Ses Yarışmasının Şampiyonu Belli Oldu

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ve Akçaşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen 2. Türk Halk Müziği Ses Yarışması Final Programı görkemli bir törene sahne oldu.

GÜNCEL 01.11.2019, 16:49 01.11.2019, 16:32 Fikriye Koka
Ses Yarışmasının Şampiyonu Belli Oldu

Karaman Valisi Fahri Meral ve eşi Zehra Meral’in yanı sıra Akçaşehir Belediye Başkanı Hikmet Yirşen, KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, TRT Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı Kubilay Dökmetaş, üniversite ve il protokolü ile çok sayıda izleyicinin yer aldığı tören Karamanlılara keyifli bir gece yaşattı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Akçaşehir Belediye Başkanı Hikmet Yirşen, KMÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene gösterilen ilginin kendisini mutlu ettiğini belirterek, “Kurum olarak gençlere ayrı bir önem veriyoruz. Gençlerimizin yeteneklerini sergileyecekleri ve bu yeteneklerini taçlandırabilecekleri bir organizasyona destek vermek bizim için gurur verici bir durum. Bu gecenin organize edilmesinde ve böylesine güzel bir törene imza atılmasında emeği geçen herkese ve proje ortağımız KMÜ’ye teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Üniversite öğrencileri ve lise öğrencilerinden oluşan on yarışmacının katılımıyla gerçekleştirilen final gecesinde Halil Erbay, Hakkı Keçeci, Gönül Atalay, Barış Erkılıç ve Abdulkadir Karataş jüri olarak görev aldı.

KMÜ Edebiyat Fakültesinden Sümeyye Akyüz, Güzel Sanatlar Lisesinden Eren Toklu, Toki Anadolu Lisesinden Mehmet Ali Ay, Güzel Sanatlar Lisesinden Ahmet Onur Aktaş, KMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesinden Pelinsu Turhan, KMÜ Eğitim Fakültesinden Safiye Erbay, KMÜ Edebiyat Fakültesinden Ümmü Feyza Kayadibi, KMÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesinden Alperen Ergin, Güzel Sanatlar Lisesinden Zhiyar Kazemymokry ile Larende Anadolu Lisesinden Zeynep Can’ın sahne alarak performanslarını sergilediği final gecesinde yarışmacılara Ney’de Abdüsselam Müftüoğlu, Gitar’da Yasin Özçelik, Kabak Kemane’de Şükrü Yakar, Bağlama’da Harun Akbaş ve Ritim’de Deniz Özdemir’den oluşan orkestra eşlik etti.

Ödül törenine Onur Konuğu olarak katılan TRT Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı Kubilay Dökmetaş’ın da sahne aldığı gecede izleyiciler türküleri canlı performanslarla yaşama imkânı buldular.

Bütün yarışmacıların türkülerini seslendirmesinin ardından jüri değerlendirmesi ile birlikte dereceye giren yarışmacıların isimleri açıklandı. Değerlendirme sonucunda yarışmanın şampiyonu KMÜ Eğitim Fakültesinden Safiye Erbay olurken KMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesinden Pelinsu Turhan ikinci, KMÜ Edebiyat Fakültesinden Sümeyye Akyüz ise üçüncü oldu. Güzel Sanatlar Lisesinden Ahmet Onur Aktaş ise yarışmada dördüncü olarak teşvik ödülüne layık görüldü.

2. Türk Halk Müziği Ses Yarışması Final Programı, finalist öğrencilere hediyelerinin verilmesi ve plaket takdimi ile sona erdi.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü