Karaman’da Anadolu Mektebi Rüzgârı Esti

Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü’nün yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü Anadolu Mektebi Yazar Okumaları projesi kapsamında düzenlenen panelde, Cengiz Dağcı, Mustafa Kutlu, Cengiz Aytmatov ve Tarık Buğra’nın hayatı, eserleri ve sanatçı kişiliği öğrenciler tarafından ele alındı.

GÜNCEL 10.12.2019, 12:35 10.12.2019, 13:40 Fikriye Koka
Karaman’da Anadolu Mektebi Rüzgârı Esti

İki oturumda gerçekleşen panel kapsamında Karaman Güzel Sanatlar Lisesi Konser Salonunda düzenlenen ve dört oturumdan oluşan panelin ilk bölümüne Vali Fahri Meral, eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Yemiş, kurum müdürleri, okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

2012 yılında Tarım ve Köyişleri eski Bakanı Sami Güçlü’nün öncülük ederek başlattığı yazar Okumaları projesi kapsamında Sakarya Üniversitesinde 12 öğrencinin katılımıyla hayata geçirilen ve Karaman dahil 35 ile yayılan Anadolu Mektebi Yazar Okumaları projesi ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan tarafından bilgiler verildi.

İl Müdürü Mehmet Çalışkan’ın bilgilendirme konuşmasının ardından Kırımlı yazar Cengiz Dağcı’nın hayatının ve eserlerinin yanı sıra sanatçı kişiliğinin ele alındığı panele geçildi. Panel başkanlığını Karaman TOBB Fen Lisesi öğrencisi Nuriye Erkan’ın yaptığı panelde, 15 Temmuz Şehit Muhammet Yalçın İmam Hatip lisesinden Ayça Bilge Yemiş, Cengiz Dağcı’da Uzak” konusunu işlerken aynı okuldan Rumeysa Özer, “Cengiz Dağcı ve Hatıralarda Yaşamak”, Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinden Zeynep Akgül, “Cengiz Dağcı’da Toprak” ve Hilal Ayhan ise “Genç Temuçin kitabında Moğollar” temalarını katılımcılarla paylaştılar.

Panelist öğrencilerin sunumlarının ardından program, eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü ve Vali Fahri Meral’in değerlendirme konuşmalarıyla devam etti.

Panelin sonunda Vali Meral ve protokol üyeleri tarafından konuşmacılara çeşitli hediyeler verilirken, Anadolu Mektebi Yönetim Kurulu Başkanı Sami Güçlü’ye ise programa katkılarından dolayı Vali Fahri Meral tarafından plaket takdim edildi.

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları programı kapsamında öğleden sonra 15 Temmuz Şehit Muhammet Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde devam eden panelde ise Türk edebiyatında önemli bir yer tutan Hikâyemizin Yarım Asırlık Sesi: Mustafa Kutlu, Edebiyatımızın Yerli ve Milli Sesi: Tarık Buğra ve Bozkırın Bilgesi: Cengiz Aytmatov’un hayatı, eserleri ile yazarların sanatçı kişilikleri öğrenciler tarafından anlatıldı.

Öğleden sonra gerçekleşen programın sonunda panele katılan öğrencilere protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü