Muhtar Adaylarına kötü haber..

Muhtar adaylarına kötü haber, muhtar maaşı kalkabilir! Bu haberden sonra adaylıktan çekilenler olabilir..

GÜNCEL 23.02.2019, 21:57 26.02.2019, 00:23 M. Ali
Muhtar Adaylarına kötü haber..

Türkiye’de bulunan 81 ilin her birinde yüzlerce köy ve mahalle bulunmaktadır. Köy ve mahallelerde muhtar olarak görev yapan yine yüzlerce muhtar vardır.
Peki muhtarlar 2019 yılı itibariyle kendilerine belirlenen muhtar maaşlarını almaya devam edebilecekler mi?
Alınan son dakika bilgilerine göre, Muhtar maaşları bir zamanlar asgari ücretten daha yüksek değildi. Muhtarlar ortalama 2 bin Türk Lirası maaş alıyorlardı. Muhtarlarla ilgili alınan yeni karar ile Muhtar maaşlarının kaldırılacağı iddia ediliyor. İddiaya göre devam eden görüşmeler sonucunda Muhtarların daha önce olduğu gibi gönüllülük esasına dayalı olarak yürütüleceği yönünde karar alınacağı, kararın tebligat niteliğinde resmi gazetede yayınlanmasının ardından yürürlüğe gireceği beklendiği, 31 Mart 2019 yerel seçimler öncesine yetiştirilmesi için çalışmaların sürdürüleceği öğrenildi.
Ancak son yapılan zamlar ve düzenlemeler sonrasında 2018-2019 döneminde Muhtarlar ortalama 2 bin Türk Lirası maaş almaktadır. Ayrıca Muhtar maaşları her yıl yapılan zamlarla yükselmektedir. 2018 sonunda uygulanacak zam %4 yıl sonu zammı ve %6,7 enflasyon farkı ile %10,7 olmuştur.
Ayrıca, yapılan yorumlara göre 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde muhtar adayı olarak çıkanların bir çoğunun adaylıktan çekileceği ve muhtarlığın eskisi gibi pek rağbet görmeyeceği ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (120)
Veli coşkun 5 yıl önce
Bence hiç vermesinler o zaman yalakalık yapmazlar belkii tayibe
Yakup ÇUVALÇI 5 yıl önce
Muhtarlık nam işidir Maaş alamaz almamalı
Barış 5 yıl önce
Herşey e_devlet üzerinden yapılmakta artık köyler hariç il ve ilçelerde kaldırılmalı bence,devlete malum yükü çok fazla oluyor.
Hidayet teker 5 yıl önce
Maas tabiki kalksin hizmet icin ben aday oldum bizim 25 yildir bir muhtarimizvar hem koyde oturmuyor hemde hicbir hizmet yapmadi simdiyekadar ben para maas istemiyorum hizmet yap mak istiyorum
AHMET KURT 5 yıl önce
Ya kalksın yada önce maaş almadan muhtarlık yapanlarda yaptığı kadar ödensin
Mehmet şentürk 5 yıl önce
Il ve ilce merkezinde muhtara gerek yok onlarin işini zaten nüfüs müdürlukleri yapiyor.ilceye uzak köylerde hadi neyse.devletin parasina yazik
Derya 5 yıl önce
Aslında belediye başkanlığı, millet vekilliği, bakanlar ve cumhurbaşkanlığınında maaşı kalkmalı. Sadece gönüllüler yani vatanseverlerle yönetilmeli ülke. Çıkarsız ve karşılıksız
Halil 5 yıl önce
Belediye olan yerlerde kalkması gerekir yada cüzi bir ücret olabilir
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın
12
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:25
Güneş 06:45
Öğle 13:00
İkindi 16:25
Akşam 19:05
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü