STK Platformu Açıklama Yaptı

Karaman STK Platformu ve Milli İrade Platformu adına Memur Sen İl Başkanı Yunus Özdemir Cumhuriyet Parkı'nda bir basın açıklaması yaptı.

GÜNCEL 15.08.2018, 18:41 Ferhat KOÇ
STK Platformu Açıklama Yaptı

Karaman STK Platformu ve Milli İrade Platformu adına Memur Sen İl Başkanı Yunus Özdemir Cumhuriyet Parkı'nda bir basın açıklaması yaptı.Özdemir açıklamasında :

İnsan eşref-i mahlûkattır. Yaratılmışların en şereflisidir. Çünkü insan düşünür. Çünkü insan muhakeme eder. Çünkü insan tercih eder. Çünkü insan karar verir. İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özelliği de insanın verdiği kararlar, yaptığı tercihlerdir.

Biz bu aziz coğrafyada yüzyıllardır birçok zaferler yaşadık ve biz bu aziz coğrafyada yüzyıllardır bir çok acılar da yaşadık. Kimi zaman toprağımıza göz diktiler, kimi zaman ekmeğimize… Kimi zaman bizi ölümle korkutmaya çalıştılar, kimi zaman yoklukla, yoksullukla… Ama bizim için hayat ekmekten ve sudan ibaret değildir. Biz hayatı sadece ekmek kavgası olarak tanımlamıyoruz; çünkü bizim derdimiz, bizim hedefimiz mükemmel bir sofra değildir. Biz bu aziz vatanın evlatlarıyız. Malazgirt’te, Çanakkale’de, 15 Temmuz’da bizi ölümle korkutmaya çalışanlar en güzel cevabı aldılar.Yine bu hain ekonomik darbe girişimine karşı en güzel cevabı alıyorlar ve alacaklar.

Dün Osmanlıyı, ecdadımızı kapitülasyonlarla köşeye sıkıştırmaya çalışanlar bugün bizi dolarla, altınla, üç beş kuruş dünyalıkla korkutmaya ve kandırmaya çalışıyorlar. Hayır. Onlar bizi yeterince tanımıyorlar. Onlar bizi kendileriyle karıştırıyorlar. Dünya onlar için üç beş dolardan ibaret olabilir; ama biz bir davanın eriyiz, biz aziz bir vatanın, mukaddes bir inancın neferiyiz. Bizi ekmekle korkutamazsınız, bizi dolar kurlarıyla korkutamazsınız, biz ne vatanımızı, ne davamızı ne de inancımızı satarız. 15 Temmuz’da tankların karşısında canını ortaya koyanlar, üç beş dolar için davalarından vazgeçmezler. 15 Temmuz gecesi fırınlara, bankamatiklere koşanlar, bugün avuçlarını ovuşturarak bankalara, döviz bürolarına hücum ediyor olabilirler. Bu ucuz insanların işidir, bu ucuz insanların korkusudur… Yarın bu aziz vatan, bu insanları utançla yad edecektir…

Ve bu ekonomik savaşta yaygara koparanlar, Amerika’nın değirmenine su taşıyanlar acaba yarın bu aziz vatanın yüzüne, torunlarının yüzüne nasıl bakacaklar… Hayır! Biz buradayız, yenilmedik ve yenilmeyeceğiz… Çünkü zafer inananlarındır. Biz kalbimizi temiz tutalım ve bu ekonomik savaşta üzerimize düşen neyse onu yapalım. İsraf etmeyelim, biriktirmek hırsıyla yaşamayalım, önce kendi ülkemizin ürünlerini tercih edelim,yerli malı kullanalım,elimizdeki bütün dövizleri bozduralım…Türk lirasını gavur parasının karşısında dik tutmak boynumuzun borcudur…

Bugün döviz kurları üzerinden ülkemize ağır bir ekonomik saldırı başlatılmıştır. Türkiye'nin milli ve yerli politikalar uygulamasını istemeyen karanlık güç odakları, ellerindeki tüm imkanları seferber ederek, Türkiye ekonomisine saldırmakta ve hain emellerini Türkiye’ye dayatmaktadırlar.Yine başaramayacaklar.Bu ülkeye,bu millete boyun eğdiremeyecekler.

'Bunun adı Türkiye’ye operasyon çekmektir. Operasyonun amacı da tüm alanlarda Türkiye’yi teslim almaktır. Oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz. Teslim olmayacağız.' diyen Cumhurbaşkanımız gibi bizler de tüm bu operasyonların farkındayız ve onun yanındayız. Milletimiz her zaman olduğu gibi devletimizin yanında durarak oyunları bozma iradesine sahiptir. Türkiye’nin gücü ve dayanıklılığı yerindedir. Saldırılar birlik ve beraberliğimiz karşısında etkisiz kalacaktır. Rehavete düşmeden ve karamsarlığa kapılmadan işimizin başında olmalı ve üretime devam etmeliyiz.

Karaman Milli İrade Platformu ve Karaman STK Platformu olarak ülkemize açılan bu ekonomik savaşa karşı kararlılıkla, devletimizin ve Cumhurbaşkanımızın yanında yer aldığımızı kamuoyuna saygıyla arz ederiz.

Açıklamamızı Yüce Rabbimize niyazla bitiriyoruz.Ya Rabbi bizi zalimler karşısında güçsüz bırakma.Ayaklarımızı sabit kadem tutabilmeyi nasip eyle.Canımızla ve malımızla cihat etme noktasında bizi yılgınlığa düşürme.Kafirler karşısında bize yardım et.Milletimize ve yöneticilerimize güç ve kudret ihsan eyle.AMİN

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:25
Güneş 06:45
Öğle 13:00
İkindi 16:25
Akşam 19:05
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü