"Özel Öğrencilerimiz, Ülkemizin ve Şehrimizin Güzellikleridir"

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Karaman Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezini ziyaret etti.

GÜNCEL 04.12.2019, 10:24 Fikriye Koka
"Özel Öğrencilerimiz, Ülkemizin ve Şehrimizin Güzellikleridir"

Karaman Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Barbaros Orman, ziyaretlerinden dolayı İl Müdürü Mehmet Çalışkan'a çiçek takdim etti. Ziyarette Çalışkan, okulda eğitim gören öğrencilerle yakından ilgilendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, sınıfları gezerek Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Barbaros Orman'dan bilgi aldı. Çalışkan, konuyla ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlu olsun. Dervişlerimiz, Deryalarımız, Ahmetlerimiz, Mehmetlerimiz ülkemizin ve şehrimizin güzellikleri ve özelleridir. Hayata dair çok ciddi anlamları var. Şehrimizin ve bizim bereketimiz, nimetimiz diyebiliriz. Öğrencilerimizle birlikte yaşamak ve onlarla bir olmak, gönül birliği sağlamak, zihin birliği içerisinde olmak bizleri her daim mutlu etmiştir. Arkadaşlarımızın yapmış olduğu bir çalışma neticesinde Derviş isimli bir kısa filmimiz ortaya çıktı. Öğrencilerimizin bizlerden bir istekleri var. Derviş isimli kısa filmde anlatıldığı gibi öğrencilerimiz hayatta var olduklarını bizimle beraber olduklarını orada ifade etmeye çalışttılar. Bizden istekleri kendi hayatlarına dair şehirdeki, yoldaki, sokaktaki, evdeki ve okuldaki o kendileri için hazırlanmış küçük dokunuşlara saygı ve hürmet istiyorlar" dedi.

Derviş Adlı Kısa Film Beğeni Topladı

Karaman Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan kısa film ile engellilerin yaşamış oldukları hayatı kısa da olsa topluma yansıtmak için 9 dakikalık kısa film oluşturuldu. Sosyal medyada paylaşılan kısa film izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü