ı Kerim'in yeryüzüne indirildiği gün olması bakımından kutsal bir öneme sahiptir ve yine Kur'an-ı Kerim'de buyrulduğu gibi bin aydan daha hayırlı bir gecedir. Onun için bu mübarek gecenin hepimizin kalplerine, gönül dünyalarımıza ışık saçmasını, vicdanlarımızı aydınlatmasını, hepimize huzur getirmesini temenni ediyorum.

Ayrıca bu mübarek gün ve geceler birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin en ulvi seviyeye çıktığı zaman dilimleridir. Bu manevi iklimi fırsat bilerek aramızdaki dargınlık ve kırgınlıkları kaldırmalı, elimizi ve gönlümüzü herkese açarak kardeşlik, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine katkı sağlamalıyız.

Bu duygu ve düşünceler ile Aziz Milletimizin ve Karamanlı hemşerilerimin Kadir gecesini en kalbi duygularımla tebrik eder, bu mübarek gecenin Aziz Milletimize, İslam âlemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini Cenâb-ı Hak’tan diler, ülkemizin ve tüm insanlığın salgın hastalık nedeni ile içinde bulunduğu bu zor durumdan en kısa zaman da kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Allah (C.C)’dan niyaz ediyorum.” dedi.

KTSO’DAN KADİR GECESİ KUTLAMA MESAJI

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet ÇELİK ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan ALKAN Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak; Bin aydan daha hayırlı olarak bilinen Kadir Gecesi’nin tüm insanlar için esenlik ve rahmet zamanı olduğunu söylediler.

Başkanlar, tüm inananlar için huzur ve Yüce Allah’ın rahmetini dilerken şu ifadeleri kullandılar; “Bünyesinde pek çok hayır ve bereketi barındıran, manevi haz ve mutluluğun doruğa ulaştığı, af ve mağfiretin kapılarının ardına kadar açıldığı mübarek Kadir Gecesi’ni idrak edecek olmanın huzurunu yaşıyoruz. İnsanlığa rahmet olarak gönderilen, Kuran-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı mübarek Kadir Gecesi, bütün insanlar için kurtuluşa ermek anlamında en güzel fırsatlardan birisidir.

Yüce Allah’tan başta ülkemiz, milletimiz olmak üzere tüm insanlığın çektiği sıkıntılardan kurtulmasını, kardeşliğin hasıl olmasını temenni eder, Cennet kapılarının aralandığı bu gecede, böyle kutsal günlerin insani duyguların öne çıkmasına yardımcı olması, bu duygu ve düşüncelerle, Milletimizin ve İslam aleminin sağlıkla, barış ve mutluluk içerisinde Kadir Gecesini en içten duygularımızla kutlar; sağlık ve huzur getirmesini temenni ederiz” ifadelerine yer verdiler.

ATİLA ZORLU

Mübarek Ramazan Ayının sonuna yaklaştığımız şu günlerde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini idrak etmenin coşku ve heyecanını tüm Müslümanlar olarak hep birlikte yaşıyoruz.

Yüce Allah’ın tüm insanlığa kurtuluş çağrısı olarak göndermiş olduğu Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, ilahi rahmet ve lütufların bol olduğu bu gecenin tüm insanlık için huzur, barış ve kurtuluşa vesile olmasını diliyor, başta hemşerilerimiz olmak üzere İslam aleminin Kadir Gecesi’ni en içten dileklerimle tebrik ediyorum.

AHMET ARI

Güneyyurt Belediye Başkanı Ahmet Arı, Kadir Gecesi nedeni ile bir mesaj yayınladı.

Başkan Arı mesajında; ‘Bin aydan daha hayırlı olduğu yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de müjdelenen mübarek Kadir gecesine kavuşmuş bulunmaktayız. Hamdolsun ki bu yıl da Kadir Gece'mizi idrak ediyoruz. Bu mübarek gecenin tertemiz vicdanlarda yoğrularak affı, bağışlamayı ve nice mükafatı müjdelemesi Türk-İslam alemi için nimetlerin en büyüğüdür.

Bu gece Allah’a sığınıp, rahmet ve bereketinden ümidi kesmeden nerede hata yaptığımızı, nerede eksik kaldığımızı, nerede boşluk bıraktığımızı, elbette niyet ve amellerimizi teferruatlı şekilde gözden geçirmeliyiz.

Allah birliğimizi, dirliğimizi daim etsin. Vatanımızı, milletimizi korusun. Dertlilerin dertlerine deva ihsan etsin. Herkese hidayet versin. Yüce Allah, Türk'ü güçlü kılsın.

Mazlumların ahının yerde kalmamasını, zalimlerin layık oldukları acı sonuçlarla eninde sonunda karşılaşmalarını temenni ediyorum.

Bütün İslam dünyası ve Türk İslam dünyasının Kadir Gecesi'ni kutluyor, en içten saygı ve sevgilerimi sunuyorum’. Dedi.

HASAN EKİNCİ

İl Başkanı Hasan Ekici’den Kadir Gecesi Mesajı

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici Kadir Gecesi dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

İl Başkanı Ekici mesajında: "Başı rahmet ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş ayı olan mübarek Ramazan ayını geride bırakıyoruz.

Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim´in indirilmeye başlandığı bu ayda bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi´ne eriştik.

İslam âleminin en mübarek gecesi olan Kadir Gecesinin gereklerinden biri de Müslümanlar arasında kardeşlik ve dayanışma duygularını pekiştirecek olmasıdır.

Ramazan ayı boyunca Pandemiden dolayı birlik ve beraberliğin sembolü, bereket dolu iftar sofralarında vatandaşlarımızla, kardeşlerimizle bir araya gelemedik fakat İnşallah bu günler de geçecek ve sağlıklı günlerde yine biraraya geleceğiz.

Bu mübarek gecede de yine Pandemi dolayısı ile camileri birlik beraberlik ve dayanışma duygusu içerisinde dolduramıyoruz fakat İnşallah ellerimizi semaya kaldırarak dualarda bir araya gelececeğiz. Bu mübarek gecede ellerimizi semaya kaldırdığımızda başta Doğu Türkistan olmak üzere tüm Dünyada zulmüne maruz kalan Müslüman kardeşlerimiz için de dua edeceğiz. Ramazan Bayramı´na ulaşamadan hayatını kaybeden yüzlerce Müslüman kardeşimiz için Allah´tan rahmet dileyeceğiz.

Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı derin acıyı paylaşarak idrak edeceğimiz bu kutlu gecede, Doğu Türkistan’da yaşam mücadelesi veren kardeşlerimiz başta olmak üzere Konyalı hemşerilerimizin ve tüm İslam aleminin Mübarek Kadir Gecesini sağlam bir kardeşlik şuuruyla idrak etmelerini diliyor, Cenab-ı Hak´tan başta Ülkemiz olmak üzere bütün Dünya için Koronavirüs illetinden, acıdan, zulümden, gözyaşından uzak, huzur dolu bir gelecek niyaz ediyorum."

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü