KMÜ'de her hafta bir kıta ile İstiklal Marşı Söyleşisi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) anlamlı bir etkinliğe daha imza atıyor.

GÜNCEL 21.06.2021, 14:35 Fikriye Koka
KMÜ'de her hafta bir kıta ile İstiklal Marşı Söyleşisi

Üniversitede düzenlenecek "Satır Satır İstiklal Marşı Söyleşileri" adlı programla İstiklal Marşı’nın her bir kıtası farklı haftalarda, farklı konuklar eşliğinde değerlendirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2021 yılının ‘Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı’ olarak kutlanmasına ilişkin yayımladığı genelgenin ardından ülkemizdeki pek çok kurum ve kuruluş Mehmet Akif Ersoy'u, İstiklal Marşı’nın yazılma sürecini ve önemini anlatmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

Bu yıl yurt çapında düzenlenecek etkinliklerin temasının "On Kıta Bir Vatan, İlelebet İstiklal" olarak belirlenmesi üzerine Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi de İstiklal Marşı’na ilişkin önemli bir programa hazırlanıyor.

İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yılı münasebetiyle KMÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenecek olan "Satır Satır İstiklal Marşı Söyleşileri" adlı programla İstiklal Marşı’nın on kıtası her hafta farklı bir konukla ele alınacak. Yazar, şair ve akademisyenler tarafından her hafta bir kıtanın değerlendirileceği söyleşiler, KMÜ_SKS Youtube kanalından canlı olarak takip edilebilecek.

İlk haftasında Yazar ve Gazeteci D. Mehmet Doğan’ın konuk olacağı programın açılış konuşmasını da KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak yapacak. Yazar ve Gazeteci Doğan’ın konuşmacı olacağı ilk program, 22 Haziran 2021 Salı günü saat 14.30’da KMÜ_SKS Youtube adresi üzerinden yayınlanacak.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü