Rektör Namık Ak, Akçaşehir'de Elma Festivaline Katıldı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Akçaşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Elma Festivali'ne katıldı.

GÜNCEL 13.09.2021, 16:31 Fikriye Koka
Rektör Namık Ak, Akçaşehir'de Elma Festivaline Katıldı

Festivalde Rektör Namık Ak'ın yanı sıra Akçaşehir Belediye Başkanı Hikmet Yirşen, Güneyyurt Belediye Başkanı Ahmet Arı, Kazancı Belediye Başkanı Muhittin Tuncel, Sudurağı Belediye Başkanı Derviş Mehmet Ceyhan, AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar yer aldı.

Program öncesinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya gelen Rektör Namık Ak, üniversitenin faaliyetleri ve gelecek döneme ilişkin projeleri üzerine Akçaşehirliler ile bir süre sohbet etti.

Hacivat Karagöz, palyaço ve sihirbaz oyunlarından oluşan animasyon gösterilerinin ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program açılış konuşmaları ile devam etti.

"Birlik ve beraberlik en önemli ilkemiz olmalı"

Rektör Namık Ak, programın açılış konuşmasında milli birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, "Akçaşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bu güzel festival gerek çevre ilçelerimiz gerekse Karamanımız için önemli bir kültürel faaliyet olduğunu düşünüyorum. Bu tip etkinlikler millet olarak birlik ve beraberliğimizi pekiştiren ve bizler de hoş anılar bırakan özel günlerdir. Karamanımız bütün ilçeleri ile birlik ve beraberlik içinde kalkınmaya hedeflemeli, bütün kurum ve kuruluşlarımızla birlikte vatandaşlarımızın da desteğiyle bu hedefe doğru hep beraber ilerlemeliyiz. Bu anlayış yalnızca Karaman'ın değil ülkemizin gelişimi için de en önemli ilkemiz olmalıdır. Üniversitemiz bu anlayıştan hareketle ilimizin bütün paydaşlarına kapısını açan, elini taşın altına koyan, bütün alanlarda rehber olan, lokomotif bir üniversite olma yolundadır. Biz sizlerle birlikteyiz. Niyetimiz halistir, yapmak istediğimiz fiiliyat halistir, sonucun da halis olacağına inanıyoruz." dedi.

Protokol konuşmalarının ardından elma yarışmasının ödül törenine geçildi. Vatandaşların heyecanla takip ettiği yarışmada seçici kurul tarafından değerlendirilen elmalar puanlanarak elma yetiştiricilerine ödülleri verildi.

Program, Sanatçı Sevgi Petek ve Sanatçı Hüseyin Kağıt'ın seslendirdiği türkülerle renklenen konserin ardından sona erdi.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü