REKTÖR AKGÜL, BİRİNCİ YAŞLILIK ŞURASI’NA KATILDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Birinci Yaşlılık Şurası'na katıldı.

GÜNCEL 20.02.2019, 18:33 M. Ali
REKTÖR AKGÜL, BİRİNCİ YAŞLILIK ŞURASI’NA KATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen Birinci Yaşlılık Şurası, ‘aktif yaşlanmanın desteklenmesi’ ve ‘yaşlı haklarının güçlendirilmesi’ ana teması ile gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şura’nın açılışında yaptığı konuşmada, Şura'nın hayırlı olmasını diledi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Şura'nın gerçekleşmesinde emeği geçenleri kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşleri, teklifleri, tartışmalarıyla Şura’ya katkı sağlayacak olan herkese teşekkür etti.

Yaşlılığın hayatın kaçınılmaz bir dönemi olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyaya gelince er ya da geç, vakti saati geldiğinde dar-ül bekaya göç etmemiş kimsenin olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşlılık için üzülmek yerine, bu dönemi en güzel şekilde değerlendirmeye gayret göstermek gerektiğini hatırlatarak konuşmasının devamında 2019-2023 dönemini kapsayan bir 'yaşlı vizyon belgesi' hazırladıklarını açıkladı.

Birinci Yaşlılık Şurası, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılış konuşmasının ardından ‘aktif yaşlanma’, ‘bakım ekonomisi’, ‘yaşlı bakım hizmetleri ve yaşam kalitesi’, ‘yaşlı dostu kentler ve yerel yönetimler’, ‘yaşlı hakları’ ve ‘yaşlılık ekonomisi’ başlıkları altında komisyon çalışmaları ile devam etti.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü