Sokağa çıkanlara 'vur' emrini verdi!

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, corona virüsü önlemlerinin eksiksiz uygulanmasını istedi.

GÜNCEL 02.04.2020, 15:59 Fikriye Koka
Sokağa çıkanlara 'vur' emrini verdi!

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, corona virüsü nedeniyle halkı tehdit etti. Önlemlerin en üst seviyede uygulanmasını isteyen Duterte, kolluk kuvvetlerine, 'Gerekirse vurun' talimatı verdi.

CANLI YAYINDA AÇIKLADI

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, televizyon kanallarından yaptığı açıklamada, polislerden, doktorlara ve sağlık çalışanlarına zehirli kimyasallarla saldıranların, üzerlerine ölümcül maddeler dökülerek veya onları bu maddeleri içmeye zorlayarak cezalandırılmasını istediğini söyledi.

Sorun çıkaran kişilerin, hapishanelerde aç bırakılacaklarını belirten Duterte, hükümetin Kovid-19 salgınıyla mücadelesinde yaptığı kısıtlamalara karşı gelinmesi ve isyan çıkarılması halinde, emniyet güçlerine sorun çıkaranları vurmaları ve gıda ve nakit yardımını durdurma emrini vereceğini belirterek halkı tehdit etti.

"ÇOK SERT DAVRANILACAK"

Duterte, nakit ve yiyecek yardımının dağıtımında yaşanan gecikmeler ve yapılan şikayetlere ilişkin ise sorumluluğun siyasetçilerden alınıp eski bir generale verildiğini, yardımları çalanlara karşı çok sert davranılacağını ifade etti.

100'E YAKIN ÖLÜM SAYISI

Corona virüsü önlemleri tüm dünyada sert şekilde uygulanmasına rağmen virüs kasıp kavurmaya devam ediyor. Dünyada vaka sayısı 900 bini aşarken 1 milyona kısa sürede ulaşılacağı görülüyor. Ölüm sayısı ise 50 bine dayanmış durumda. Son açıklanan verilere göre 938 bin 377 kişiye virüs bulaşırken, 47 bin 273 kişi hayatını kaybetti.

Filipinler diğer ülkelere göre nispeten daha iyi durumda görünüyor. Ülkede corona virüsü nedeniyle ölenlerin sayısı 96, vaka sayısı ise 2 bin 311...

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü