Karaman'da Çıta Yükseliyor Mu ?

İlk Sözü “Paralel Devlet Yok. Devlet Burada, Milletimizin Yanında, Bu Selalar Susmayacak, Ezan Dinmeyecek, Bayrağımız İnmeyecek, Sizlerle, Milletimiz ile gurur duyuyoruz.” oldu.

GÜNCEL 07.04.2017, 10:33 07.04.2017, 14:04 M. Ali
Karaman'da Çıta Yükseliyor Mu ?

Karaman çoğunluğu ilk kez valilik yapan valilerimiz tarafından yönetildi. İşin doğrusu tecrübeli bir vali ile şehrin nasıl yönetileceğini merak ediyordum. Vali Süleyman TAPSIZ ile bu yönetim şeklini tecrübe ediyoruz. Kaseti başa sardığımızda Vali TAPSIZ ile yoğun olarak karşılaştığımız yer 15 Temmuz sürecinde kent meydanı oldu. Darbeye karşı direnişin başladığı yerdeydi. Aktekke Cami’nin duvarında, sırtında Hz. Mevlana’nın annesi ve kardeşleri, yanı başında Milletvekilimiz Recep Şeker, Dönemin Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Akış, Belediye Başkanımız Ertuğrul Çalışkan, Cumhuriyet Başsavcısı Abdürrahim Alan, Dönemin Rektörü Sabri Gökmen, Dönemin Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ve olası darbe girişimi karşısında gövdesini siper etmeye hazır hemşerilerimiz… O gece sabahın ilk ışıklarına kadar ve demokrasi nöbetleri boyunca Vali Süleyman Tapsız, Milletvekillerimiz Recep Konuk ve Recep Şeker, Belediye Başkanımız Ertuğrul Çalışkan milletimizin yanında oldu.

İlk Sözü “Paralel Devlet Yok. Devlet Burada, Milletimizin Yanında, Bu Selalar Susmayacak, Ezan Dinmeyecek, Bayrağımız İnmeyecek, Sizlerle, Milletimiz ile gurur duyuyoruz.” oldu. Bu sözler 15 Temmuz gecesi çok daha anlamlı ve özeldi. O geceyi meydanda geçirenler bilirler, her siyasi görüşten, her statüden hemşerimiz ve devleti temsil eden makamlar oradaydı. Kent Meydanına yansıyan siyaset üstü bu milli mücadele duruşunun korunmasına, yaşatılmasına ihtiyaç hissediyoruz. Ayrıca ilk paragrafta ismi geçen ve Aktekke Cami’nin duvarında milletimiz ile birlikte kent meydanında bulunan seçilmiş ve atanmış olan kamu yöneticilerinden FETÖ soruşturması kapsamında fire olmadı. Bu da Karaman için gurur tablosudur.

İlerleyen günlerde Vali Süleyman TAPSIZ’ın birikimini ve vizyonunu şehre yansıtmaya başladığını gördük. Alt da ki kadrolar zorlanmaya başlasa da şehirde çıtanın yükseldiğini rahatlıkla görüyoruz. Kısa sürede il sınırları içerisinde her nerede yatırım varsa o yatırım yerinde incelendi, Karaman’da siyaset üstü anlayış ile her kesime, her noktaya temas edildi. Vali TAPSIZ sadece makamda oturmuyor; şantiyelerin yanı sıra, okullara gidiyor, üniversitede öğrenciler ile tecrübelerini paylaşıyor. Sanayici ile bir araya gelinip ekonomik vizyon toplantıları yapılıyor. Belki de bir valinin yapması gerekenleri yapıyordu. Öyle ya artık klasik valilik dönemi sona ermişti.

Yukarıdaki satırlarda yazdıklarımızın haricinde dikkat çeken ve özel olan bir durum var, Vali Tapsız’ın kullandığı samimiyet dili, vücut dili. İletişimciler ve foto muhabirleri bilir, saha gezilerinde, ziyaretlerde ara ara şahit oluruz samimi görünmeye çalışan ve milleti kendinden aşağıda görenlerin vücut dili bütün çabasına rağmen kendini ele verir. Vali Süleyman TAPSIZ’ın fotoğraflarını incelediğimizde hemşerilerimiz ile kurduğu samimiyet dilini hemen okuyoruz. Samimiyet dili Vali TAPSIZ’a çok yakışıyor çünkü sonradan kazanılmış bir davranış değil. Çünkü Vali TAPSIZ içerisine dahil olduğu o ortamların yabancısı değil, içimizden birisi. Esnaf bir babanın beş çocuğundan biri. Bir Anadolu ailesinin bireyi. Bayan Ayşe TAPSIZ ile gerçekleştirdiği bütün ziyaretleri incelerseniz bu tespitin doğruluğunu göreceksiniz.

Geçtiğimiz hafta Taşeli bölgesine yapılan ziyaretlerde aynı tabloyu yine gördük. Dokuz yılı aşan bir süredir valilerimiz tarafından ziyaret edilmeyen Kazancı Beldesi’nin yeniden ziyaret edilmesi de dikkat çekiciydi. Başyayla ilçemizde Şehit Kıdemli Üsteğmen Ali Rıza Yücel’in baba ocağının kapısı bu kez acı bir haber için çalınmadı. Regaip Kandili gecesi Vali TAPSIZ, Alay Komutanımız Albay İlhan ŞEN ve Kamu Kurumu Müdürleri ile bir ihtiyaçları olup olmadığını öğrenmek üzere ziyaret ettiler. Belki bu yazıda ilk kez öğreneceğiniz bir başka bilgiyi sizlerle paylaşayım; Vali Süleyman TAPSIZ bu acıyı ve gururu yaşamış birisi, abisini vatan savunmasında şehit vermiş. İçimizden Biri.

Basın ile yürütülen ilişkide bizler için önemli bir gösterge. Geçtiğimiz günlerde şahit olduk, İnternet medyasından bir dostumuz çıplak ayakları ve yırtık elbiseleri ile kar üzerinde çocukluğunu yaşayan mültecilerin durumunu haber yapmıştı. Klasik olarak gardımızı aldık ve “Devleti Küçük Düşürüyorsunuz” tepkisini beklemeye başladık. Kısa süre sonra gelen tepki hepimizi şaşırttı; o küçük çocuk Valilik tarafından giydirilmişti ve ailenin acil ihtiyaçları devlet ve sivil toplum işbirliği ile çözülmüştü. Ayrıca konuyu kamuoyu gündemine taşıyan arkadaşımıza teşekkür edildi.

 

Şu içerisinde bulunduğumuz süreci ve yaşadıklarımızı dikkate aldığımızda Karaman Valilik Makamı Vali Süleyman TAPSIZ’a şans eseri teslim edilmiş olamaz. Şehir olarak Vali TAPSIZ’a entegre çalışmayı başarırsak Karaman hızla gelişen Türkiye’de hak ettiği yeri daha kısa sürede alabilir. Bu durum Karamanda yaşayan bizlerin ve seçilmiş ve atanmış herkesin faydasına bir durum. Pastayı büyütmeliyiz. Size yukarıda bahsettiğim gelişmeler beklentimizi yükseltti. Sanırım ilde milletimize hizmet çıtası, vizyon ve birikim sahibi Vali Süleyman TAPSIZ ile yükselmeye devam edecek.

Karaman bir taraftan da misafirlerini ağırlıyor; İçişleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLU ve Kalkınma Bakanı Hemşehrimiz Sayın Lütfi ELVAN’ın ardından Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM’ı misafir ettik. Her iki Bakanımızın ve Başbakanımızın Karaman’dan memnun olarak ayrılmaları Karaman’ın devam eden ve gelecekte yapılacak yatırımları açısından önemli idi. Bu memnuniyetin ardında elbette ildeki birlik ve beraberlik var. Siyasi Parti İl Başkanlarımız, Belediye Başkanlarımız, Milletvekillerimiz ve Valimiz bu birlik ve beraberliğin mimarları. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Mustafa Kurşun İnternet Medyası ve Yazarları Derneği Başkanı

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:35
Güneş 06:01
Öğle 12:51
İkindi 16:33
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü