Karaman POMEM'de Görkemli Mezuniyet

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Karaman Polis Meslek Eğitim Merkezinden (POMEM) mezun olan polis adayları için düzenlenen törene katıldı.

GÜNCEL 22.06.2021, 12:25 22.06.2021, 12:18 Fikriye Koka
Karaman POMEM'de Görkemli Mezuniyet

Karaman Polis Meslek Eğitim Merkezi Kapalı Spor Salonunda düzenlenen törene İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Nuri Özbey, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, Karaman POMEM Müdürü Ramazan Engin Öztürk ve davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, dönem birincisi Enbiya Öztürk tarafından yaş kütüğüne plaket çakılmasıyla devam etti.

Karaman Polis Meslek Eğitim Merkezi Okul Müdürü Ramazan Engin Öztürk’ün açılış ve selamlama konuşmasının ardından İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı törende konuşma yaptı. Bakan Yardımcısı Çataklı, salondaki polis adaylarına seslenerek tavsiyelerde bulundu: “Polislik dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de büyük fedakârlık ve sorumluluk isteyen bir meslek dalıdır. Polislik, riski yüksek bir meslektir. Bizim sizlerden beklentimiz, iyi bir polis olmadan önce, iyi birer insan olmanızdır. Çünkü iyi insan olmazsanız, iyi polis olamazsınız. İyi polis olmak için ahlaklı insanlar olmalısınız ve bu ülke için güzel hayalleriniz olmalıdır. İyi polis olmak için, bu ülkenin taşına toprağına, üzerinizdeki üniformaya, ay yıldızlı bayrağa âşık olmalısınız. Görevinizi yaparken inandığınız doğrular uğruna her şeyi göze alarak adımınızı atın.” dedi.

Tören, açılış konuşmalarının ardından okulu dereceye girerek bitiren mezunlara başarı belgeleri ve hediyelerinin verilmesiyle devam etti. 260 genç polis adayının yemin ettiği tören, mezuniyet keplerinin havaya fırlatması ile sona erdi.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü