Meteoroloji’den kritik fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son dakika hava durumu uyarısına göre birçok ilde fırtına ve kuvvetli yağış bekleniyor.

GÜNCEL 14.09.2019, 11:23 14.09.2019, 11:45 Fikriye Koka
Meteoroloji’den kritik fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Marmara bölgesi ve yurdun bazı kesimleri için hava durumu uyarısında bulundu. 14 Eylül Cumartesi günü birçok ilde yağış ve kuvvetli fırtına bekleniyor. Yapılan uyarıda Marmara bölgesindeki kuvvetli fırtına nedeniyle ulaşımda yaşanacak aksamalara ve olumsuzluklara dikkat edilmesi gerekildiği belirtildi. Peki, İstanbul ve diğer illerde bugün hava durumu nasıl olacak?

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK? (14 EYLÜL)

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz, Ordu, Tokat, Malatya, Erzincan, Tunceli, Ardahan, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri ile Antalya'nın doğu ve Kars'ın kuzey kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra İç Anadolu'nun güneydoğusu ile Adana ve Kahramanmaraş'ın kuzey kesimlerinde, gece saatlerinde Rize ve Giresun çevreleri ile Trabzon'un batı, Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), Kuzey Ege kıyılarında zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinden sonra İç Anadolu'nun güneydoğusu ile Adana ve Kahramanmaraş'ın kuzey kesimlerinde, gece saatlerinde Rize ve Giresun çevreleri ile Trabzon'un batı, Artvin'in kıyı kesmlerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım tehlikesi, dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgarın; Marmara bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), Kuzey Ege kıyılarında zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) olarak eseceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İSTANBUL °C, 28°C Parçalı bulutlu

ANKARA °C, 27°C Parçalı bulutlu

İZMİR °C, 29°C Parçalı bulutlu

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü