New York sokaklarında Trump çığlıkları…

New York'un Times Meydanı'nda eski ABD Başkanı Donald Trump lehine bayrak açmak isteyen göstericilerle karşıt grup arasında çıkan arbede sonucu polis çok sayıda protestocuyu gözaltına aldı.

GÜNCEL 06.03.2021, 12:54 Fikriye Koka
New York sokaklarında Trump çığlıkları…

Times Meydanı'nda "Trump 2024 Amerika'yı kurtar" yazılı büyük bir bayrağı açmak isteyen Trump destekçileri ile bayrağın açılmasına karşı olan Black Lives Matter (Siyahi Hayatlar Önemlidir) üyeleri arasında büyük çaplı tartışmalar yaşandı.

Olaya müdahale eden New York polisi (NYPD), Trump taraftarlarının bayrak açmasına izin vermedi ve birbirlerine saldıran iki gruptan birçok göstericiyi gözaltına aldı.

Daha erken saatlerde Trump taraftarları, New York 5. Cadde'deki Trump Plaza önüne gelmiş ve ellerindeki bayrağı cadde üzerine sarı boya ile yazılı "Siyahi Hayatlar Önemlidir" yazısının üzerinde açmak istemişti.

Polisin yolu kapatması üzerine, Times Meydanı'na yönelen Trump destekçileri ile karşıt grup Siyahi Hayatlar Önemlidir üyeleri arasında, yol boyunca sözlü atışmalar yaşanmıştı.

Trump'a yönelik destek, kanlı Kongre baskınının ardından azalmıştı.

Hakkında açılan azil davası sürecinde sessizliğini koruyan ve Florida'daki köşesine yerleşen Trump, davada aklanmasıyla beraber tekrar gündeme gelmeye başladı.

Azil davasında aklanmasıyla beraber Cumhuriyetçi Parti içinde kaybettiği desteği de yeniden toplayan Trump, yaptığı açıklamalarla gündeme gelmişti.

Yeni bir parti kurmayacağını, siyasi hayatına Cumhuriyetçi Parti'de devam etmek istediğini söyleyen eski ABD Başkanı, 2024'te yapılacak başkanlık seçimleri için de tekrar aday olmayı düşündüğünün sinyallerini vermişti.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü