MESCİD-İ AKSA’NIN ÖNEMİ ANLATILDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kudüs Akademisi Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Kudüs’ konulu konferans dizisinin ilki gerçekleştirildi. Dr. Mustafa Demirci’nin konuşmacı olarak yer aldığı konferansta ‘İslam Tarihinde Kudüs’ konusu ele alındı.

GÜNCEL 02.11.2018, 16:20 M. Ali
MESCİD-İ AKSA’NIN ÖNEMİ ANLATILDI

Topluluk Başkanı Ensar Ağca’nın açılış konuşması ile başlayan program video gösterimi ile devam etti. Açılış konuşması ve video gösteriminin ardından Dr. Mustafa Demirci’i, ‘İslam Tarihinde Kudüs’ konulu konferansı ile öğrencilerle bir araya geldi.

Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın, İslam tarihi ve Müslümanlar açısından önemine değinen Dr. Demirci, “Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa bizim ilk kıblemizdir ve bu yüzden değeri Müslümanlık adına çok önemlidir. Mescid-i Aksa 14 yıl boyunca kıble olarak bilindi ve namazlar ona doğru kılındı. Peygamber Efendimiz Mescid-i Aksa haricinde dışarıda hiçbir yerde namaz kılmamıştır. Bunun yanı sıra Peygamber Efendimizin miraca yükselmesi hadisesi de Mescid-i Aksa’dan gerçekleşmiştir. Bu da Mescid-i Aksa’nın bizler için önemini bir kat daha arttırmaktadır. Mescid-i Aksa, haşır neşir yeridir. İmkânınız varsa orada muhakkak namaz kılın.” şeklinde konuştu.

Program, plaket takdiminin ardından sona erdi.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü