Karaman İl Özel İdaresinin hizmetleri kamuoyuyla paylaşıldı

Karaman İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Yener Terlemez ve İl Genel Meclis Başkanı Eyyüp Çayır, İl Özel İdaresinin yaptığı çalışmaları kamuoyuyla paylaştı.

GÜNCEL 08.09.2021, 15:03 Fikriye Koka
Karaman İl Özel İdaresinin hizmetleri kamuoyuyla paylaşıldı

İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda düzenlenen programda konuşan Çayır, görev alanlarının sadece köylerin yolları değil, eğitimden sağlığa, emniyetten spora tüm köylerin yolundan suyuna, kanalizasyonuna kadar hizmet vermek olduğunu söyledi.


BELEDİYELER GİBİ HİZMETTEN PARA ALMIYORUZ
"İl Özel İdaresinin vatandaşlardan hiçbir zaman ücret talep etmeden hizmet verdiğini anımsatan Eyyüp Çayır, "Belediyeler su parası, kanalizasyon, yakıt kredileri almasına rağmen bizler köylerde yaptığımız tesisleri köy muhtarlıklarına bırakarak hiçbir ücret hiçbir talepte bulunmuyoruz. Biz hizmet eden bir kurumuz. İlimizin her köşesine, tüm köylerine hizmet etmekteyiz."

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Terlemez de, Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nükleer Tıp Merkezi, 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi ve beldelerdeki sağlık merkezlerinin yapım işleri ile Karaman’a yapılan 4 yeni okul inşaatının da sürdüğünü kaydetti.

KARAMAN'DA BETON YOL ÇALIŞMASI BAŞLAYACAK

Karaman'da ilk defa beton yol çalışması yapılacağını belirten Başkan Çayır, "5 kilometrelik Taşkale yolumuzda deneme yapacağız. Beton yolun en büyük avantajı, tamamen milli kaynaklarımızla üretim yapabiliyoruz. Özellikle Taşkale yolunu seçmemizin nedeni, hergün 50'nin üzerinde mıcır ve mermer aracının kullandığı bir yol olmasıdır. Yol dayanıklılık seviyesini daha iyi ölçmüş olacağız." dedi.

İL ÖZEL İDARESİ'NİN BÜTÇESİ NASIL KULLANILIYOR?
Köydes ödeneklerinin Karaman'daki bölgelere eşit dağıtılmadığı iddialarına da yanıt veren Başkan Çayır, "Burada İl Genel Meclis Üyesi olarak 2004 yılından beri hizmet vermekteyim. Biz kararlarımızı tüm meclis üyelerimizle beraber alıyoruz. 17 üyeyiz ve bunun içerisinden AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti'den üyelerimiz var. Köydes'den yaklaşık 16 milyon TL ödenek gelir. Bu ödenek nüfusa göre dağıtılır. Rakamların küsüratları vardır ama önümde olmadığı için net veremeyeceğim, 9.5 milyon TL'si merkez, 2.2 milyon TL Ayrancı, 2.5 milyon TL Ermenek, 400 bin TL Kazımkarabekir, 400 bin TL Başyayla, 805 bin TL civarı da Sarıveliler'e ayrılıyor. Bu dağıtımları da İl Genel Meclisi değil, Ankara'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nüfusa, yol ağına, yaşam standartlarına göre pay eder." şeklinde konuştu.

"İL ÖZEL İDARESİNİN YATIRIM YELPAZESİ ÇOK FAZLA"
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Terlemez, "Başta Sayın Valimiz olmak üzere diğer büyüklerimizle birlikte onlardan aldığımız talimatlarla vatandaşlarımızın, muhtarlarımızın dertleriyle dertlenmeye çalıyoruz. Onlara bütçemiz elverdiği ölçüde yardım etmeye çalışıyoruz. Sizler biliyorsunuz İl Özel İdaresi’nin yatırım yelpazesi çok fazla. Merkezde de yatırımlarımız var bizim köylerde de yatırımımız var yani tüm ilde dokunuşlarımız var. Bu yatırımlarımızı daha çok sizlere anlatmam, daha çok sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bu konuda eksik olduğumuzu düşünüyoruz. Biz bu konuda geleceğe umutla bakıyoruz sizlerden de destek bekliyoruz. Hem eleştiri anlamında hem iyi anlamda destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

2021 yılında yol ve ulaşım hizmetleri müdürlüğünün 36,7 kilometre birinci kat asfalt, 76,9 kilometre ikinci kat asfalt ve 3 kilometrede sıcak asfalt yaptığını ifade eden Terlemez, 200 kilometre berkitme yol çalışmasının yapıldığını söyledi.

KARAMAN'DA SULAMA VE KÖYDES YATIRIMLARI
Basın mensuplarına sunum yapan Terlemez, sulama ve Köydes yatırımlarıyla ilgili şu bilgileri aktardı.

"2021 Yılı KOP KÖSİP yatırım programında kapsamında 6.100.000,00 TL ödenek ayrılmıştır.

Karaman Merkez Yukarı ve Aşağı Akın köyleri HİS tesisi yapımı işi KDV dahil 281.381,62 TL'ye 16.08.2021 tarihinde İhale edilerek 02.09.2021 tarihinde sözleşmeye bağlanmıştır. Söz konusu proje hayvan İçme suyu yapım işidir.

Karaman Ayrancı Buğdayla Köyü Kapalı sistem sulama projesi yapım işi KDV dahil 1.048.597,04 TL'ye 16.07.2021 tarihinde İhale edilerek 16.08.2021 tarihinde sözleşmeye bağlanmıştır. Söz konusu proje ile 18 ha. Alan sulamaya açılacaktır.

Ayrıca Karaman Ermenek Çamlıca Köyü Tamamlama Projesi, Merkez Narlıdere Köyü Kapalı Sistem Sulama Projesi ve Merkez Bucakkışla Köyü YÜS Kapalı Sistem sulama Projesi ise ihale aşamasındadır.

2021 Yılı KÖYDEŞ kapsamında Merkez ilçesi Köylerine Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı tarafından KDV dâhil 372.671,14 TL'ye 3.400,00 mt PVC Boru Satın Alma işi ihalesi yapılarak sözleşmeye bağlanmıştır.

Karaman Merkez Taşkale Köyü Tarımsal Sulama Bakım ve Onarım işi yine Merkez ilçesi Köylerine Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı tarafından doğrudan temin usulü ile KDV dahil 73.069,61 TL'ye ihale edilerek 27.08.2021 tarihinde sözleşmeye bağlanmıştır.

Karaman Merkez Lale Köyü Sulama İsale Hattı Onarım işi yine Merkez ilçesi Köylerine Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı tarafından doğrudan temin usulü ile KDV dahil 94.692,64 TL'ye ihale edilerek 27.08.2021 tarihinde sözleşmeye bağlanmıştır."

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü