Tedbirler hiçe sayılıyor!

Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri Karaman'da hiçe sayılıyor.

GÜNCEL 05.06.2020, 15:39 06.06.2020, 12:50 Fikriye Koka
Tedbirler hiçe sayılıyor!

Tüm dünya genelinde insanların yaşam şeklini tamamen değiştiren pandemi süreci 2.5 aydır devam ediyor. Koronavirüs salgını tedbirleri çerçevesinde olan maske, eldiven ve sosyal mesafe gibi çeşitli önlemler bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de uygulanıyor. Pandemi sürecinin sona ermesi ve normallleşmeye dönmenin konuşulduğu şu günlerde Karaman şehir merkezinde yaşanan aşırı rahatlık yetkilileri kaygılandırıyor. Ramazan Bayramı'ndan itibaren Karaman Merkezde patlama yapan koronavirüs sayısı pandemi sürecinin en üst seviyesine ulaştı. Neredeyse hiç önlem almayan bir çok Karamanlı, Karaman Merkezi ve çarşısında vurdumduymaz bir şekilde yaşamlarına  devam ediyorlar. Haber sitemize ulaşan duyarlı Karamanlı hemşehrilerimiz kaygılarını belirterek; "Tüm Türkiye'de Koronavirüs vakaları bitiyor  fakat Karaman'da çoğalıyor, korkumuz Tüm dünyaya Karaman adını 2. salgın dalgasının başladığı yer olarak duyurmaktır. İl Hıfzıssıhha Kurulunu ve yetkilileri göreve davet ediyoruz" şeklinde serzenişte bulundular.

Özellikle alışveriş merkezleri ve bankaların yoğun olarak bulunduğu cadde ve sokaklarda vatandaşların sosyal mesafe ve maske kuralına uymadan kalabalıklar oluşturduğu görüldü. Haftasonu olması itibariyle oluşan yoğunluk, yannda tedbirsizliği de getiriyor. Mahalle aralarında ve sokaklarda ise çocukların normal hayata dönmüş gibi oyunlar oynaması vakit geçirmesi koronavirüs tedbirlerinin Karaman'da yeterince uygulanmadığını gösteriyor.

Allah sonumuzu hayır eylesin... 

Yorumlar (2)
D.a.li 4 yıl önce
Doğru bizler 65 yaş üstünde evden çıkmıyoruz 1345 şokta oturuyorum adamlar gezi yapıyor çarşıya gidiyor kendilerini Bırak sokağı riske sokuyorlar çarşıda kimlik yoklaması yapsınlar kardeşim nerede bu yetkililer
46700 4 yıl önce
Çok yer gezdim karaman kadar duyarsız vatandaş görmedim
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü