TARİHÇİ PROF.'TAN ÇARPICI İTİRAF

Tarihçi Prof. Dr. Mikail Bayram’dan Yunus Emre Konusunda Tarihi İtiraf Prof. Dr. A. Gölpınarlı 250 Bin Tl’ye Yunus Emre’yi Eskişehirli Yaptı.

GÜNCEL 29.08.2012, 09:04 29.08.2012, 13:13
TARİHÇİ PROF.'TAN ÇARPICI İTİRAF
Geçtiğimiz hafta Karaman’ın Yeşildere Kasabasını ziyaret eden Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi ekibi ile birlikte Yunus Emre’nin toprakları olan İsmail Hacı Külliyesini ziyareti sırasında bir konuşma yaparak tarihi bir itirafta bulunan Tarihçi yazar Prof. Dr. Mikail Bayram, Yunus Emre’nin öz yurdunun bu bölgeler olduğunu vurgulayarak, zamanında Tarihçi Prof. Dr. Abdulbaki Gölpınarlı’nın Yunus Emre’yi nasıl ve hangi şartla Eskişehirli yaptığını açıkladı.         
Tarihçi Prof. Dr. Mikail Bayram; Yunus Emre’nın öz yurdunun bu bölgeler olduğu konusunda tarihi belge ve kayıtların açık ve net olduğunu, bu nedenle ne Eskişehir’in ne de bir başka yerin Yunus Emre’ye sahip çıkamayacağını söyledi. Bayram; Prof.Dr. Abdülbaki Gölpınarlı’nın 250 bin lira karşılığında Yunus Emre’yi Eskişehirli yaptığını, Karamanlılar 300 bin verirse Karamanlı yapacağını kendisine söylediğini iddia etti.

Karaman’ın eski ileri gelenlerinin de zaman zaman dile getirdiği ancak resmi bir ağızdan ortaya koyulamayan bu iddia ilk kez bir Tarihçi Prof. Dr. Mikail Bayram tarafından ve konunun şahidi olarak ortaya koyulması Yunus Emre’nin Karamanlı olduğunun en açık göstergesi oldu.

Bu açıklama ile Karamanlı yetkililerimizin Yunus Emre konusunu yeniden gündeme çıkarmaları ve Tarihçi Prof. Dr. Mikail Bayram’ı ve Yunus Emre konusunda uzman diğer kişileri bir araya getirerek elimizdeki bilgi ve belgeleri yeniden kamuoyu ile paylaşarak Yunus Emre’nin Karamanlı olduğunu ilan etmesini bekliyoruz.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü