Son dakika

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten, CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkındaki ‘sahte senet’ iddiaları ile ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi.

GÜNCEL 11.03.2019, 13:00 M. Ali
Son dakika

Ömer Çelik’in açıklamalarından satırbaşları:

Önemli bir gündem konusu var, günlerdir basında CHP’nin Ankara adayı olan Mansur Yavaş ile ilgili iddialar var. İddialar basında yer alıyor ve bunlar önemli, vahim iddialar. Fakat ne CHP’den ne de Yavaş’ın kendisinden bir açıklamagelmedi. Halbuki sorumlu bir partinin derhal açıklama yapması, olayı açıklığa kavuşturması gerekirdi. Bu iddiaları, arkadaşlarımız sordular bize.

Bizim önce incelememiz gerekiyordu. İddiaların hepsini takip ediyorduk fakat bir açıklama yaparlar mı diye bekledik, gelmedi. Bizim vardığımız sonuçlar, belgeli bilgili sonuçlar olarak vahim bazı durumların olduğunu ortaya çıkardı.

Yavaş ile ilgili olarak ortaya atılan iddia, sahte senet kullanarak icra takibi yaptığına dairdir. Ne Yavaş’ın kendisi ne CHP genel başkanı açıklama yapmıyor. Bu çok ağır bir iddiadır.

Bu konuyu görmezden gelme, üstünü örtme tavırları var. Yapılan incelemede görülen şudur; basında ortaya koyulan iddia şuydu. Bir vatandaş Mansur Yavaş’ın sahte bir senedi 2015’te icra takibine koyarak kendisinden 600 bin dolar tahsil etmeye çalıştığını iddia ediliyor. Tabi bunun neticesinde Mansur Yavaş ile ilgili olarak yasal süreç başlatılıyor.

Neticede bu imza incelendiğinde, senetteki imza incelendiğinde vatandaşa ait olmadığı; jandarmanın ve emniyetin bilirkişilerince açıkça ortaya konuyor. Adli tıp raporlarında da sabit hale gelmiştir.

Bu senedin sahte olduğunu ortaya koyuyor. Tabi sahte senedin tespitiyle ilgili icra takibi iptal edilmiş oluyor. Ve mahkeme Yavaş ile ilgili olarak para cezasına hükmediyor. Dava süreci sonuçlanıyor 2016 yılında Yargıtay tarafından onanıyor ve kesinleşiyor.

Yani CHP’nin Türkiye’nin kalbine belediye başkanı olarak önerdiği şahsın, sahte senet takibi yaptığı, bu senetteki imzaların sahte olduğuna dair raporların kesin olduğu, yargı neticesinde kötü niyet tazminatına ve para cezasına çarpıtıldığı bir tabloyla karşı karşıyayız.

Dolayısıyla bu açıdan basında ortaya çıkan iddialara niye cevap verilmediği… CHP ve ilgili aday tarafından niye örtbas edilmeye çalışıldığı da ortaya çıkmış oluyor.

Tabi olay devam ediyor. 2015’ten bu zamana kadar Mansur Yavaş ile bu vatandaş arasında karşılıklı iddialar ilgili  28 ayrı soruşturma, dava ve icra takipleri devam ediyor. 

Resmi evrakta sahtecilik, şantaj ve menfaat temini en vahimi yargı içerisinde örgüt kurmak ve kişisel ilişkilerle nüfuz ticareti yapmak gibi suçlamalarla ilgili olarak süreç devam ediyor. Mansur Yavaş’a yöneltilen suçlamalar bu şekilde.

Ankara ağır ceza mahkemesinde, avukatlık suçlarıyla ilgili devam eden bir ceza davası sürdüğü söylenmektedir.

CHP içerisinde pek çok yönetici adaylar tespit edildikten sonra; CHP’de kurulların işletilmediğini, Kılıçdaroğlu’nun diktatör gibi davranarak adayları belirlediği açıklamaları yapmıştı. CHP’nin Ankara’ya belediye başkanı olarak önerdiği bu şahıs sahte bir senetle icra takibi yapmış mıdır? Yapmamış mıdır?

Kesinleşmiş yargı süreci var mıdır? Yok mudur?

Mansur Yavaş “söz konusu vatandaştan alacağım vardır” diyor. Bu alacağının hangi hizmete karşı olarak olduğunu sormak gerekiyor. Çünkü bu şahıs müvekkili değil, Yavaş vekili değil. Dolayısıyla hangi ilişkinin neticesi olarak bu alacaktan bahsedilmektedir?

Sahte senet kullandığı 2016’da Yargıtay kararıyla kesinleşen bu şahısla ilgili olarak CHP niçin cevap vermemiştir? Vatandaşın önüne temiz aday çıkartmak bütün siyasi partilerin görevidir. Böyle bir şeyin bilinmemesi mümkün değil. Bunu bilinmesine rağmen, hangi ahlak prensibiyle uygun olduğunu düşünüyorsunuz?

En önemli konu da şudur. Hakkında bu şekilde iddialar olan birisi, Ankaralıların önüne belediye başkan adayı olarak çıkartma tutumunuz devam edecek midir? Israrınız var mıdır?

Resmi evrakta sahtecilik, yargı içinde örgüt kurmak, şantaj, kaçak işçi çalıştırmakla ilgili de yargı süreçleri devam ediyor. Tehdit, şantaj, özel hayatın gizliliğini ihlal, görevi kötüye kullanmak gibi konularda ise yargı süreci 28 ayrı davayı kapsayacak şekilde sürmektedir. Dolayısıyla Türk siyasi tarihi açısından, tarihe geçecek bir tabloyla karşı karşıya olduğumuzu görmekteyiz.

Niçin buna şimdiye kadar cevap verilmemiştir? Niçin bir açıklama yapılmamıştır? Müvekkil olmadığı bir şahsa, sahte senetle icra takibi yapan kişiyi aday yapmak hangi siyasi ilkelere sığmaktadır? Üstelik senedin jandarma incelemesi, emniyet kriminal incelemesi hepsi bu sahteciliği ortaya konmuş şekildedir.

Ankaralıların bunu bilmesi gerekiyor. Birkaç yılda bir CHP tarafından kurtarıcı olarak Ankara’ya aday olarak gösterilen bir şahıs söz konusu. Seçimi kaybettikten sonra ortada kayboluyor. Sesi duyulmuyor, kendisi görülmüyor. İki seçim arasında aday olmanın dışında ne iş yaptığını, nelerle uğraştığını bilmek vatandaşın hakkı. Bu esnada adının hangi olaylara karıştığını bilmek de vatandaşın hakkıdır.

Sahte senetle icra takibi başlatan ve bu konuda hüküm giymiş birisinin, bir sürü suçlama olan birisinin CHP tarafından Ankaralılara aday olarak sunulması, Ankaralı seçmene yapılacak en büyük haksızlıklardan birisidir.

En dikkat çekici olan da şudur. En ufak bir olayda bütün sözcüleri derhal arka arkaya açıklama yaparken, basında yer alan iddialarla ilgili CHP’nin hiçbir sözcüsü açıklama yapmamıştır. Vatandaşımıza bunu açıklama borçları var. Arkasından CHP genel başkanı her konuda konuşurken, bu konuda hiçbir açıklama yapmamıştır.

CHP’NİN SUSKUNLUĞUNU VATANDAŞIMIZIN TAKDİRİNE ARZ EDİYORUZ

CHP tabanına yapılan bu haksızlık, Ankara seçmenine yapılan da bir saygısızlıktır aynı zamanda. Bunun açıklığa kavuşturulması gerekirken, basında yer alan iddialara cevap vermeyenler en az bu şahsın işlediği cürüm kadar vatandaşa karşı bir saygısızlık içerisinde davranış sergilemişlerdir. Biz inceledik ve vardığımız sonuçlar bu şekilde vahim bir tabloyu ortaya koyuyor. CHP’nin ve Mansur Yavaş’ın suskunluğunu da vatandaşımızın takdirine arz ediyoruz. 

S-400 AÇIKLAMASI

Türkiye’nin almak istediği S-400 savunma sistemleriyle ilgili ortaya konan ABD’den gelen bazı açıklamalar… Olayın Türkiye’ye dönük bir tutum olarak geliştirilmeye çalışıldığını görüyoruz. Bakın Türkiye özellikle Suriye’deki savaşın ortaya çıkmasından sonra hava savunma sistemi ihtiyacı en üst seviyeye çıkmıştır. Patriotlar mümkün olmamıştır. Gerek teknoloji paylaşımı, gerek fiyat konusunda Türkiye’nin taleplerine olumlu karşılık verilmemiştir. Türkiye’nin NATO müttefiklerince de desteklenmesi gerekirdi.

Tabi bu arada NATO’dan talepte bulunduk biz. Bu kapsamda 2013 – 2015 arasında Gaziantep’de ABD’nin Kahramanmaraş’ta Almanların, Adana’da Hollanda patriotları görev yaptı. Ama daha sonra geri döndüler.  Dolayısıyla müttefikler bir müddet sonra tekrar kendi ülkelerine geri çekiyorlar. Bu bir geçici çözüm oluyor.

Türkiye gibi bu çatışmalı bölgelere sınırı olan ülkede, hava savunma sistemini elde etmesi en öncelikli ihtiyaçlardan birisidir.

Hava sahamızı tehditlerden koruma amaçlı modern bir teknolojidir bu. Patriotu uygun şekilde vermeyenler, bugün ise S-400 alınması karşısında yanlış açıklamalar ortaya koyuyorlar. S-400 hava savunma sistemi, teknik özellikleri yüksek bir sistem.

2013’te ABD’den patriot alınması için görüşülmüştü. Fakat patriotun teknik özelliklerini paylaşılması reddedilmişti. Rusya’nın verdiği teklif ise fiyat teslimat ortak üretim ve teknoloji transferi konusunda, Türkiye’nin beklentilerini karşılayacak düzeydeydi. Ve bu süreç geride kalmıştır.

Fakat burada bu yapılan açıklamalar, Türkiye’ye dönük vizyonsuz, içeriksiz yaptırım açıklamaları… Birilerinin kaprisini bekleyecek durumda değildir Türkiye.

Daha önce Bulgaristan’da Yunanistan’da NATO ülkelerinde ve yaklaşık 20 ülkeye S-300 satılmıştır. Bunlara karşı yaptırım uygulamayanlara, Türkiye söz konusu olunca bahsediyorlarsa çifte standart var demektir. S-400’lerin ilk müşterileri de Belarus ve Çin olmuştur. 

BU TEHDİTLER TÜRKİYE’NİN KAPISINDAN İÇERİYE GİRMEZ!

Bu bize karşı S400 konusunda dayatma yapanlar, yanlış söylemleri kullananlar Yunanistan’da S300 varken normal karşılıyorlar? Slovakya’da S300 varken normal karşılıyorlar? Daha önce NATO genel sekreteri, silah sistemlerin menşei ile ilgili olmadıklarını, önemli olanın entegre savunmaya halel getirmeyecek, silah sistemlerinin her ülkenin kendisinin seçebileceğini söyledi.

Bunlar doğru açıklamalar değil.  Bu şekilde tehditler Türkiye’nin kapısından içeriye girmez.

MAVİ VATAN 2019 TATBİKATI…

Osmanlı donanması gelenekleri çerçevesinde sefere çıkmadan önce, Barbaros Hayrettin Paşa’nın türbesini selamlama geleneklerin sahipti. Bu 1546’da vefat eden Türk denizciliğinin atası sayılan Barbaros Hayrettin Paşa vefat ettikten sonra türbesi Mimar Sinan tarafından yapıldı. Bu gelenek çok uzun zaman devam etti. Tanzimat dönemine kadar geldi, fakat ondan sonraki yıllarda bu unutuldu.

En son Mavi Vatan 2019 tatbikatıyla yeniden yaşatılmaya çalışıldı. Bundan memnuniyet duyuyoruz. Özellikle de Akdeniz’i Türk gölü haline getiren Barbaros Hayrettin Paşa’nın bugünlerde daha iyi anlaşılması gerekiyor. Neredeyse oraya her ülkenin savaş gemisini yerleştirmesinden sonra neredeyse orada yer kalmadı. Akdeniz bizim egemenliğimizde bir barış deniziyken, göçmen ölümleriyle anılan Batı dünyasının duyarsızlığı, istikrarsızlıklar neticesinde büyük dramların sahnesi haline geldi.

Bugünlerde Akdeniz’deki meşru haklarımıza Yunanistan ve Rum kesimi tarafından tacizlerin olduğu dönemde, geleneğin ihya edilmesiyle son derece güçlü bir mesaj verilmiştir. Karadeniz’den ana üslerine dönen, görev yapan Barbaros Hayrettin Paşa’nın torunları vefalarını göstermek için, korvet, hücumbot ve denizaltılarla birlikte Kaptanı Derya’yı denizci selamıyla selamlayarak ona saygılarını sunmuşlardır.

MISIR YÖNETİMİNE YAKIN DERGİNİN İDDİALARI

Bazı resimler var ama göstermeyeceğim. Mısır yönetimine yakın bir dergi var. Bu dergi doğrudan hemen hemen her kapağında Cumhurbaşkanımıza saldırıyor. Ahlakdışı, hiçbir şekilde saygıyla karşılanmayacak, saygısızca tutumlarla bu işlere imza atıyor. Çok ciddiye almaya gerek yok ama son zamanlarda Cumhurbaşkanımızla ilgili yalan haberler yapıyor. Bu propagandalardan Cumhurbaşkanımız etkilenmez. Bu propagandayı yapanlar kendi kendilerine not vermiş olurlar.  Bu Mısır yönetimini bu tip yayınlar, yalan haberler konusunda uyarıyoruz. Sistematik hale getirdiği için, Cumhurbaşkanımızın Kudüs konusundaki hassasiyetini; Türkiye’de bir tek Kılıçdaroğlu duymamıştı, anlaşılan Mısır yönetimini de bu yalan yayınlarla ört bas edebileceğini düşünüyor.

EZAN’I PROTESTO İDDİALARI

Bu yürüyüşü organize edenler ‘bizim kastımız yoktu’ diye açıklama yaptılar. Biz görüntüleri inceledik, kapsamlı bir sosyal medya araştırması da yaptırdım. Yürüyüşe katılıp da burada bulunanların daha sonra bu konuyla ilgili bahsettiğiniz tweetlerinin, açıklamalarını da analiz ettirdik. Bahsettiğiniz şekilde açıklama var. Onun dışında çok sayıda açıklamada da; kendilerinin ezanı protesto ettiklerini ve orada bulunurken de, burada ifade etmek istemediğim; ezanla da hesaplaşma içinde olduğuna dair, onları da incelediğinizde yürüyüş de bunu yaptık diyenlerin hesabını incelediğinizde böyle bir durum çıkıyor…

Orada bir ezan protestosu yapılmıştır. Yürüyüş komitesindeki şahıslar biz yapmadık diyorlar…

Belli bir grubun da ezan protestosunu gerçekleştirdiği açık ve net ortadadır. Bugün analizlerde de, bu şahıslar tarafından da sahiplenilmektedir. Tabi ne zaman ezan ile ilgili, kutsal ile ilgili bir saygısızlık söz konusu olsa CHP herhangi bir şekilde ses vermiyor. Ne zamanki biz bu konuyla ilgili hassasiyetini gündeme getirdiğimizde, hassasiyet gündeme geldiğinden itibaren gerçeğin böyle olmadığını ispat gayretine düşüyorlar.

CHP yöneticilerine tavsiyelerimiz şudur. Ezan konusunda, bayrak konusunda hassasiyetlerini vurgulasınlar. Ondan sonra söyleyecekleri cümleyi söylesinler. Ezanın Türkiye’de ideolojik bir dayatma olduğuna dair yapılan açıklamalar, ezanın Türkiye’de belli bir kesimin, haşa günde 5 vakit hakimiyetini ilan etmesi için kullanılan bir şey olduğuna dair açıklamalar, yürüyüşe katılanların bir çoğu tarafından dile getiriliyor.

Ezan-ı Muhammedi, dinin bu ülkenin semalarında ebediyen okunması için, ezan sesinin kalplerde yankılanması için bu sürecin karşısında büyük bir bedel ödenmiştir. Türkçe ezan meselesinden beri yakından takip ediyoruz. Şimdi dün de bugün de baktırdım. Ezanı protesto ettiklerine dair, sadece erkek egemen kültürle değil, ezanla dinle hesaplaşma içerisinde olduklarına dair yoğun şekilde açıklamalara devam ediyorlar. Bunu incelettirirseniz önünüze geliyor.

Tabi ki vatandaşımız hassasiyet göstermektedir. Millet olma hassasiyetinin bir gereğidir. Ezan-ı Muhammedi konusunda milletimizin hassasiyeti onu millet yapan unsurların başında gelmektedir.

Mansur Yavaş sadece CHP’nin adayı değil bir ittifakın adayı. Diğer taraftan da açıklama gelmemesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Cumhurbaşkanı’nın Akşener’e suç duyurusu vardı. Yargıda bir gelişme var mı?

Millet İttifakı denilen ittifakın adayıdır. Fakat Mansur Yavaş esasında bütün Ankaralılar bunu bilsin. Bir CHP projesidir ve Millet İttifakı’na kabul ettirilmiştir. Millet İttifakı etiketi olmasına rağmen, CHP sıfatının kendisine yük olacağını düşündüğü için kendisine aday yapan CHP’ye mesafe koymak amacıyla daha çok bu millet ittifakı meselesi öne çıkararak kendisini sunmaya çalışmaktadır. Fakat yaptığı açıklamalar CHP zihniyetinin birebir temsilcisi olduğunu göstermektedir.

Yaptığı konuşmada şunları söylüyor. “Şu şu şu hizmetler yapılmadı, bunun da suçu CHP mi” diyor… Mansur Yavaş’ın istediği her destek, esasında örtüsü Millet İttifakı olsa da özünde CHP zihniyetine, kötü belediyeciliğine istenen bir destektir. Ben bunu çok vahim buluyorum. En ufak bir olayda sözcüleri büyük bir seferberlik konusunda her konuda açıklama yapıyorlar. Genel başkanları her yerde konuşuyor. Günlerdir basında yer alıyor. Birisi de der ki, mesele şudur, şu değildir. Biz de sonuna kadar bekledik.

BUNU NİYE YAPTIKLARINI KENDİLERİ İZAH EDECEKTİR

Sahte senetle icra takibi yaptığının ortaya çıkması, arkasından kendisinin kötü niyet tazminatına ve para cezasına çarptırılması ve 2016’da hüküm giymiş olması nedeniyle paylaşma ihtiyacı hissettik. Ankara’nın önüne bırakın aday olarak çıkartmayı, herhangi bir partinin önünden geçmemesi gereken birisini Ankara’da aday çıkartmışlar. Bunu niye yaptıklarını kendileri izah edecekler. Hangi siyasi ideolojiyle bağdaştırıyorlar bunu kamuoyu önünde açıklayacaklar. Niçin CHP bu konuda susuyor? Mansur Yavaş niye bir şey söylemiyor?

Bazı yerlerdeki ilişkilere bakıldığı zaman, kimlerin önünün açılmak istendiğine bakıldığı zaman net bir şekilde gözüküyor. Geçmişte Türkiye bu acıyı çok çekti, bu ülkeye hizmet götürmek yerine tam tersine belediyelerin kaynaklarını, belediyede ortaya çıkan imkanları terör örgütüne aktardığı tespit edilen, kendi arabasının bagajında silah taşıyanlar siyasi alandan uzaklaştırıldı. Bakın herkese hatırlatıyorum. Atılan bütün adımlar AİHM’in içtihatlarına uygundur. Şimdi bunların benzeri olan şahısların millet ittifakındaki bir takım algoritmalarla benzerlerinin yeniden önünün açılması karşısında Cumhurbaşkanımız, bunların terör örgütüne hizmet eden bu kişilerin önünün açılmasını ya da adaylıktan çekilmeleri gibi süreçleri Cumhurbaşkanımız haklı olarak milletiyle paylaşmaktadır.

MERAL AKŞENER’İN SÖZLERİ…

Şimdi bunun karşısında çıkıp da İYİ Parti genel başkanı “Cumhurbaşkanı kendi vatandaşlarına terörist diyor. Denizlilere terörist diyor” dediği zaman açıkça iftira. Buradan iki mana çıkar. Terör örgütüne yardım aktarmış kişilerin yeniden aday gösterilmesi ve bunların iş başına gelmesi, o parti için rahatsız edici algılanmıyor demektir. Ya da Cumhurbaşkanımızın sözlerini çarpıtarak açıkça iftirada bulunuyorlar. Cumhurbaşkanımız, ordularımızın başkomutanıdır. Bütün cumhurun cumhurbaşkanıdır.

Türkiye Cumhuriyeti hepimizin vatanı, hepimizin devleti… Cumhurbaşkanı hepimizi temsil ediyor. Tabi ki buna karşı cumhurbaşkanımız, kendi kişisel haklarını korumak için; ikincisi Cumhurbaşkanlığı makamının saygınlığını korumak için bu hukuki süreci başlatmıştır.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü