Ülkü Ocakları Başkanı Yusuf İslam Coşkun

Uzun yıllardır başarılı bir şekilde Karaman Ülkü Ocakları Başkanlığı görevini yürüten Yusuf Başkocagil, görevi Yusuf İslam Coşkun’a devretti.

GÜNCEL 25.06.2022, 09:03 Ferhat KOÇ
Ülkü Ocakları Başkanı Yusuf İslam Coşkun

Ülkü Ocakları İl Başkanlığı binasında düzenlenen devir-teslim töreni, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleşti. Türk bayrağına sarılı Kur-an’ı Kerim’i öperek görevi devir alan Başkan Yusuf İslam Coşkun, görevi devreden Yusuf Başkocagil ve ekibine hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Başkocagil ise göreve gelen Başkan ve ekibine çalışmalarında başarılar diledi.

Törende konuşan Genel Başkan Ahmet Yiğit Yıldırım; ‘’Bu bir bayrak ve hizmet yarışı, bizlerin davaya olan hizmetimiz bir ömür boyu devam eder. Bugün hamd olsun ocağımızdan yetişen her bir kardeşimiz Türkiye’nin her yerinde devletine ve milletine hizmet etmek için mücadele vermektedir. Dolayısıyla ocağımızdan yetişen arkadaşlarımız devletine hizmet ederse işte o zaman gelecekten hiçbir zaman endişe etmeyiz. Bizim geleceğe dair en büyük hazinemiz gençliğimizdir, gençlik olmazsa kazanımlarımız hiçbir anlam ifade etmez. O yüzden Başbuğumuz Alparslan Türkeş, bu hareketi Türk gençliği ile kurmuş ve mücadele vermiştir. Beş bini aşkın şehit verip hizmet ettik; bayrağımızı indirmedik, ezanımızı dindirmedik. Bilindiği üzere Ülkü Ocaklarımızın bir sloganı var, diyoruz ki ‘biz Milletimizin 57. Alayıyız’.

57. Alay; Er-inden albayına kadar hepsi şehit düşmüş, geri dönmeyi düşünmemiş ve bu vatanı bize böyle emanet etmiş dünyanın en kahraman birliğidir. Bir gençlik teşkilatı, kendisini böyle ulvi bir hizmette bulunmuş şehitler birliğine benzetiyorsa bu milletin geleceğinden asla endişe etmeyiz. Dolayısıyla tüm arkadaşlarımızın bir birlerine olan güveni tam olmalı ve çok kitap okuyarak okullarını birincilikle bitirmesi lazım. Meslek hayatına atılan arkadaşlarımızın da mesleğinde bizi en iyi şekilde temsil etmesi lazım. Ne işi yaparsak yapalım Ülkücü o işin en başarılısı, en çalışkanı olması lazım. Bu vesileyle bayrağı devredecek arkadaşlarıma hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum, görevi devralacak arkadaşlarıma da Cenab-ı Allah bayrağı daha ileriye götürmeyi nasip etsin.’’ Diye konuştu.

Devir-teslim töreninin ardından Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Genel Başkan Yıldırım, burada İl Başkanı Mahmut Ünüvar, Merkez İlçe Başkanı M. Mustafa Gözel ve partililerle bir araya geldi.

KARAMAN24.COM olarak yeni Başkan Yusuf İslam Coşkun'u tebrik ediyor, görevinde başarılar diliyoruz.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü