ŞEKER; “BASIN, DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ EN TEMEL UNSURUDUR”

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

GÜNCEL 09.01.2018, 21:33 M. Ali
ŞEKER; “BASIN, DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ EN TEMEL UNSURUDUR”

ŞEKER, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü en kalbi duygularımla kutluyorum.

Basın, demokrasinin vazgeçilmez en temel unsurlarından biridir. Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin sağlanmasında çok önemli yeri vardır.

Basın mensuplarımız; demokratik bir toplumun en başta gelen haklarından biri olan doğru ve tarafsız haber alma özgürlüğünü sağlayarak çok önemli bir görevi icra etmekte, sağlıklı kamuoyu oluşmasına, halkın gerçekleri öğrenmesine ve bireysel hak ve özgürlüklerin gelişmesine çok önemli katkı sunmaktadırlar.

Halkımızın gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dili olan basın mensuplarımız, insanlara haber ve bilgi akışını sağlayarak toplumu aydınlatmakla birlikte aynı zamanda halkımızın da talep ve beklentilerini yansıtarak kamusal bir görevi ifa etmektedirler.

Basın mensuplarımızın bu önemli görevi yerine getirmek, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve her konuda haberdar etmek için mesai mefhumu gözetmeksizin her koşulda tarafsız, ilkeli ve sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde büyük fedakârlıkla verdikleri mücadele takdire şayandır.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm basın mensuplarımızın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü en içten dileklerimle tebrik ediyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın mensuplarımızı rahmetle yâd eder, tüm basın çalışanlarına en kalbi duygularımla sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum." dedi.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü