Konuk; ''Türkiye’de kalkınma ve gelişmenin sürmesinin, siyasi istikrara bağlıdır''

AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdürüyor.

GÜNCEL 28.10.2015, 13:34 28.10.2015, 13:38 M. Ali
Konuk; ''Türkiye’de kalkınma ve gelişmenin sürmesinin, siyasi istikrara bağlıdır''

 AK Parti Karaman Milletvekili ve 26’ncı Dönem Milletvekili Adayı Recep Konuk, seçime sayılı günler kala adaylarda çalışmalarını hızlandırdı. AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, ilk olarak Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde düzenlenen, Elmanın Lisanslı Depoculuk kapsamına alınmasının değerlendirilmesi çalışmalarının ele alındığı Elma Standartları Çalıştayı’na katıldı. Ziyaretlere AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Dr. Recep Şeker, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer, AK Parti Karaman eski Milletvekili Mevlüt Akgün, AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca ve AK Parti Karaman İl Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri de eşlik etti. Elma çalıştayında konuşan Recep Konuk, ''Karaman tarım sektörünün en önemli üretim kalemi elma. Bugün burada toplanma sebebimiz Karaman ekonomisinin, Karaman tarımının taşıyıcı kolonu elmadan üretimde zahmeti çekenlerin, rahmetten de istifade edebilmesi için akıl terletmek yani elma üreticisinin ürettiği elma son tüketiciye ulaştığında, markette, pazarda ödenen paradan daha fazla pay alabilmesi için yapılabilecekleri, yapabileceklerimizi konuşmak. Bugün bu salonda toplanan herkesin amacı ortak. Burada bir gaye ortaklığı var. Nedir o amaç? Elma bahçesindeki gayretin, emeğin karşılığını alması. Yani ayağı çamura değenin ayağının çamuruyla kalmaması. Nasıl olacak bu? Bunun iki tane yolu var. Birincisi elmanın ticari değerini arttırmak. İkincisi ise elmanın daldan toplanmaya başlamasıyla birlikte fiyatlardaki oynamanın önüne geçmek. Yani kasadaki elma miktarı artarken fiyatların azalmasının önüne geçecek mekanizmayı kurmak. Hani ekonomistlerin arz-talep dengesi dediği hususta arzı zamana yayacak ve talepteki eksikliğin üreticiye gelir kaybı olarak dönmesine mani olacak, arz talep dengesini sağlayacak ara bir iş yapmak.'' dedi.

''Bakanlığımız kanaat getirirse Lisanslı Depoculuk için adım atabiliriz''

AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, Lisanlı depoculuk için yapılması gereken çalışmalardan bahsederek, ''Birinci hususta yani elmanın ticari değerini arttırmak bir yol mudur? Evet, bir yoldur. Bunu bir dönem ülkemizde fındık üreticileri yaptı. Fındık girişim gurubu doğrudan reklam ve piar çalışmasıyla fındık konusunda bir algı yerleştirdi. Mesela aynı şey zeytin ve zeytin yağında da yıllardı, yapılıyor. Bu salondaki herkes zeytinin ve zeytin yağının sağlık açısından faydalı olduğu konusunda hem fikirdir. Evet, zeytin ya da zeytin yağı gerçekten faydalıdır. Sağlık açısından diğer yağlara göre tartışmasız üstünlüklere sahiptir. Ancak ürünün değerine, değer katan, market rafından o ürünü alırken fiyatını ikinci plana iten husus o ürünle ilgili her gün duyduğumuz pozitif cümlelerdir. Mesela yemek programındaki meşhur aşçılar, yine meşhur diyetisyenler, beslenme uzmanları her gün kullandıkları 100 kelimeden ikisinde bu üründen bahsetmeseler talep bu kadar yüksek olur mu? Olmaz. Peki, elmanın ticari değerini arttırmak için fındıkta zeytinde yapıldığı gibi bir çalışma yapılabilir mi? Yapılabilir. Yani pazar tezgâhında elmanın her mevsim tezgâhın en itibarlı köşesinde satılmasını sağlayacak bir elma algısı oluşturulabilir. Bunu üretici yapabilir mi? Elbette bu mümkün değil. Elma satışı bir ticari marka altında yapılmadığı için bir veya birkaç şirketin de bunu yapması mümkün görünmüyor. Peki, kim yapacak ya da yapmalı? Eğer dünyada üçüncü büyük elma üreticisi bir ülke iseniz bu kamunun vazifesidir. Elmada dünyada iddialı bir ülkeyiz, rakamlar onu söylüyor. Üstelik de Karaman’daki durumu dikkate alırsak, yani Karaman’ın elma ağacı sayısında Türkiye’de birinci sırada, üretimde ikinci sırada olduğunu ve bu genç ağaçların Karaman’daki genç ağaçların verimlerinin oturmasıyla birlikte hem Karaman’ın hem ülkemizin elma üretiminin artacağını düşünürsek Türkiye orta vadede en azından yakın coğrafyamızın elmada tartışmasız lider ülkesi pozisyonunu daha da pekiştirecek. Bizim kafa yormamız gereken hususlardan biri, hem elmadan ülke olarak nasıl daha çok gelir elde eder, hem de elma üretenlerin daha çok kazanmasını nasıl sağlarız sorusudur. Bu soru bu

salonda sorulacak, sorulmalı ancak cevabın verileceği yer Ankara’dır ve ben bu sorunun Ankara’daki takipçisi olacağım. İkinci husus, elma hasadı ile birlikte fiyattaki dalgalanmaların önüne geçmek için ne yapılabilir sorusuna cevap bulmak. Bugünkü mesaimizin ana gündem maddesi de zaten bu. Elma’da bir standart geliştirilip elma tebliği çıkarılabilir mi? Ticaret İl Müdürlüğümüz, Ziraat Odamız ve Bakanlık bürokratları bu soruya cevap arayacak. Lisanslı Depoculuğu gündemimize alıp talep eder hale gelebilmemiz için önce elma standartları tebliğinin oluşturulup oluşturulamayacağına dair ciddi bir çalışmanın yapılması gerekiyor. O tebliğin çıkarılabileceğine hem bu salondaki herkes hem de Bakanlığımız kanaat getirirse Lisanslı Depoculuk için adım atabiliriz.'' dedi.

Recep Konuk, Elma Standartları Çalıştayı'nın ardından Atatürk parkında Karaman Belediyesi'nin düzenlediği organizasyonda, vatandaşlara aşure ikram etti. Vatandaşlarla sohbet ederek talep ve önerilerini dinledi.

Konuk Kent Konseyi Kadın ve Engelliler Meclisi ile bir araya geldi

AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, Karaman Belediyesi Kent Konseyi Kadın ve Engelliler Meclisi ile bir araya geldi. Burada kadınlara seslenen Konuk, ''Kadın girişimcilerin 100 bin TL'ye kadar ve 5 yıl vadeli kullanacakları krediler için Kredi Garanti Fonu aracılığıyla yüzde 85 oranında kefalet imkanı sağlamaya devam edeceğiz.Kadın istihdamına yönelik getirdiğimiz istihdam teşviklerinin devamını sağlayacağız.Kadınların işgücü piyasasına girişlerini kolaylaştıracak çalışma modelleri oluşturacağız. alışan kadınlarımıza doğuma bağlı olarak ilk çocukta 2 ay, ikinci çocukta 4 ay, üçüncü ve üzeri çocukta 6 ay yarı zamanlı, tam ücretli çalışma hakkı ve çocuğun okula başlama yaşına kadar kısmi süreli çalışma hakkı sağlayacağız.'' dedi.

AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, engelleri aşmak için daha çok çalışacaklarını dile getirerek, ''AK Parti’den önce adeta unutulmuş olan engelli vatandaşlarımız AK Parti ile hak ettikleri kazanımları elde etti. Belediyemiz olsun, hükümetimiz olsun ve bizler engelli vatandaşlarımız için üzerimize düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getiriyoruz. Bundan sonra da getirmeye devam edeceğiz.'' dedi.

Konuk Salı Pazarı Esnafını Ziyaret Etti

AK Parti Karaman Milletvekili ve 26’ncı Dönem Milletvekili Adayı Recep Konuk, Salı pazarını ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. AK Parti hükümetlerinin esnaf ve sanatkara nefes aldıracak düzenleme ve destekleme yaptığı belirten Konuk, "Esnafımıza yönelik destekler 1 Kasım sonrasında da devam edecek. Başbakanımız açıkladığı seçim beyannamesinde esnaf ve sanatkarımıza yönelik desteklemelerden bahsetti. Son 13 yılda hükümetlerimiz esnafını düşündü ve yanında yer aldı. Genç girişimci arkadaşlarımıza 50 bin TL hibe ve 100 bin TL kredi desteği verilecek. Böylelikle gençlerimiz kendi işinin patronu olacak" dedi.

Recep Konuk Memur-Sen ve Kamu-Sen'i ziyaret etti

AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, yoğun geçen günün akşamında Karaman Memur-Sen ve Kamu-Sen'i ziyaret etti. Konuk, burada birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, “Ülke ve millete sahip çıkılması gerekir. Bu her dönem önemlidir, bu günler daha da önemlidir. 1 Kasım seçimlerinde hepimizin istediği tek şey, ülkenin huzura rahata ve istikrara kavuşmasıdır. Bu günlerde siyasi düşünceler yerine birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek düşünce ve eylemlerde bulunmalıyız. Birlik ve beraberlik için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Acılar yaşanmasının önüne geçmek için, hainlik yapanlara fırsat vermemek için var gücümüzle çalışmalıyız.” dedi.

Konuk, Türkiye’de kalkınma ve gelişmenin sürmesinin, siyasi istikrara bağlı olduğunun altını çizerek, ülkenin siyasette istikrarsızlığa tahammülünün olmadığını vurguladı. Ekonomide son 13 yılda

yakalanan başarı grafiğini sürdürmek için istikrarın şart olduğunu ifade eden Recep Konuk, istikrar ortamında Türkiye’nin, dinamik nüfusu, rekabet gücü yüksek güçlü ekonomisi ile yoluna sorunsuz devam edeceğini kaydetti.

Recep Konuk İstikrara Vurgu Yaptı

Recep Konuk, son olarak Mahmudiye ve Yenişehir mahallelerinde toplantı yaparak vatandaşlarla bir araya geldi. Recep Konuk burada 1 Kasım seçimlerinin ülke açısından önemi ve AK Parti'nin yeni dönemde ki vaatlerinden bahsederek, ''Asgari ücret 1300 TL olacak. Taşeronluk çerçevesinde kamunun ihtiyaç duyduğu işlerde çalışan taşeronlar kamuda istihdam edilecek. Emeklilere yılda 1200 lira ek zam yapılacak. Ayrıca TOKİ eliyle emeklilerimiz aylık 250 TL taksitle konut sahibi yapılacak. Gençlerde seçilme yaşı 18'e inecek, sınırsız internete erişim sağlanacak. Yeni iş kurmak isteyen gençlere proje karşılığı 50 bin liraya kadar karşılıksız nakdi destek verilecek ve üç yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlanacak. İlk kez iş bulan her gencimizin maaşını bir yıl boyunca devletimiz karşılayacak. Ev almak için hesap açan her vatandaşa yüzde 15 katkı Devlet katkısı yapılacak. Sosyal yardım ve sosyal hizmete ihtiyaç duyan dezavantajlı tüm vatandaşlara ulaşılacak ve ev sahibi olmaları sağlanacak ulaşacağız, koğuş sisteminden ev ortamına geçeceğiz. Kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık daha da geliştirilerek kadınlarımızın siyasetten bürokrasiye kadar karar alma mekanizmalarına etkin katılımlarını sağlayacak her türlü tedbir alınacak. Bütün annelerimize doğum hediyesi verilecek. Anneler ilk çocukta 2, ikincide 4, üçüncüde 6 ay yarı zamanlı çalışacak ama tam ücret alacak. Esnafa düşük faizli kredi sağlanacak, 30 bin Türk lirasına kadar faizsiz kredi desteği verilecek. KOBİ'lerin finansmana erişimini artırmak amacıyla taşınırların teminat olarak kullanılmasının önündeki engelleri tümüyle kaldırılacak. Emek yoğun sektörlerde yatırımcıların talebi halinde, çok önemli, sembolik bir kira bedeliyle anahtar teslimi karşılıksız fabrika yapılacak. 51 ilimizde uygulanmakta olan yüzde 6 oranındaki işveren sigorta primi indiriminde esas alınan 10 işçi çalıştırma zorunluluğu kalkacak. Bu imkândan 251 bin küçük işletmenin yararlanması sağlanacak. Polislerimizin 2200 olan ek göstergeleri 3000'e çıkarılacak. Çiftçilere yönelik yem ve gübrede KDV kaldırılacak. Genç çiftçilerimize proje karşılığı 30 bin liraya kadar karşılıksız destek verilecek. Arazilerini birleştirmek suretiyle büyük ölçekte tarım oluşturan üreticilere destek sağlanacak. Basınçlı sulama sistemini yaygınlaştırılacak. 2019'a kadar 10 milyar dekar arazi tarıma elverişli hale getirilecek. AK Parti Seçim Beyannamesi 'engellilerimiz, çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, yaşlılarımız, emeklilerimiz, esnafımız, yatırımcımız, işçilerimiz, tüccarlarımız, çiftçilerimiz, sanayicimiz ve bütün toplumsal kesimlerimiz için; somut, hayata geçirilebilir, gerçekçi ve vizyoner reform, vaat ve projelerden' oluşmaktadır. Karar Milletimizindir. Milletimizin 1 Kasımda işi ehline vereceğine ilişkin inancımız tamdır. 1 Kasımda istikrar, güven, kalkınma, hizmet kazanacaktır.'' dedi.

AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, ziyaret ettiği her yerlerde Karaman halkıyla buluşarak vatandaşların taleplerini ve önerilerini dinleyerek not aldı.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü