Yapılan saldırıyı kınıyoruz

Mersin'de Chpliler tarafından yapılan saldırıyı KARAMAN24 olarak kınıyoruz.

GÜNCEL 16.02.2022, 20:07 Ferhat KOÇ
Yapılan saldırıyı kınıyoruz

TGF; Mersin Haberci Gazetesine Yapılan Saldırıyı Şiddetle Kınıyoruz

DEMOKRASİ İSTİYORSANIZ YEREL BASINA SAHİP ÇIKIN

Her açıklamasında demokrasiden, insan haklarından, basın özgürlüğünden bahseden Cumhuriyet Halk Partisinin gençlik kollarının Mersin Haberci Gazetesine yapmış olduğu sözlü ve fiili saldırılar aynı zamanda ülke basınına yönelik genel bir saldırıdır.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Mersin’de yaşanan yerel basınımıza yönelik çirkin saldırı hakkında bir basın açıklaması yaptı.

“Basın özgürlüğünün olmadığı bir toplumda demokrasiden söz edilemez.
Gazetelerin ve gazetecilerin hedef gösterildiği bir ortamda toplumsal barış sağlanamaz. Düşüncelere olan tahammülsüzlük, karanlıkların aydınlıklara ulaşmasından korkanlar elinde kaleminden başka bir silahı olmayan gazetecileri tarihimizin her döneminde tehdit etmişlerdir. Hepimiz biliyoruz ki, basın demokratik hayatımızın vazgeçilmez bir unsuru, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Basın, tarafsız ve objektif bir biçimde haber ve bilgi akışı sağlayarak toplumu aydınlatma ve doğru bilgilendirme görevi yapmaktadır. Önemli bir kamu hizmeti niteliğindeki bir görevi yerine getirmektedir. Bilgiye, belgeye dayanan gerçekleri gündeme getirmelidir. Aksini iddia edenler için kanunlarımızda itiraz yöntem ve şekilleri açıktır. Ama unutulmamalıdır ki demokrasi ve basın özgürlüğü her zaman galip gelecektir. Haberci Gazetesinde çalışan meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu ve Başkanlar Konseyi üyeleri olarak Haberci Gazetesine yapılan tehdit ve fiili saldırıyı şiddetle kınıyor, sorumlularının hak ettikleri cezayı almasını diliyoruz.”

Geçtiğimiz gün maskeli beş kişinin gazeteye gelerek sözlü saldırısının ardından ertesi gün içlerinde CHP Gençlik Kolları Başkanı ve MKYK üyesininde bulunduğu 50 kişilik bir gurup Haberci Gazetesine karşı slogan atarak çalışanlarına boyalı ve yumurtalı saldırıda bulunmuştu.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü