Milli Eğitim Ceza Yağdırdı

Ehliyet Alırken Taban Fiyatına Uymadan Ehliyet Veren Sürücü Kurslarına Ceza Yağdı.

GÜNCEL 16.05.2017, 08:55 Ferhat KOÇ
Milli Eğitim Ceza Yağdırdı

1 Ocak itibariyle yürürlüğe giren MTSK yönetmeliğine göre taban fiyat uygulamasına giren sürücü kursları artık istedikleri fiyatlara ehliyet veremeyeceklerini bilirken , kursiyerden il bazında valilik tarafından belirlenen bir komisyon tarafından tespit edildiğinden dolayı , o komisyonun belirlediği ücrete uymak zorundaydılar. Taban fiyat uygulamasına uymayarak MTSK yönetmeliğine aykırı kursiyer kaydeden kursiyerler tek tek mercek altına alınmaya başlandı. Bunun ilk örneği de Kırşehir de yaşandı.

Kırşehir’den 3 sürücü kursunun uymadığı, taban fiyatın altında ehliyet verdikleri yöntem takipler sonucu belirlendi.

Kurala uymayan Sürücü Kursu, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kırşehir Sürücü Kursları Derneği’nin uyarılarına rağmen taban fiyatının altında kursiyer almaya devam ettiği gerekçesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan inceleme sonrasında 15 bin lira idari para cezası ve dönem kapatma cezasına çarptırıldı.

Kırşehir Sürücü Kursları Derneği tarafından yapılan açıklamada Sürücü Kursuna kesilen 15 bin TL para ve dönem kapatma cezalarının, ücret ilanına uymayan diğer iki sürücü kursuna da uygulanacağı belirtildi.

Şimdi bu uygulamanın tüm Türkiye'de faaliyet gösteren sürücü kurslarına örnek teşkil etmesini ve il milli eğitim müdürlüklerinden haksız rekabeti önlemek için bu uygulamanın tüm illerde özellikle Karaman'da da titizlikle uygulanması talep edildi.

Yetkililer tarafından taban fiyata uymayan ve uygulamayanlar için denetimlerin devam edeceği açıklandı.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü