LARENDE, SÜMER VE YENİŞEHİR 5 FARKLI NOKTADAN ŞEHRE BAĞLANIYOR

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Larende Alt Geçidi, Alparslan Türkeş Bulvarı ve Doğukışla Köprüsü’nde devam eden çalışmaları inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

GÜNCEL 12.07.2017, 16:38 M. Ali
LARENDE, SÜMER VE YENİŞEHİR 5 FARKLI NOKTADAN ŞEHRE BAĞLANIYOR

Karaman Belediyesi ve T.C.D.D işbirliğiyle yapımına başlanan Larende alt geçidinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Kapalı spor salonunun olduğu alanda ki çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan; Larende, Sümer ve Yenişehir Mahallelerini şehir merkezine bağlayacak olan projenin Eylül ayında tamamlanıp hizmete gireceğini söyledi. Geçmişten beri Larende ve Yenişehir mahallelerinin şehre sadece bir yoldan bağlı olduğunu vurgulayan Başkan Çalışkan, gerçekleştirilen projelerle artık beş farklı geçiş noktasından ulaşımın sağlanacağını belirtti. Başkan Çalışkan, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Larende alt geçidindeki çalışmalar, Kapalı Spor Salonu’nun olduğu kısımda devam ediyor. Burayı araç trafiğine kapattık ve geçişi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünden ve Buğday Pazarının arkasından veriyoruz. Larende ve Yenişehir aksında kalan bölgede dört tane daha köprü yapılacak. 82. Yıl Hastanesinin arkasında, Bifa’nın olduğu yerde, Bifa’ın ilerisinde ve Piri Reis Mahallesi’nde üzeri taşlarla kapatılmış bir geçiş yolumuz var, bir de orada köprü yapılacak. Larende alt geçidi, iki gidiş ve iki geliş şeklinde olacak ve inşallah Eylül ayı gibi geçişi açmayı düşünüyoruz. Bu şekilde beş ayrı geçiş noktasından Larende, Sümer ve Yenişehir mahallelerini şehir merkezine bağlamış olacağız. Larende alt geçidi hizmete girdiği an, Makro’nun ordaki üst geçidi sadece yayalara ve bisikletlere açıp, araç geçişine müsade etmeyeceğiz. Araçlar; Gökkuşağı Havuzun, Buğday Pazarının, 82. Yıl Hastanesinin, Bifa’nın bulunduğu ve Piri Reis Mahallesi’ndeki geçişleri kullanacaklar.”

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan daha sonra, Alparslan Türkeş Bulvarı’nda Fen İşleri ekiplerince sürdürülen son asfalt kaplama çalışmalarını ve Doğukışla Köprüsü’nde Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce yapılan peyzaj düzenlemelerini inceledi.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü