Türkiye'ye bir sağlık üssü daha!

Gelen son bilgilere göre Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın eylül ayında hizmete girmesini planlandığını duyurduğu, Göztepe Şehir Hastanesi'nin inşaatında sona gelindi.

GÜNCEL 21.04.2020, 13:01 Fikriye Koka
Türkiye'ye bir sağlık üssü daha!

İstanbul'un modern hastanelerinden olacak olan bin yatak kapasiteli Göztepe Şehir Hastanesi'nin, 1. etabının yüzde 90'ı tamamlandı.

1972 yılında hizmete giren ve sadece Kadıköy'ün değil, Anadolu Yakası'nın sağlık merkezlerinden biri olan Göztepe Şehir Hastanesi, yeni binanın hizmete girmesiyle büyük değişim yaşayacak.

1.5 MİLYON AYAKTA HASTAYA HİZMET SUNACAK

Göztepe SSK olarak bilinen hastane; yenilenme projesi kapsamında yılda 1.5 milyon ayakta hastaya, 50 bin de yatılı hastaya hizmet sunacak.

İstanbul İl Özel İdaresi İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından yapılan hastanenin; proje olarak geçtiğimiz günlerde hizmete başlayan Okmeydanı Şehir Hastanesi'nin aynısı olması ve Türkiye'nin depreme dayanıklı hastanelerinden biri olması bekleniyor.

AÇILIŞI EYLÜL AYINDA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımı devam eden Göztepe Şehir Hastanesi'nin önümüzdeki eylül ayında açılışının yapılmasının planlandığını duyurdu.

Toplamda bin yatak kapasiteli hastanenin 1. etabı 688 yataktan oluşuyor. Proje, 13 katlı ve 3 blok olarak inşa ediliyor.

ANADOLU YAKASI'NIN EN BÜYÜK İŞLEVSEL HASTANELERİ ARASINDA

256 bin metrekarelik alanda inşaatı süren Göztepe Şehir Hastanesi, bölgenin sağlık ihtiyacını karşılayacak altyapı ve teknolojik donanıma sahip. Ayrıca Göztepe Şehir Hastanesi, hizmet vereceği alan olarak Anadolu Yakası'nın en büyük ve işlevsel hastaneleri arasında olma özelliğini taşıyor.

Yeni yapıda yüzde 90'ı tamamlanan hastaneye ilave bir kısım daha eklenecek, böylelikle hastane tam kapasiteye ulaşmış olacak.

HASTANENİN ÖZELLİKLERİ

Göztepe Şehir Hastanesi'nin yeni binasının teknik kapasite olarak 1. etabında; hasta yatak kapasitesi 688, yoğun bakım hasta yatak kapasitesi 91, acil müdahale hasta yatak kapasitesi 42, tıbbi koruma, hasta yatak kapasitesi 31, PACU hasta yatak kapasitesi 31, enfeksiyon hastalıkları hasta yatak kapasitesi 18, mahkum hasta yatak kapasitesi 8, poliklinik oda sayısı 176, ameliyathane sayısı 27, konsültasyon oda sayısı 176, helikopter pisti 1, 906 otopark kapasitesiyle Türkiye'nin örnek hastanelerinden biri olacak.

Öte yandan İstanbul'un en modern hastanelerinden olacak olan Göztepe Şehir Hastanesi; 20 ameliyathanesi, 1 adet doğum ameliyathanesi, 40 doğum odası, 231 poliklinik odası, 15 laboratuvar odası, 15 MR odası, 8 röntgen odası, 3 tomografi odası, 5 ultrason odası, 26 görüntüleme odası, 28 asansörden oluşacak.

Günlük 6-7 bin hasta sirkülasyonunu karşılayabilecek şekilde İstanbullulara hizmet verecek Göztepe Şehir Hastanesi drone ile havadan görüntülendi.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü