Periferik Damar Hastalıkları ve Yara Bakım Merkezi açıldı

Karaman Devlet Hastanesinde Periferik Damar Hastalıkları ve Yara Bakım Servisi hizmet vermeye başladı.

GÜNCEL 18.07.2018, 09:41 M. Ali
Periferik Damar Hastalıkları ve Yara Bakım Merkezi açıldı

Uzman Hekimleri ve konuyla ilgili ek eğitim almış profesyonel sağlık ekibiyle oluşturulan serviste yara ve kronik yara bakımı konusunda tüm tanı ve tedavi hizmetleri sunuluyor. Vücudun değişik bölgelerinde ortaya çıkan ve zor iyileşen, ya da iyileşmeyen doku bozulmalarının bakımı ve tedavisi yapılabiliyor.

 Başhekim Dr. Osman Açıkgöz, yaptığı açıklamada, Yara Bakım Servisinde diyabetik ayaktan, bası ve yatak yaralarına, dolaşım bozukluğuna bağlı yaralardan, varis yaralarına, ameliyat sonrası kapanmayan yaralara kadar çok geniş bir yelpazede sorunun kaynağına yönelik tedavi ve bakım uygulandığını belirtti.

Servisin sorumlusu  Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Osman Yaşar Işıklı ise 2035 yılı tahminlerine göre Türkiye'nin, diyabetli nüfus itibarıyla diyabetin dünyada en yüksek olacağı ilk on ülke arasına gireceğini söyledi.

Araştırmaların dünyada her 30 saniyede bir diyabete bağlı ayak kaybedildiğini gösterdiğini ifade eden Işıklı, şöyle devam etti:

"En iyi tedavi bu yaraların oluşmasını engellemektir. Gerekli özen gösterildiği takdirde çok büyük oranla yaralardan kaçınmak mümkündür. Bir kez yara ortaya çıktığındaysa tedavisi çok zorlu ve uzun bir süreçtir. Kronik yara bakımı multidisipliner bir yaklaşım gerektirir. Ülkemizde şeker hastalığının çok yaygın olması sebebiyle diyabetik ayağın sık görülmesi bunun yanı sıra geç ya da güç iyileşen veya hiç iyileşmeyen kronik yaraların sık görülmesi Karaman için Yara Bakım Servisi'nin gerekliliğini doğurmuştur."

Ülkemizde bu tür merkezlerin çok az olduğunu vurgulayan Işıklı, şunları kaydetti:

"Hastanemiz bu merkezlerden biri. Karaman dışında Mersin, Niğde, Nevşehir, Hatay gibi illerden gelen hastalarımız var. Bu yaraların düzenli olarak takip edilmesi lazım. Bu tür bir servis olmadığında hastalar ya pansuman yapılarak gönderilmekte, ya da servisler arasında saatlerce dolanmaktadır. Geç kalındığındaysa kurtarılabilecek bir uzuv kaybedilmektedir. Burada çalışmak, görev yapmak diğer servislerden daha zor. Onun için tüm çalışma arkadaşlarıma ve bize bu imkanı tanıyan hastane yönetimine teşekkür ediyorum."

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü