Kurban Bayramı Mesajları

Kurban Bayramı vesilesi ile haber sitemize ulaşan kutlama mesajları..

GÜNCEL 20.08.2018, 16:09 Ferhat KOÇ
Kurban Bayramı Mesajları

Karaman Valisi Fahri Meral

Vali Meral yayınladığı mesajında; “ Paylaşma ve dayanışmanın en güzel şekilde yaşandığı, Milletimizin birbirine her zamankinden daha fazla kenetlenerek gönül birliği oluşturduğu, insanlar arasında dostluk ve kardeşlik duygularının canlanmasına vesile olan bir Kurban Bayramına daha ulaşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.  Bayramlarımız; sevginin, saygının ve sosyal duyarlılığımızın arttığı, birlik ve beraberlik ruhumuzun geliştiği, kalplerimizin yumuşadığı, akraba ve komşuların ziyaret edildiği, öksüz ve yetimlerin sevindirildiği, bütün bir toplumun aynı duyarlılığı hissedebilmesine vesile olan önemli günlerdir. Bütün bu değerleri özünde barındıran Kurban Bayramı, özellikle yardımlaşma, dayanışma ve paylaşmayı simgelemektedir. Bu vesileyle toplumsal birliğimizi daha da güçlü tutmalı, her türlü dayanışmayı ve bütünlüğü en güçlü şekilde göstermeliyiz. Bayram süresince, ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de siz değerli Karamanlı hemşehrilerimizin, bayramını rahat ve huzurlu bir şekilde geçirebilmesi için ilgili kurumlarca gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Bayram nedeniyle artacak trafik yoğunluğuyla ilgili Karaman genelinde trafik kontrolleri hassasiyetle yürütülecektir, trafiğe çıkacak sürücülerimizin de trafik kurallarına uyacağına, bu konuda gereken duyarlılığı azami ölçüde göstereceklerine inanıyor, hiç kimsenin bayram sevincinin acı ve hüzne dönüşmemesini diliyorum. Bu düşüncelerle Kurban Bayramının dargınlıkların unutulmasına, insanlığın barışına, millet olarak huzurlu bir geleceğe vesile olmasını temenni ediyor,  Karamanlı hemşerilerimin Kurban Bayramını kutluyor, sevdikleriyle birlikte mutlu ve huzurlu nice bayramlar diliyorum” dedi.

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan,
Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayarak, tüm Karamanlı vatandaşlarımızın ve İslam Âlemi’nin Kurban Bayramı’nı kutladı. Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, yayımladığı mesajla vatandaşların Kurban Bayramı'nı tebrik etti. Bayramın; ailelere, millete, İslam dünyasına ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini dileyen Başkan Çalışkan mesajında şu ifadelere yer verdi: “Mübarek Kurban Bayramınızı, en kalbi duygularımla tebrik ediyor; bayramın, ülkemizle birlikte tüm İslam âlemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Bayramlarımız, kardeşlik bilincimizi yenileme, aramızdaki muhabbet ve dayanışmayı pekiştirme vesilesidir. Kurban Bayramının anlamını çok iyi kavramak mecburiyetindeyiz. Bu bayramda, muhtaçların hanelerine, muhabbet ve sevinç taşımalıyız. Kurban ibadetiyle bizden istenen, elimizle birlikte gönlümüzü de birbirimize açmak, gönülden verebilmektir. Bu günler, aynı zamanda Hac ibadetinin ifa edildiği; dilleri, ırkları, tenleri, renkleri, kültürleri ve coğrafyaları farklı milyonlarca Müslümanın, Arafat meydanında, dualar eşliğinde, müstesna bir kardeşlik manzarası sergilediği günlerdir. Hac ibadeti için mübarek topraklarda bulunan kardeşlerimizi tebrik ediyor, Haclarının ve kurbanlarının kabul olmasını diliyorum. Bayramın coşku ve mutluluğu, insanlık ailesinin bütün üyeleriyle, bütün kardeşlerimizle birlikte yaşanabilirse anlamlıdır. Ne yazık ki, bugün barış ve huzura hasret kalan İslam coğrafyasının sokaklarında kurban değil, Müslüman kanı akıyor. İslam dünyasının kadim şehirleri, dünün esenlik ve barış yurtları, bugün yaşanılması zor ve insanların terk ettiği beldeler haline gelmiş durumda. Filistin, Suriye, Irak, Libya, Mısır, Yemen ve Myanmar’da kardeşlerimizin Bayram sevinci, kan ve gözyaşları arasında adeta kayboluyor. Allah tüm Müslümanların yar ve yardımcısı olsun.

Her biri birer kahramanlık ve fedakârlık abidesi olan şehitlerimize, gazilerimize vefa borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz. Aziz şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükranla selamlıyorum. Bu bayramda özellikle şehitlerimizin yakınlarını, kahraman gazilerimizi yalnız bırakmayalım. Bayram ziyareti için yola çıkan tüm vatandaşlarımızdan, trafik kurallarına riayet etmelerini, dikkatli şekilde araç kullanmalarını rica ediyorum. Bu duygularla, kurbanlarımızın Allah katında makbul olmasını diliyor, huzur ve saadet dolu bir bayram geçirmenizi Rabbimden temenni ediyorum."

AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet Er ,Kurban Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkanımız Mehmet Er,Kurban Bayramının, aziz milletimize ve İslam dünyasına barış huzur ve mutluluk getirmesini diledi.Başkan Er,Küskünlerin barıştığı, kırgınlıkların ve hasretliklerin sona erdiği bir bayramın daha milletçe idrak edildiğini belirterek, “Kurban Bayramı’nın aziz milletimize, İslam dünyasına ve tüm insanlığa barış huzur ve mutluluk getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” ifadesini kullandı. Kurban, cömertliktir. Kurban, dayanışmadır, yoksulların sevindirilmesidir. Kurban, bu dünyada misafir olduğumuzun tekrar tekrar hatırlanmasıdır. En önemlisi de kurban, Allah’a, kardeşlerimize, kardeşliğe ve dayanışmaya yakınlaşmadır. Ve elbette bugünler, yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın gözlerindeki sevinç ve aydınlığı hem arttırmanın hem tanıklığıyla mutlu olmanın günleridir. Özellikle Kurban Bayramının, bayramlarımız içinde kendine mahsus bir yeri ve anlamı vardır” ifadelerini kullandı.  Bu duygularla Mübarek Kurban Bayramının İslam âlemine ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyor, ülkemize, bütün vatandaşlarıma, bütün insanlığa sağlık, huzur ve esenlik getirmesini diliyorum.

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

ŞEKER mesajında şu ifadelere yer verdi:  “Bir mübarek Kurban Bayramını daha aziz Milletimiz ile birlikte idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm vatandaşlarımızın mübarek Kurban Bayramını en kalbi duygularımla kutluyor, ülkemiz başta olmak üzere, tüm İslam âlemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah (C.C) dan niyaz ediyorum.  Kurban, cömertliktir, Kurban, dayanışmadır, Kurban, yoksulların çocukların, yetimlerin, öksüzlerin, hastaların gözetilmesi ve sevindirilmesidir. Kurban, Allah’a, kardeşlerimize, kardeşliğe ve dayanışmaya yakınlaşmadır. İçerisinde pek çok güzellikleri ve hikmetleri barındıran Kurban Bayramı’nda birliğin göstergesi Hac ibadeti ve Hz. İsmail’in teslimiyeti ve Hz. İbrahim’in sadakati bilinciyle kesilen kurban ibadeti kulların Yüce Allah’a yakınlaşmasına bir vesiledir. Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi, saygı ve kardeşlik duygularının pekiştiği, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, birbirimize daha çok kenetlenmemize ve kardeşlik hukukunun gereklerini hakkıyla yerine getirmemize vesile olan çok özel zaman dilimleridir.  Yüce Allah (C.C)’tan kendisine sunulan tüm kurbanlarımızı makbul buyurmasını, kesilen kurbanlarımızı hem zat-ı Celal’ine, hem de birbirimize yakınlaşmamız için bir vesile, bir vasıta kılmasını niyaz ediyorum. Hac farizasını yerine getiren tüm vatandaşlarımızın ve kardeşlerimizin de haclarının kabulünü Rabbimden niyaz ediyorum.  Bu duygu ve düşüncelerle değerli Karamanlı hemşerilerimiz başta olmak üzere ülkemizin ve tüm İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı’nı en kalbi duygularımla tebrik eder, hayırlara ve bereketlere vesile olmasını ve bütün insanlığa ve ülkemize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi

AK Parti 25. ve 26. Dönem Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında bayramların sadece akraba, eş, dost ve yakın çevreyle paylaşılan sevinç ve coşkudan ibaret olmadığını belirten Başkan Recep Konuk, “bizim medeniyetimizde bayramlar yardımlaşma, paylaşma, dayanışma ve hoşgörü ikliminin, hanemizden başlayarak, komşularımıza, köyümüze, kasabamıza, ilçemize, ilimize, tüm ülkemize ve genel olarak da bütün insanlığa yaydığımız sevinç, bu sevinçle herkesi kucakladığımız huzur günleridir. Bu mübarek günlerin birleştirdiği bütün Müslümanlar yardımlaşma, paylaşma, dayanışma, hoşgörü ve dostluk ikliminin sıcaklığının; elle vererek, dille söyleyerek ve kalben inanarak yakın çevrelerinden ve yaşadıkları coğrafyadan başlayarak tüm insanlığa yayılmasına vesile olurlar. Bayramların ulvi havasıyla bir başka teneffüs edilen bu değerler, yani yardımlaşma, paylaşma, dayanışma ve hoşgörü aynı zamanda meselelerin çözüm kaynağı, kırgınlıkları, küskünlükleri, dargınlıkları tedavi eden manevi şifa pınarıdır. Dinimizin inananlara yılın her günü için emrettiği bu değerleri bayramlar dışında da tek tek fert olarak sosyal hayatımıza egemen kıldığımızda, yani öfkenin yerine hoşgörüyü, yokluğun yerine yardımlaşmayı, paylaşmayı, kavganın yerine dayanışmayı hakim kıldığımızda hem ülkemiz, hem bizim coğrafyamız hem de bütün dünya insanlık için daha yaşanır olacaktır. Bize düşen bu bayramda ve bayramlar dışında da bu değerlerimize sıkı sıkıya sahip çıkmak, yakın çevremizden başlayarak bayram havasının herkes tarafından teneffüs edilmesini sağlamaktır” dedi.

YARDIMLAŞMA DUYGULARININ TEZAHÜRÜYLE HÜZÜNLER UNUTTURULACAK

Bu yılki bayramın, dışardan gelen ve ülkemizin istikrarını, huzurunu, ekonomisini hedef alan finansal saldırılarla karşılandığını ifade eden Başkan Konuk, “belki, dünyaya emir vermeye alışmış olanların şımarıklığının oluşturduğu ekonomik dalgalanmalar sebebiyle veya başka nedenlerle yakın çevremizde veya ülkemizdeki birçok evde bu bayram maalesef gönül huzuruyla kutlanamayacak, bazı kardeşlerimiz kurban ibadetini yerine getiremeyecek. O evler maddi imkânları elvermediği için kurban vecibesini yerine getirememenin, çocuklarını gönüllerince giydirememenin hüznünü yaşayacaklar. Sorumlusu olmadıkları ve dışardan dayatılan dalgalanmanın bedelini ilk önce, bu bayramda da çiftçi, köylü, işçi, dar gelirli ve onların aileleri, çocukları ödeyecek. O evlerde bayram sevinci ve coşkusunun içinde hüzün de olacak. Elbette bu bayramda da milletimizin zaten hasleti olan yardımlaşma, dayanışma, paylaşma ve hoşgörü duygularının bayramların ruhuna uygun olarak tezahürüyle, hüzün unutturulacak, o kardeşlerimiz de bayram coşkusuna ortak olacaklar” diye konuştu.

BİZİM ARZUMUZ VE ÇABAMIZ, KUDRETLİ TÜRKİYE İÇİNDİR

Ülkemizde hiç kimsenin yoksula ve ihtiyaç sahibine yardım etmekten imtina etmediğini vurgulayan AK Parti 25 ve 26. Dönem Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, “bizim gönlümüzden geçen; bu yardımlara ihtiyaç duyacak hiç kimsenin kalmamasıdır. Bizim çabamız, ülkemizin ekonomisinin estirilen ters rüzgârlara karşı korunaklı hale gelmesi, hiçbir suni rüzgârın toz bile kaldıramayacağı kudretli Türkiye'nin inşası içindir. Ülkemizin, bu coğrafyanın ve dünyanın en zengin, en müreffeh milleti olması içindir. Bizim gibi tarihe damga vurmuş milletler, rövanş bekleyenlere, pusuda fırsat kollayanlara yönelik olarak güçlü olmak, güçlü kalmak, zaaf teşkil edebilecek her deliği tıkamak zorundadır, bu bizim için varlık yokluk meselesidir. O nedenle biz, birliğimize sıkı sıkıya sarılacağız, 81 milyon yekvücut olup İstiklal Harbindeki gibi, 15 Temmuz’daki gibi şekil değiştirmiş ama istikbalimizi ve istiklalimizi, huzurumuzu, işimizi, aşımızı, ekmeğimizi hedef alıp bize ders vermek isteyenlere dersini vereceğiz. Daha çok üretmek için daha çok çalışacağız. Daha çok üreteceğiz ki, daha müreffeh, daha kudretli olacağız. Biz ısrarla ve inançla; üreten ve üreterek zenginleşen, zenginliği adaletli bir şekilde paylaşan, hiçbir hanesinde yoksulluk ve çaresizlik yüzünden çocukların boynunun bükülmediği, hiçbir babanın-annenin işsiz kalmadığı kalkınmış ve müreffeh bir Türkiye için çalışmaya devam ediyoruz. Bu duygularla her köşesinde ve her evinde bayramların bayram gibi yaşandığı bir Türkiye temennisiyle tüm üyelerimizin, bütün çiftçilerimizin, hemşerilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslâm dünyasının mübarek Kurban Bayramını tebrik eder, bu güzel günlerin hayırlara vesile olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Birlik ve beraberlik, kardeşlik ve dostluk, dayanışma ve yardımlaşma duygularının en samimi şekilde hayatımıza yansıdığı bayramlarımızdan birisi olan Kurban Bayramı’na kavuşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.  Sevgi ve merhametin toplumumuzun bütün kesimine yayıldığı, dargınlıkların son bulduğu ve sorumluluklarımızın bilincinde ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin gözetildiği, son dönemde yaşanan küresel olaylar neticesinde ülke olarak çok daha fazla ihtiyaç duyduğumuz milli birlik ve beraberliğimizin can bulduğu, ülkemizin yanı sıra tüm İslam coğrafyasında huzurun ve bereketin hâkim olacağı bir bayram geçirebilmek en büyük temennimizdir.  Bu vesileyle başta Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesi olmak üzere bütün Karamanlı hemşehrilerimizin ve milletimizin Kurban Bayramı’nı kutlar; sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmelerini dilerim.” Dedi.

Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep MUĞLU Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan MUĞLU mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Dostluğun, barışın, birlik ve beraberlik anlayışının en yüksek düzeyde yaşandığı bir Ramazan Bayramına daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. tarihimizin derinliklerinden gelen yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel yaşandığı günler bayramlardır.  Bayramlar, mutlulukların paylaşıldığı, birlik ve beraberliğin, dostluk duygularının güçlendiği, insanların kaynaşmasına ve barışın tesisine aracılık eden ulvi ve müstesna günlerdir. özellikle bu günlerde birbirimize ve ülkemize karşı sorumluluklarımızı daha çok hatırlamalıyız. Bu duygularla Kurban Bayramınızı en samimi duygularımla kutlar, paylaşmanın ve yardımlaşmanın esas olduğu, sevgi, kardeşlik, dostluk ve huzur içerisinde nice bayramlara kavuşmanızı temenni eder, sevgi ve saygılarımı sunarım." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kutoğlu Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu yayınladığı mesajında;

“Vatan bahsinde teferruatı hiçe sayan milletimiz, içerisinde bulunduğu süreçte birlik ve beraberliği hat safhada yaşamaktadır. Bu iklim içerisinde bayrama girerken Allah’a ve kullara yakınlaşma vesilesi olan kurbanlıklar kesilecek, en yakınımızdan en uzağa paylaşmayı kardeşlik vesilesi kılacağız. Necip bir milletin fertleri olarak zorlukları ancak birlikte aşmanın kolaylığını dosta ve düşmana her daim göstermişiz. Birliğimizin, dirliğimizin sarsılmaz kaynağı olduğunu çok iyi idrak ediyoruz. Bu bilinçle bayramı, kardeşliğimizi pekiştiren bir fırsat olarak görmeli, paylaştıkça artan bereketin tüm ölçütlerin üstünde bir değer olduğunu hatırda tutmalıyız. Bu duygu ve düşünceler içerisinde, hep bir arada huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, tüm eğitim çalışanlarımızın, velilerin ve sevgili öğrencilerimizin Kurban Bayramını en içten duygularımla kutlar; sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunarım” dedi.

Karaman Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Karaman İl Başkanı Yunus ÖZDEMİR, Kurban Bayramı münasebetiyle bir basın açıklamasında bulundu. Özdemir açıklamasında; Bizi birbirimize yakınlaştıran ve bağlarımızı güçlendiren bir Kurban Bayramı’na daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Paylaşma ve dayanışma coşkusunun kalbimizde, evlerimizde, ülkemizde ve ümmet coğrafyasında canlı algılar olarak yaşanması umuduyla, Kurban Bayramı’nın hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Bayram, her şeyden evvel iman eksenli olarak hayatımızın, benliğimizin ve ilişkilerimizin muhasebesini yaparak, yaşamın ve varlığın aşkın, coşkun yanını görmek, yakınlaşmak, kucaklaşmaktır. Bayram, hakikatlerden gafil olmayan insanın, varoluş gayesine uygun yaşamaktan duyduğu hak edilmiş sevincidir. Bayram, her yerde iyiliği, paylaşmayı, yardımlaşmayı, dostluğu yaşanılır kılarak yaygınlaştırmaktır. Kurban, yakın olmak, yakınlık kurmaktır. İmanı için kurban olmaktan çekinmeyen İsmailler, kurban etmekten sakınmayan İbrahimler olduğumuz, onları örnek aldığımız sürece birliğimiz daha anlamlı olacaktır. Bu anlayışta olan bir milletin aşamayacağı sıkıntı, karşı koyamayacağı saldırı yoktur. Kurban Bayramı’nı bu ruh ve inançla idrak etmemiz, her türlü baskı ve saldırılara maruz bırakılan ülkemizin uzun yıllardan beri sosyal, ekonomik, askerî, siyasi cephelerden başarısız kılınmak istendiği bir dönemde ayrı bir önem taşımaktadır. Paylaştıkça çoğalacak zenginliğimizi, en yakınımızdan başlayarak bütün ümmet hatta insanlık coğrafyasına yaymak gerekmektedir. Bugün ekonomiden sosyal hayata kadar çeşitli sıkıntılarla sınanan hepimizin, herkesin, hatta bütün insanlığın bayram iklimine ihtiyacı vardır. Millet olarak, kriz ve kaos bekleyenlerin aksine, Kurban ikliminde yapacağımız yardım, birbirimizle kuracağımız yakınlık, muazzam bir sosyal destek ve dayanışmaya dönüşecektir. Geçmişte olduğu gibi, basiretle, dirayetle, sosyal destek ve dayanışmayla, kriz ve kaos bekleyenlerin hevesini bir kez daha kursaklarında bırakacak; Türkiye’yi emperyalizme kurban vermeyeceğiz. Bugün, yeni bir ruhla, bizi yenileyecek bir ruhla idrak ettiğimiz Kurban coşkusunu; kardeşliği, barışı, sevgiyi, içimizden dışımıza güçlü atılım ve açılımla yaymanın, evrenselleştirmenin vaktidir. Bugün, mutlak iyiliğe dayanmanın, inancın canlandırıcı ruhunu, iklimini yaşamanın ve bunun gücünü göstermenin vaktidir. Bu bayram, dostluğun, kardeşliğin ve güzelliğin hâkim olmasında, insanları mağdur eden çarpık küresel kapital düzenin değişmesinde ve yerine daha iyi bir sistemin kuruluşunda milat olsun istiyoruz. Eğitim-Bir-Sen olarak, ülkemizin ve İslam coğrafyasının içinden geçtiği bu zorlu süreçte, samimiyete, paylaşmaya dayalı birlikteliğin daha da güçlenmesi temennisiyle; anlam ve amacına uygun yaşanan daha gerçek bayramların özlem ve beklentisiyle tüm müslümanların Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, bayramın ülkemizin ve bütün İslâm âleminin huzuruna ve başarısına vesile olmasını; iç dünyamıza, hanelerimize, ülkemize, dünyamıza huzur ve mutluluk getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü