Türkiye’nin desteği HDP’yi rahatsız etti

Türkiye'nin Azerbaycan'a destek vermesi HDP'yi rahatsız etti.

GÜNCEL 28.09.2020, 12:44 Fikriye Koka
Türkiye’nin desteği HDP’yi rahatsız etti

Azerbaycan topraklarını işgal eden Ermenistan bu sabah yine Azerbaycan'a yönelik saldırı başlattı. İşgal altındaki köyler Azerbaycan ordusu tarafından tek tek kurtarılmaya başlamışken Türkiye kardeş Azerbaycan'a desteğini tekrar duyurdu.

HER ZAMAN KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İlham Aliyev ile yaptığı görüşmenin ardından Türk milletinin Azerbaycanlı kardeşlerinin her zaman yanında olduğunu bildirdi.

HDP RAHATSIZ OLDU

Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmalar devam ederken konuyla ilgili HDP'den de açıklama geldi. Türkiye'nin Azerbaycan'a destek vermesi HDP'yi rahatsız etti

Açıklamada, "AKP hükümeti şimdi de Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki tarihsel problemleri "soydaşlık" üzerinden değerlendirip Azeri hükûmetini savaşa teşvik eden milliyetçi söylemlerde bulunuyor, yangının üzerine körükle gidiyor. Kaldı ki, Ermeniler de Azeriler gibi bu coğrafyanın kadim halklarındandır. Bu bağlamda Türkiye hükûmetini bir tarafı destekleyerek ve soydaş milliyetçiliği yaparak savaşı büyütmek yerine, Türkiye'de yaşayan halkların Azeri ve Ermeni halkları ile olan tarihsel bağlarını esas alarak arabulucu ve barışçı bir diplomasi yürütmeye çağırıyoruz." ifadelerine yer verildi.

HDP Milletvekili Garo Paylan da sosyal medya hesabından Türkiye'nin kardeş Azerbaycan'a desteğine karşı çıktı. Paylan, "Ülkemiz, bu yangına benzin döken taraf olmamalıdır"dedi.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü