Tatlı Su ve Türk Dünyası Parkı Açıldı

Karaman Belediyesi’nin iki önemli projesi olan İçme Suyu Projesi ve Türk Dünyası Kültür Parkı Kalkınma Bakanı Lültfi Elvan’ın katılımıyla törenle hizmete açıldı.

GÜNCEL 12.06.2018, 00:58 Ferhat KOÇ
Tatlı Su ve Türk Dünyası Parkı Açıldı

Karaman Belediyesi iki dev projeyi daha hayata geçirdi. Karaman’ın uzun yıllar su ihtiyacını karşılayacak olan İbrala Baralı İçme Suyu tesisleri hizmete açılarak şehre kuyu suyu yerine çok daha sağlıklı ve tatlı su verilmeye başlandı. Vali Hakkı Teke Hoşgörü Ormanı’ndaki 500 bin metrekarelik alanda yapımı tamamlanan Türk Dünyası Parkı da, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın katıldığı törenle Karaman halkının hizmetine sunuldu. Türk Dünyası Kültür Parkı’nda gerçekleştirilen açılış törenine Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın yanı sıra; Vali Fahri Meral, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk ve Recep Şeker, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, DSİ yetkilileri, Daire Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Türk Dünyası Kültür Parkı’na Karaman çok büyük ihtiyacı olduğuna değinerek, Devlet Su İşleri ile geçekleştirilen İçme suyu projesi ile de artık her evden damacana tadında tatlı su akacağını söyledi. Başkan Çalışkan bu projelerin gerçekleşmesinde emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan’a ve Milletvekillerine teşekkür etti. AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Şeker, Recep Konuk ve Karaman Valisi Fahri Meral de yaptıkları konuşmada her iki tesisin, Karaman için hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ise yaptığı konuşmada Karaman’ın her geçen büyüdüğüne dikkat çekti. Karaman’ı çok yakından takip ettiğini ve gerçekleştirilen projelerle önemli ve güzel işler yapıldığını belirten Bakan Elvan: “Her ne kadar başka yerde bulunsak da gönlümüz hep Karaman’da. Milletvekillerimizle, Valimizle, Belediye Başkanımızla sürekli görüşüyor, Karaman’daki yatırımları yakından takip ediyoruz. Yine iki önemli ve güzel bir hizmeti daha Karaman’a kazandırmaktan çok mutluyuz. Karaman halkı bundan sonra kuyu suyu yerine İbrala Barajı Arıtma Tesislerinden gelen tatlı suyu içecek. Diğer yandan; Karaman’ın gerçekten ihtiyacı olan, bölgesinde örnek teşkil edecek şekilde tasarlanıp Türk devletlerinin izlerini taşıyan Türk Dünyası Kültür Parkı da bugün hizmete giriyor. Her iki tesisimiz de Karamanımıza hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Bakan Elvan ayrıca, Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini belirterek: “24 Haziran’da çok önemli seçim var. Bu öyle sıradan bir seçim değil. Bu seçim Türkiye’nin seçimi. Güzel ülkemizin bir anlamda ya belirsizliğe doğru gideceği, ya da önünün son derece açık, büyüyebileceği, kalkınabileceği, öngörüler birliği olan güvenin daha da sağlamlaştığı bir yönü tercih edeceği seçim. Ben şuna inanıyorum. Halkımız istikrardan yana olacak. Milletimiz İnşallah Türkiye’yi maceraya sürükleyenlerle birlikte olmayacak ve 24 Haziran’da güçlü bir meclisle Cumhurbaşkanına sahip çıkacak” dedi.

Konuşmaların ardından Karaman’ın tatlı su ihtiyacını karşılayacak olan İbrala Barajı İçme Suyu Tesisleri ve Türk Dünyası Kültür Parkı, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Vali Fahri Meral, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk ve Recep Şeker, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, DSİ yetkilileri ve Protokol üyeleri tarafından törenle açıldı.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü