KARAMAN'IN KUĞULU PARKI

Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu göreve geldiği günden bu yana yapmış olduğu çalışmalarla Karamanımızı yaşanabilir, çağdaş bir kent seviyesine getirmek için projelerini hayata geçirmeye devam ediyor.

GÜNCEL 01.11.2011, 16:31
KARAMAN'IN KUĞULU PARKI

Başkan Uğurlu’nun en çok önem verdiği ve kentin en hareketli bölgesinde yer alan Kuğulu Park çalışmaları hız kazandı. Şehrimizin en gözde mekânlarından birisi olmaya aday olan Kuğulu Park yaklaşık 3000 metrekarelik alanda yer alacak. Parkın içerisinde 8 adet kamelya, 40 metrekare kafeterya ve 40 adet oturma bankı ile vatandaşların hizmetine sunulacak. Yine park içerisinde bulunan havuzun etrafında yapılacak teras, traverten taş ile döşenecek. Teras alanında 150 metrekarelik asma-germe membran kullanılarak gölge ve serin mekan oluşturulacak. Park içerisindeki gezinti yollarında granit ve bazalt taşı ile desen oluşturulacak. Yolların üzerinde vatandaşların dinlenebilmesi için banklar bulunucak. Havuzun dış duvarı doğal kaynak taş ile kaplanarak, havuzun içine mavi cam mozaik kullanılacak. Havuzun üst kısmındaki kademeli bölümde çağlayan nozullu fıskiye, havuzun alt kısmında ise kollektör sistemli fiskiye kullanılacak. Havuzun üzerinde ahşap köprü uygulaması yapılarak havuzun üzerinden karşı tarafa geçiş sağlanacak. Göz alıcı formlara sahip değişik renklerde ağaç ve çalı türleri kullanılarak park son derece görsel hale getirilecek ve park alanı otomatik sulama sistemi ile sulanacak.

 

Şehir gürültüsünden ve stresten bir nebze olsun vatandaşların rahatlayabileceği bir mekân olması planlanan Kuğulu Parkta çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor.


 

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü