Regaip Kandiliniz Mübarek Olsun

3 Ayların başlangıcı olan Regaip Kandili bu gece kutlanacak, Regaip Kandiliniz mübarek olsun. Haber sitemize ulaşan Mesajlar..

GÜNCEL 07.03.2019, 13:52 07.03.2019, 14:51 Fikriye Koka
Regaip Kandiliniz Mübarek Olsun

BAŞKAN ÇALIŞKAN’IN REGAİB KANDİLİ MESAJI

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Üç Aylar’ın başlangıcı olan Regaib Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Regaib Kandili nedeniyle bir mesaj yayımlayarak; Kandillerin, insanların kalplerini birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularını arttıran, özel geceler olduğunu ifade etti. Başkan Çalışkan’ın mesajı şöyle:

“Yardımlaşma ve dayanışma hislerinin, hayır ve iyiliklerin artarak yoğunlaştığı üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaip Kandilimiz mübarek olsun. Üç aylar Müslümanlar için sevinç ve mutluluk aylarıdır. Recep ayı içerisinde bulunan Regaib Kandili, Rabbimizin rahmetinin, affının ve lütfunun yağmur gibi insanlığa yağdığı günlerdir. Bu mübarek geceleri fırsat bilerek, Yüce Rabbimizin anlam ve hikmetiyle buluşma, hayatımıza tatbik etme adına her daim gayretli olmak durumundayız. Rabbimizin rahmet yüklü mesajı Kur'an-ı Kerim'i daha iyi anlamaya, bunun için de onun değerlerini yaşamaya, yaşatmaya ve bu çerçevede Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in (S.A.V.) örnek hayatını ve ahlakını da rehber edinmeye ihtiyacımız çok büyüktür. Rahmet ve mağfireti bol olan bu mukaddes günlerde; kardeşlik içinde bir arada yaşamanın, yetime, öksüze ve kimsesize kol kanat germenin, fakir ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmenin, kutsal değerlere saygının en üstün değerler olduğunu hissederek Yüce Allah'tan af dilemeliyiz.

Tüm din kardeşlerimizin Yaradan’a daha derin bir şükür imkânı bulacağı bu özel gecede; sevginin, muhabbetin ve kaynaşmanın artmasını temenni ediyor, İslam âleminin ve vatandaşlarımızın Regaib kandilini kutluyor, bu anlamlı gecenin birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

DR. RECEP ŞEKER; “ÜÇ AYLAR VE REGAİP KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN.”

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER, Üç Aylar ve Regaip Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

ŞEKER mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Milletimiz ile birlikte bir mübarek üç aylar ve Regaip kandiline daha ulaşmanın sevinç coşkusunu yaşıyoruz. Tüm vatandaşlarımızın üç aylar ve Regaip kandilini en kalbi duygularımla kutluyorum.

Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in “Recep Allah’u Teâla’nın, Şaban benim, Ramazan ümmetimin ayıdır” buyurduğu rahmet ve bereket iklimi üç aylar, içerisinde Regaip, Miraç, Berat kandilleri ile Kur'an ve oruç ayı mübarek Ramazan ayını, bin aydan daha hayırlı mübarek Kadir gecesini ve Ramazan Bayramını barındırmaktadır. Bu mübarek gün ve geceler Yüce Allah’ın (C.C) rahmetinin, lütuf ve kereminin kulları üzerine bol bol ihsan ettiği müstesna zaman dilimleridir.

Bu mübarek gün ve geceler birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin en ulvi seviyeye çıktığı zamanlardır. Bu mübarek zaman dilimlerini fırsat bilerek aramızdaki dargınlıkları, kırgınlıkları bir tarafa bırakıp elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, yüce dinimizin bizden istediği sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine katkı sağlamalıyız.

Yüce Allah (C.C)’dan Recep ve Şaban ayını bize mübarek kılması ve bizleri Ramazan ayına ulaştırması dileği ve duası ile üç aylar ve Regaip Kandilinin ülkemizin birlik ve beraberliğine, milletimizin huzur ve mutluluğuna vesile olmasını temenni eder, tüm Karamanlı hemşerilerimizin ve İslam âleminin kandilini tebrik ederim.” dedi.

Regaib Kandili mesajı yayınlayan Karaman İl Genel Meclisi Başkanı Adem KAPAR:

Birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, “Regaib kelime manası itibariyle isteme, arzulama, meyletme ve onu elde etmek için çaba sarf etmeyi ifade etmektedir. Regaib Kandilinde anlamına uygun olarak Rabbimizden Ülkemiz ve tüm İslam Alemi için barış ve huzur diliyorum.

Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde dualarımız ülkemizin bölünmez bütünlüğünü hedef alan şer odaklarının Allah katında hak ettikleri cezayı bulmaları yönündedir.

Kandil gecesinin manevi ruhunu hissetmeli, dualarda buluşmalıyız. Bereketli üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaib Kandilinde, sevgi ve gönül huzuru ile kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesini temenni ediyorum.

Bu özel gecelerin, gönüllerimize huzur, insanlığa barış ve dünyaya adalet getirmesini diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta Karamanlı hemşerilerim olmak üzere Ülkemizin ve Tüm İslam âleminin mübarek üç aylarını ve Regaib Kandilini kutluyorum.”dedi.

AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet Er Regaip kandili münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Er mesajında; ‘’Üç aylar, Allah’ın rahmetinin müminlere bol bol ikram edildiği, mağfiretinin, lütuf ve kereminin üzerimize sağanak sağanak yağdığı zaman dilimleridir.

Recep ayının ilk cuma gecesi olan Regaip Kandili, adından da anlaşılacağı gibi, Allah-u Teâlâ’nın kullarına birçok lütuf ve ihsanlarda bulunduğu, az ibadetlerine karşılık çok sevap verdiği, kıymeti ve değeri büyük, rağbet edilmesi gereken bir mağfiret ve rahmet gecesidir.

Rahmet ve mağfireti bol olan bu mukaddes günlerde ahlak ve erdemin, kardeşlik içinde bir arada yaşamanın, yetime, öksüze ve kimsesize kol kanat germenin, fakir ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmenin, kutsal değerlere saygının, insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu hissederek Yüce Allah’tan af dilemeliyiz. İnsanlarımızın, Yaradan’a daha derin bir şükür imkânı bulacağı bu özel gecede, muhabbetin, sohbetin, kaynaşmanın artmasını temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Karamanlı hemşehrilerim başta olmak üzere, bütün İslam âleminin Regaip Kandilini tebrik ediyor, bu gecenin Milletimizin ve İslam âleminin birlik ve dirliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum’’ dedi.

ŞAHİN’DEN KANDİL MESAJI

Ak Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin, Karaman halkı ve tüm İslam Aleminin Regaip Kandilini kutladı. 

Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Ak Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin, coşkuyla karşılanan mübarek ayların İslam Alemi ve Türkiye için huzur getirmesini temenni etti. Şahin, “Üç ayların başlangıcı Regaip Gecesine bizi kavuşturan Rabbimize hamdediyoruz. Mübarek gecelerin ardından, Ramazan Ayı, Kadir Gecesi ve bayramımıza sağlık ve huzurla kavuşmayı diliyorum. Bu aylar bizim için çok değerli. Yüce Allah’a yakınlaşma fırsatı sunan bu aylarda ibadet ve dualarımızda birbirimizi hatırlamalıyız. İslam Aleminin bir çok coğrafyasında kan ve gözyaşı içinde en azından gönül birlikteliği bekleyen kardeşlerimiz var. Dualarımızda Müslüman kardeşlerimizi unutmayalım” dedi. 

Regaip Kandiliyle birlikte başlayan manevi iklimin yoğun olduğu bu ayların, insanlığa ve İslam Dünyasına huzur ve esenlik getirmesi dileğinde bulunan Mahmut Sami Şahin, “Güzel ülkemiz ve Karaman’ımızın da bu aylar vesilesiyle layık olduğu güzelliklere kavuşmasını temenni ediyorum. Tüm hemşehrilerimizin Regaip Kandilini kutluyor, Yüce Rabbimizden bizi Ramazan Ayı ve bayrama da kavuşturmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. 

KARAMAN ÖNDER BAŞKANI MEHMET SARI' DAN  ÜÇ AYLAR VE REGAİ KANDİLİ MESAJI

Karaman Önder İmam-Hatipliler Derneği Başkanı Mehmet Sarı " Regaip Kandili ve Üç Ayların Başlangıcı " dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mehmet Sarı mesajında;

"Bizler bugün mübarek üç ayların manevi sofrasına ve bereket iklimine açılan bir kapı olan Regaip Kandiline erişmenin mutluluğu ve heyecanı içindeyiz. 

Regaip kandili, başta mübarek Ramazan ayı olmak üzere üç ayların da müjdecisidir. 

Kelime anlamı güzel şeyleri arzu etmek olan bu mübarek günde, günahlardan arınmanın ve tövbe etmenin fırsatını bulmuş olacağız. 

Bu aylar içinde rahmet, mağfiret ve bereket kapılarının ardına kadar açık olması inananlar adına eşsiz bir fırsat olduğu kadar, yaşanan onca sıkıntı ve karmaşanın yumuşaması için de değerli bir imkân sunacaktır. 

Üç aylık mübarek dönemi kapsayan bu önemli günlerin birliğimizi ve dirliğimizi pekiştirmeye, savaşların, acıların son bulmasına, kardeşliğimizin güçlenmesine vesile olmasını temenni ederim.

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin, milletimizin ve tüm İslam Aleminin Üç Aylarını ve Regaip Kandilini tebrik eder, manevi dirilişe, arınmaya ve hayırlara vesile olmasını, Cenab-ı Hak'tan niyaz ederim." dedi.

Muhammed Lutfi KETENCİ Karaman İl Müftüsü

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Regaib Kandili ve üç aylar mevsimine kavuşmuş bulunuyoruz. Regaib kandili, dini hayatımızda “üç aylar” olarak bilinen rahmeti, bereketi ve mağfireti bol olan maneviyat iklimine girdiğimizin habercisidir. Regaib; elde edilmesi arzu edilen değerler, feyzi ve bereketi bol, arzu edilen büyük sevap anlamlarına gelir.

Receb ayının ilk Cuma gecesine “Leyle-i Regâib” (Regaib Gecesi) denir. Bu gece, Allah’ın rahmet ve bağışlamasının bol olduğu, duaların kabul edildiği mübarek bir gecedir. Peygamber Efendimiz, bazı gecelerde duaların reddedilmeyeceğine dair şöyle buyurmuştur: “Beş gece vardır ki, onlarda yapılan dualar geri çevrilmez: Bunlar: Recebin ilk Cuma gecesi, Şabanın on beşinci gecesi, Cuma geceleri, Ramazan Bayramı gecesi, Kurban bayramı gecesi. ”Hadisi-Şerif (Camius-Sağir)

Birey, aile, toplum ve millet hayatımızın düzelmesinde ve cemiyette güven, barış ve huzurun temininde üç ayların tesiri oldukça önemlidir.

“Rabbinizin mağfiretine mazhar olmak ve takva sahipleri için hazırlanmış olup gökler ve yer kadar geniş olan cennete girmek için yarışın!”(K. Kerim A. İmran Suresi-133)

“Onlar bollukta da darlıkta da Allah yolunda harcarlar, öfkelerini yenerler, insanları affederler. Allah iyilik edenleri sever. !”(K.Kerim A. İmran Suresi-134)

“Onlar çirkin bir şey yaptıkları veya kendilerine kötülük ettikleri zaman Allah’ı hatırlarlar da hemen günahlarının bağışlanmasını dilerler. Zaten günahları Allah’tan başka kim bağışlayabilir ki? Onlar yaptıklarında bile bile ısrar etmezler!”(K.Kerim A.İmran Suresi-135)

“İşte onların mükafatı Rab’leri tarafından bağışlanma ve içinden ırmaklar akan cenetlerdir ki orada ebedi kalacaklardır.(Allah) yolunda çalışanların mükafatı ne güzeldir!(K. Kerim A. İmran Suresi-136)

Yukarıda bir kısmını zikrettiğimiz Kur’an ayetlerinde mü’minler adeta hayırda ve güzellikte yarışa çağrılmaktadır. Bağışlanmanın ve arınmanın en önemli, en verimli ve en anlamlı olduğu zaman dilimi ise üç aylardır. Üç aylar tabiri caizse, bireyin, ailenin ve toplumun kendine geldiği, imanın izzetinin fark edildiği, ahlâkî güzelliklerin tadına varıldığı, fakirin, yoksulun, yetimin, öksüzün, muhtaçların yüzünün güldüğü mübarek günlerdir.

Bu yılda 07 Mart 2019 Perşembe gününü Cumaya bağlayan gece Regaib Gecesini idrak ederek üç aylar mevsimine girmiş olacağız.

Sevgili Peygamberimiz (sav),bu geceye ulaştığında: “Allah’ım! Recep ve Şaban ayını bizim için Mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına kavuştur” diye dua etmiştir. Biz de aynı duayı bütün islam alemi için tekrar ederek “Allah’ım! Aziz milletimiz ve bütün Müslüman kardeşlerimiz için Recep ve Şaban ayını mübarek kıl ve Ramazan ayına hayırla kavuşmayı bizlere nasip eyle” diye dua edelim.

Aziz Milletimizin Ragaib Kandilini ve Üç aylarını tebrik eder, Regaib Kandili ve Üç aylar mevsiminin ülkemize, milletimize ve tüm islam alemine hayırlar getirmesini Cenab’ı-Hak’tan niyaz ederim.

BAŞKANLARDAN REGAİP KANDİLİ MESAJI

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Çelik ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan ALKAN Regaip Kandili dolayısıyla yayınladıkları mesajda; “Rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için dua edenlerin, dualarının kabul olduğu bir Regaip Kandiline daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu kutlu gece, insanların kalplerini birbirlerine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularını artıran, ruh dünyalarının aydınlanmasına vesile olan müstesna zaman dilimlerinden biridir. Üç aylara girdiğimizin habercisi olan bu gecede, manevi havayı fırsat bilerek aramızdaki çekişmeleri, kin ve kırgınlıkları kaldırarak, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalıyız. Kardeşlik, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlâki niteliklerimizin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; manevi duyguların yoğunlaştığı mübarek üç ayların başlangıcı ve müjdeleyicisi olan Regaib Kandili’nin insanlık için sevgi ve huzurun birlikteliğinde hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.” ifadelerine yer verdiler.

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Belediye Başkan Adayı Savaş Kalaycı’nın

3 Aylar ve Regaip Kandili ile İlgili Tebrik Mesajları

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Belediye Başkan Adayı Savaş Kalaycı 3 Ayların başlangıcı ve Regaip Kandili dolasıyla bir mesaj yayınladı. Kalaycı yayınladığı mesajda, Regaip Kandilinin ve mübarek 3 ayların birlik, beraberlik, kardeşlik duygularının güçlenmesine; vatanımız, milletimiz ve Müslüman-Türk âlemi için hayırlı ve güzel günlere vesile olmasını diledi.

Belediye Başkan Adayı Savaş Kalaycı yayınladığı mesajda;

 Cenabı Allah’ın rahmet, mağfiret ve bereketinin sağanak halinde yağdığı mübarek 3 aylara ve Regaip Kandiline erişmenin sevinci, huzuru içerisindeyiz. Böyle mübarek günler kalplerimizi daha fazla huzur ve sevgiyle dolduran, kardeşlik ve yardımlaşma duygularını pekiştiren günlerdir. Bu mübarek günler küskünlük ve çekişmelerin kaldırılması, kırgınlıkların bir tarafa bırakılması, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesi için güzel birer vesile, kaçırılmaması gereken fırsatlardır.

Bu müstesna günde başta şehrimiz ve ülkemiz olmak üzere tüm dünyada barış ve kardeşliğin hâkim olmasını temenni ediyorum. Yüce Mevla’nın sonsuz mağfiretinden, merhametinden ve iyiliğinden bol bol yararlanıldığı bu mübarek gecede birlik ve beraberliğimizin artmasını diliyorum. Bu vesile ile başta Karamanlı hemşehrilerim olmak üzere ülkemizin ve bütün İslam âleminin üç aylarını ve Regaip Kandilini tebrik ediyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." dedi.

Öte yandan, Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Belediye Başkan Adayı Savaş Kalaycı Seçim Koordinasyon Merkezi tarafından bu akşam yatsı namazından sonra İmam-ı Azam, Aktekke ve Yeşil Camii başta olmak üzere şehrimizin birçok noktasında Kandil Simidi ve Kandil Şerbeti dağıtılacağı öğrenildi.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü