TOKİ üzerinden ver mehteri..

Karaman’da kamuoyunu uzun süredir meşgul eden ve yılan hikâyesine döndüğü yönünde eleştiriler alan Bölükyazı TOKİ’leri hakkında ilginç bir gelişme yaşandı.

GÜNCEL 11.05.2022, 17:56 12.05.2022, 01:42 Ferhat KOÇ
TOKİ üzerinden ver mehteri..

Yakın döneme kadar talepçileri veya takipçileri haricinde kimsenin hakkında bir şey bilmediği Bölükyazı TOKİ konutları, sosyal medyaya düşen konut sahibi listesi ile gündeme oturmuştu. Listede bir birinden zengin işadamlarını gören vatandaşlar, hayretler içerisinde kalarak tepkilerini dile getirmişti. Bu tepki yoğunluğunu arkasına almak isteyen başkan beyde peş peşe açıklamalar yaparak kamuoyunun gönlünü okşamaya çalıştı. Oysa listeden daha önceden haberdar oldukları ve seyrettikleri yönünde de iddialar mevcut. Başlangıçta konunun takipçisi olacaklarını söylediklerinde neredeyse herkesin ağzında aynı sözler vardı, ‘’Geçti artık’’. Fakat daha sonra servis edilen bültenlerde; konutların sahiplenme konusunda ‘yeniden ihaleye çıkacağı’ ve listenin elendiği gibi durumlar da paylaşılınca ister istemez ‘’Aferin’’ diyenler oldu başkana..

Ver mehteri..

Aslında bu ‘Aferin’i taçlandırıp layığıyla övmemiz gerektiği düşüncesindeydik.  Bunun için bir siyasinin müdahalesi ile başka bir ilde liste değişimi olup olmadığı konusunu araştırmamız gerekiyordu. Araştırmamız kapsamında TOKİ’de bulunan üst düzey bir yetkili ile telefonla görüşüp Bölükyazı TOKİ konutlarındaki iptal sürecini sorduk. Meğer bizim başkanın anlattığıyla alakası falan da yokmuş! Bizim, sosyal medyada ‘sahipler’ olarak gördüğümüz liste bir ön başvuru listesiymiş, yani zaten TOKİ bu listeyi inceleyip, verilmemesi gerekenlere vermeyecekmiş. Görüştüğümüz üst düzey TOKİ yetkilisi ‘’Bu, sadece Karaman’a veya bahse konu konutlara has bir durum da değil, TOKİ’nin rutini’’ dedi. ‘’Keşke Başkanı da bi arayıp bunu anlatsanız güzel olur, ‘biz yaptık, biz iptal ettirdik’ deyip veriyorlar mehteri’’ diyemedik.

Velhasıl ihaleye çıkma sürecinin güncellenmesi TOKİ’ye göre, kendiliğinden gelişen rutin bir süreç. Bizim başkana göre ise, yoğun gayretleri sonucu elde edilmiş bir başarı. Kim doğru söylüyor bunu anlayabilmemizin tek bir yolu var! O da, 6. ve 7. TOKİ konutlarındaki hak sahiplerinin incelenmesi ve hakkaniyet var mı yok mu incelenmesi. Yani; sisli olan Bölükyazı meselesinden çıkan payenin sahibi kimse, bu 6. ve 7. Konutları inceleyebilecek olan da odur.

 Haydi, başkan sizi şimdi görelim..

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü