Sinemaya Gitmeyen Öğrenci Kalmasın

Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği ortaklığıyla yürütülen “Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın” projesi kapsamında Karaman’da öğrenciler beyaz perdenin büyülü dünyasıyla tanıştı.

GÜNCEL 16.11.2018, 09:28 M. Ali
Sinemaya Gitmeyen Öğrenci Kalmasın

Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) arasında öğrencilerde ve toplumda milli ve kültürel değerler yönünden farkındalık oluşturmak, topluma ve kişiye yararlı olacak temel değerleri gündeme getirerek öğrencilerimizi hayata hazırlamak, kültürel, sosyal ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunmak, öğrencilerin hayal gücünün gelişmesine imkan sağlamak, anı kültürü oluşturmak ve çevresine daha duyarlı bireyler yetiştirmek amacıyla “Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın” projesi ile öğrenciler beyaz perdeyle tanıştı. Proje kapsamında Karaman’da toplam 3 bin 70 öğrenci sinemada film izleme fırsatı bulacak.

Öğrencilerin heyecan ve mutluluklarına ortak olan ve onlarla birlikte sinema koltuklarına oturan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ve Şube Müdürü Aziz Demir sinemada başrollerini İsmail Hacıoğlu ve Lee Kyung Jin´in üstlendiği, Türkiye ve Güney Kore ortak yapımı sinema filmi Ayla’yı izledi.

Kore Savaşı´nda Astsubay Süleyman Dilbirliği´nin başından geçen olaylardan esinlenilerek beyaz perdeye aktarılan "Ayla" filmi öğrencilerle buluşuyor. Yapımcılığını Dijital Sanatlar’ın üstlendiği, Can Ulkay’ın yönettiği, Türkçe, İngilizce ve Korece olmak üzere 3 dilde çekilen Ayla filmi gişe rekoru kırmıştı.

Sinemanın, sosyalleşmeye yönelik olumlu etkilerinin genç nesillere yansıması için hayata geçirilen proje, birçok öğrenciyi sinemayla buluşturdu. Sinema salonunun havasını teneffüs eden öğrencilerin yaşamış olduğu heyecan ve mutlulukları görülmeye değerdi.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü